Menu Meny

Guide til Fuerteventura

Reisen dit

Mange av charteroperatørene har Fuerteventura i programmet. De selger pakker (fly og hotell), men det er også mulig å kjøpe kun flysete.Norwegian flyr fra Gardermoen til Fuerteventura. Sjekk pristabellen for å se om det lønner seg å fly kombinasjonen Fuerteventura/Lanzarote, det er ikke mer enn 20 minutter med ferge mellom øyene.

Reise rundt

Bemerkelsesverdig gode bussforbindelser. Sykkel er et populært fremkomstmiddel for turisttrim, men skal du se deg litt rundt på øya, anbefales leiebil. Det koster ca. 1200 kroner for en uke, ubegrenset antall kilometer. Det er fergeforbindelser til Las Palmas (fra Puerto del Rosario og fra Morro Jable), og det går både hurtigbåt og vanlig båt fra Corralejo til Lanzarote. www.fredolsen.es og www.navieraarmas.com

Overnatting

Melia Sol Gorriones, www.melia.com. Kjempekompleks. På vei til å bli litt utdatert, men med priser fra 64 euro for halvpensjon og med store rom og flotte utearealer er dette bra valuta for pengene. Ligger ved Playa Barca, sør på øya.Hotel Atlantis Dunapark, www.atlantishotels.com. God valuta for små penger, ca. 60 euro per døgn for halvpensjon. Ligger midt i Corralejo.Casa Isaítas, www.casaisaitas.com, ligger i den hyggelige lille landsbyen Pájara inne på øya. Gammel bebyggelse, et herlig sted for lunsj/middag og gjerne en overnatting.Casa Santa Maria, www.casasantamaria.net, ligger i den gamle hovedstaden Betancuria inne på øya. God mat, litt tung klassisk stil og et glimrende «hvilested» fra den mer løsslupne ferietilværelsen. Åpner også som hotell i løpet av 2013.Hotel Rural Mahoh, www.mahoh.com, ligger bare 10 km fra turistsenteret Corralejo. Rustikk, god tradisjonsrik mat i den litt høyere prisklasse. Overnatting.JM Puerto Rosario, www.hoteljmpuertodelrosario.com, forretningshotell, ikke av de mest sjarmerende, men for en natt ved ankomst/avreise ferge er det ok.

Mat og drikke

Fisk er det som står øverst på menyene på øya, og den er fersk og god. Pejines, en type salt fisk, er en av spesialitetene. Majorero-ost er en lokal, hvit geitost. Geitekjøtt brukes mye, i alle varianter (det er flere geiter enn fastboende på Fuerteventura).

Strender

Øya har mer enn 150 sandstrender. Øya er 10 mil lang og 3 mil bred (på det bredeste).

Parque Natural de Corralejo. Lang, fantastisk flott strand i gåavstand fra Corralejo. Ligger helt inntil bilveien med greie parkeringsmuligheter. Ved Playita del Poris (delen av stranden lengst sør på Parque Natural de Corralejo) er det roligst.

Playa de Sotavento ligger på østsiden av nasjonalparken El Jable i sør. Fint for både tur og bading, det er til og med en hyggelig kafé på stranden.

Morro Jable ligger helt sør. Kjør ned til havnen og parker bilen der. Så følger du stranden videre. Svart strand i bunnen av et klippelandskap, men med få mennesker.Det ligger også flotte strender på vestkysten, El Cortillo er et godt utgangspunkt.

Aktiviteter

Det arrangeres halvmaraton på strendene sør for Corralejo. Mye sand og tungt å løpe, www.halfmarathon.net. Flag Beach har utleie og kurs for kiting, surfing, snorkling, dykking og windsurfing, www.flagbeach.com. Deler av kysten egner seg utmerket til kajakkpadling: www.kayakfuerteventura.com. Surfing er best på østkysten, der bryter bølgene «riktigere».

Helse/sikkerhet

Du behøver ingen spesielle vaksiner når du drar til Fuerteventura, og øya regnes som et trygt reisemål.

Nyttige nettsider

Turistguide: www.corralejouncovered.com (mest om Corralejo), www.fuerteventura.com (turistkontorets nettside).

Tre gode utflukter

1.Betancuria. Sannsynligvis den vakreste byen på hele Fuerteventura. Dra dit med leiebil eller buss, og beregn god tid til en herlig lunsj i hagen til Casa Santa Maria. Interessant arkeologisk museum. Vakker liten kirke med imponerende, forgylt altertavle.

2.Havnen i Morro Jable. Ikke noe spesielt, bare hyggelig. Ungene (og de voksne) vil elske å se fisk som svømmer langs kaikanten. Ikke bare småfisk, av og til også store rokker. God mat og hyggelig stemning på havnekroen.

3.Lanzarote. Fergen fra Corralejo til Playa Blanca tar ikke mer enn 20–25 minutter (Fred Olsen). Ikke fordi det er så mye bedre på Lanzarote, men fordi du kan si «har vært der», og fordi du har et godt utvalg med gode restauranter, særlig de som ligger hakket bak strandpromenaden.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!