Menu Meny

Guide til Symi, Hellas

Reisen dit

Fly til Rhodos med enten Apollo, Star Tour eller Ving. Apollo har to flygninger i uka, onsdag og søndag. Det vil si at man gjerne kan lage en langhelg ut av reisen til Symi. Alternativt kan man fly med Apollo ned onsdag, hjem med Ving eller Star Tour søndag.
Fra Rhodos internasjonale flyplass tar du en taxi (ca. 45 euro) til havna Akandia, Rhodos' kommersielle havn. Det går en Blue Star-ferge bluestarferries.gr og Dodecanese Seaways, 12ne.gr/en ca. kl. 15.00 som ankommer Symi 16.30. Dodecanese Seaways har en katamaran som går fra Symi kl. 07.45 og ankommer Kolonna havn på Rhodos kl. 08.30.
Charter: Apollo, apollo.no, og Ving, ving.no, har charter til Symi.

Hvem spiser hvem? Ferga, landsbyen eller havna? Trangt når Rhodosbåten kommer.

Overnatting

Det beste og ofte enkleste er å skaffe seg en leilighet med kjøkken og balkong fremfor hotellrom. Det er svært begrenset med hoteller – heldigvis. Den som vet alt og hjelper deg med alt, er Adriana i Symi Visitor, kontor rett i havna, symivisitor-accommodation.com og symivisitor.com.
Hyggelig hotell oppe i Chorio, Hotel Fiona, fionahotel.com, enkelt, men godt og med den utsikten du ønsker.

Mat

Symi byr på mange gode tradisjonelle spisesteder og noen særs gode fiskerestauranter, som f.eks. Mylopetra, beliggende i smugene i havnen. I Chorio har Georgios blitt en salgs institusjon. Jada, turistfestning, men likevel; godt og ferskt og rimelig og ofte høy stemming. The Windmill Restaurant litt bortenfor Georgios er mer progressiv, men fortsatt svært gresk. Superhyggelig, litt trekkfullt når septembervindene drar til. Vel, ikke helt uten grunn at de har lagt en vindmølle akkurat der.
For frokost og lunsj og fersk smoothie; The Olive Tree, olivetreesymi.eu.
Nede i Yialos er det rikt barliv, for et mer stillferdig alkoholinntak legger du turen til Sunrise kafenion oppe i Chorio.

Frokost tar du på The Olive Tree. Lunsjen også, forresten.

Fotturer

Symi er topp for fotturer. «Proffe» fotturister kommer fra hele verden for å glede seg over det fine terrenget, og de mange små klostrene og den gedigne utsikten, stort sett uansett hvor du befinner deg. Enkle og mer avanserte ruter. Skaff deg et fotturkart hos Symi Visitor i havna.

Strender

Symi har ingen finkornete sandstrender, stort sett bare grusstrender og klipper. De fineste badebuktene er Gialos, Marathounda, Nanou og Disalonas. Samtlige ligger på østkysten og kan nås med båt fra havnen i Yialis. Nanou er den mest populære. Dagsturistene beveger seg sjelden utenfor havnen. De pleier å trenge seg sammen på den vesle stranden Nos i utkanten av havna.
Det er bedre å fortsette grusveien langs kysten til Emborio, som ligger i en bukt med krystallklart, blått hav. Stranden er ikke noe særlig, men det ligger en taverna der, og stillheten råder.

Severdigheter

Den største severdigheten er den daglige spaserturen mellom Yialos og Chorio ? og nyt alle de merkelige husene, smugene og havutsikten. Symi museum ligger høyt oppe i de øverste skråningene rundt Chorio, og kan nås fra havnen via en bratt rute. Samlingene inneholder et sammensurium av øyas historie. Gounelati, symikvinnenes tradisjonelle klesdrakt, blandes med bysantinske og osmanske ikoner. Billetten gjelder også for nabobygningen Hatziagapitos (Chatzia-gapetos), en restaurert 1800-tallsbygning som gir en vag fornemmelse av øyas storhetstid.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!