Menu Meny

Våre favoritter: Lamu, Kenya

En smeltedigel av afrikansk, arabisk og asiatisk kultur.

En smeltedigel av afrikansk, arabisk og asiatisk kultur, skapt av handelsfolk, fiskere og sjøfarere som har frekventert denne ellers så isolerte plassen ved Kenyas kyst i århundrer. Den harmoniske stemningen i de trange smugene og den tradisjonsrike arkitekturen duver nærmest i Det indiske hav. Dette er en av de eldste og best bevarte swahili-bosetningene i Øst-Afrika. De lave husene er hvitvasket med korallstein, og prydet med vakkert utskårne vinduslemmer og tunge tredører. Øya er uten veier, og transport mellom byene skjer med esel langs sandete stier, eller sjøveien med tradisjonelle dhows, med eller uten motor.

Byen ble verdensarvlistet for sin arkitektur og kultur i 2001, som har lokket utenlandske investorer og stimulerer til stadig utvikling. Seil og esler byttes fortløpende ut med motor, og den tidligere så rurale bosetningen tilfredsstiller i dag enhver gypseter.

Et besøk til eksklusive Lamu kan tilpasses alle budsjett. Fra enkel overnatting i tradisjonelle herberger eller stråhytter, til praktfulle boutiquehoteller. Lamu House er vår favoritt i havnen, men søker du umiddelbar nærhet til strender, er Peopni eller et av de andre gjestehusene i Shela gode alternativ. Mest ekstravagant er det på andre siden av sundet ved The Majlis og Manda Bay, sør for flyplassen, hvor man også finner Robinson Crusoe-følelsen ved Diamond Beach.

Rundt Kizingoni, på den sørvestlige delen av Lamu, ligger det i hovedsak eksklusive private villaer som leies ut, men Kizingo er et sjarmerende, tradisjonelt og hyggelig priset sted med åtte stråhytter. Siste bosetning på Lamu er fiskelandsbyen Matodoni, kjent for tradisjonelle håndverk som veving av matter laget av palmeblader og kokosnøtthamp. Du kommer hit til fots, på eselryggen eller aller enklest med båt. Et kulturelt høydepunkt er den årlige Lamu Cultural Festival, hvor det konkurreres i tradisjonell sang, dans, poesi og håndverk. Det er derimot eselridning og svømming som skaper den største stemningen.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!