Menu Meny

Våre favoritter: Canggu, Bali

Uberørte strender, templer og smilende fjes

Er Bali oppbrukt? Har bølgen etter Spis, Elsk, Lev, norske studenter og neonfargede Bintang-singletter ødelagt denne magiske øyas rykte? På ingen måte. Bali er det stedet i verden jeg alltid kan reise tilbake til, og så fort jeg lander på flystripa på stranden i Kuta, begynner hjertet mitt å danse.

Nye tidssoner = ny døgnrytme. Jeg våkner før solen står opp, setter meg på den hvite Vespaen min og kjører mot havet. Over mørkegrønne rismarker og under en lys rosa himmel – med lukten av røkelse fra morgenritualene fortsatt hengende i luften. Foran meg ligger den svarte stranden med perfekte bølger på Echo Beach, bak meg runger det majestetiske vulkaner, og fjell som allerede smaker på sollyset. Det er utallige kafeer å velge mellom når det er tid for frokost, det er allerede fullt utenfor med retro motorsykler og fargerike surfebrett.

Jeg blir servert nybakt surdeigsbrød med ertepuré, avokado og posjert egg, kaffen har kokosmelk og smør i seg. Jeg smiler, ser rundt meg og ser de samme menneskene jeg ville ha sett i Berlin, NYC eller Byron Bay.

Bali er ikke oppbrukt, Canggu har gjenoppstått som hipsterens paradis i Asia. Ubud er fortsatt yogienes og healernes sted. Uluwatu, Padang Padang og Bingin tilhører surferne og de bratte klippene. Nusa Dua og Sanur er hjemsted for hoteller og resorts, Seminyak er stedet for jetsetterne, og i Kuta finner du fortsatt neonfargede singletter med Bintang stolt skrevet på brystet.

Bali har alt, hvor passer du inn?

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!