Menu Meny

Våre favoritter: Camino de Santiago

PILEGRIMSLEDEN – The Way of St. James

Fem uker er som tilrettelagt for å vandre Spania på tvers via den velkjente pilegrimsruten Camino de Santiago. 800 km høres langt ut, men fordelt over ferien blir det 20‒25 km per dag, som utgjør overkommelige dagsmarsjer med pauser.

Ruten starter i Saint-Jean-Pied-de-Port i Frankrike. Det er flott nedover fjellene, men mange velger å starte i Pamplona. Hit kommer du enkelt med buss fra Santander eller Barcelona. Uansett hvor du begynner din vandring, besøk et pilegrimskontor eller kirke for det obligatoriske passet som gir deg rimelig, om ikke gratis, overnatting ved mange av herbergene underveis.

Via Logroño går turen mot den imponerende festningsbyen Burgos. Du sover spartansk på vandrerhjem eller ekstravagant på paradores. Uansett, så sover du godt. Det er noe befriende ved denne vandringen. Lysets endring fra morgengry til skumring og lyden av grusen under skoene, mens landskapet sakte passeres og tankene plasserer verdiene i fornuftig orden.

Stans ved en fortauskafé eller ta et glass vin på en bar ved et utsiktspunkt for å absorbere det imponerende landskapet, eller i en landsby for lunsj under platantrærne. Ruten går gjennom gårder, sletter og fjell, blant druer og mais, i veikanten og gjennom byer. Du setter dagsetappene selv, det er aldri langt mellom overnattingsstedene. Gå for deg selv, eller ta følge med andre. Du er aldri alene.

Siste uken dukker busslastene med dagsturister opp. De ser på deg med beundring, du er en pilegrim, de er selv kun turister. Du er en attraksjon. De tar bilder. Isolasjonen er borte. Hverdagen nærmer seg. Nå vil du bare fram. Men her må du ikke gi deg. De beste 100 km er fra Santiago til Finisterre, der du ser havet foran deg. Eufori over å ha gjennomført. Melankoli over at du er ved veis ende.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!