Menu Meny

Indonesia: Dykking i Komodo

Drager, kritthvite strender og en verden under vann

Glem Bali og Gili-øyene. Ja, det er deilige steder det også – men et stykke lenger øst finner du øya Flores og dykkeparadiset Komodo.

Kalde strømmer møter paradisvann akkurat her og gjør det til et yndet dykkested med hai, djevelskater, skilpadder og et rikt korallrev som vil blende de fleste. Sammen med Raja Ampat troner Komodo som et av de beste dykkestedene i verden.

Over vannflaten finner du komododrager - eller det mindre spennende navnet varaner som de heter på norsk - som tar et jafs av turistene hvis de får anledningen - følg etter de innover øya hvis du tør.

Dragene lever kun på noen få isolerte øyer og du kan besøke de på Rinca eller Komodo sammen med en guide.

Passer for: Dykkeentusiaster, backpackere, badenymfer og familier.

Best tid å reise: Mai - okt, dette er den tørreste perioden de fleste stedene i landet. Lite regn i juli gjør Indonesia til et godt valg i Sørøst-Asia midt i den norske fellesferien.

Reisen dit: Fly til Denpasar, Bali med Qatar Airways, Thai Airways og Singapore Airlines. Min. 1 stopp. Deretter fly eller buss og ferge til Labuanbajo som er basen for dykking i Komodo. Vi anbefaler ikke båtene som seiler fra Bali/Gili-øyene til Labuanbajo, de er i dårlig stand.

Reisetid: Mellom 21-25 timer med fly fra Oslo til Bali. Fra Bali til Komodo er det kun 1 time med fly eller 2 døgn på buss og ferge.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!