Menu Meny

WEEKENDTIPS: ANTIBES, FRANKRIKE

Labyrintisk by med strand

Mange store kunstnere, som Pablo Picasso og Evert Taube, har søkt seg til den sørøstre delen av Frankrike og Antibes for å finne lyset og male de fantastiske områdene.

Strender, fjellandsbyer, lavendelåkrer, shopping, kunst, mat og historie i en perfekt fransk kompott. Antibes har røtter tilbake til antikken, og den gamle bykjernen består av et labyrintisk nett av gater, smug og torg. Kun et steinkast unna ligger stranden Plage du Ponteil, som er langgrunn, finkornet og gratis i motsetning til de fleste steinstrendene i Nice. Her ligger også det luksuriøse badestedet Juan-les-Pins, halvøya Cap d’Antibes' eksklusive villaer og havnen i Antibes, Port Vauban, en av Europas største privatbåthavner som har svære luksusyachter helt ytterst.

Antibes' litt mer avslappede omgivelser er også fine å utforske i løpet av en helg. Vingårder i Provence eller italienske Piemonte, Renoirmuseet i Cagnes-sur-Mer, en herlig golfrunde på en av de omkringliggende banene, parfymeproduksjon i fjellandsbyen Grasse, shopping i trendy Cannes eller blomstermarkedet på Cours Saleya i storbyen Nice.

Antibes var både Picassos og Evert Taubes favoritt på Rivieraen.
Antibes var både Picassos og Evert Taubes favoritt på Rivieraen.
Antibes og Juan-les-Pins som ligger inntil, tiltrekker seg et luksuriøst klientell.
Antibes og Juan-les-Pins som ligger inntil, tiltrekker seg et luksuriøst klientell.

Reisen hit

Direktefly Oslo‒Nice som ligger kun halvannen mil fra Antibes.

Overnatting

Petite Réserve (petitereserve.com). Evert Taube bodde her i lange perioder mellom 1951 og 1971 ‒ nær stranden sør for gamle Antibes. Her skrev han et titalls av bøkene sine. Hotellet stengte dørene i 2013, men eierne har bestemt seg for å drive videre i en ny form. I dag formidles det leiligheter og hoteller rundt omkring i området for gjester som blir minst en uke.

La Place (la-place-hotel.com). Hyggelig boutiquehotell i hjertet av gamle Antibes, ti minutters spasertur fra stranden. Frokost serveres på takterrassen når det er fint vær.

Spise

La Tour Antique på rue de la Tourraque serverer guddommelig risotto og fisk og prisgunstige trerettersmenyer. Bestill bord på tlf +33-4-933 448 69.

MUSEUM

Musée Picasso (antibesjuanlespins. com). Pablo Picasso arbeidet flere år i Antibes, og man får vite mer om avtrykket hans på Rivieraen på slottet Château Grimaldi. Her arbeidet også den svenske fotografen og forfatteren Marianne Greenwood som museets husfotograf. Hun bidro med å bygge opp et fotoarkiv med Pablo og familien hans og var en av Picassos nære venner.

UTFLUKT

Lukt på Grasse

Denne vesle fjellandsbyen ligger på en bratt kolle og har hatt rollen som verdens parfymeby siden 1500-tallet. Her kan du besøke flere parfymerier, der de største er Fragonard, Molinard og Galimard. Hos disse kan du ikke bare kjøpe prisgunstige parfymer, men også komponere din egen parfyme. På Musée Internationale de la Parfumerie får du vite hvordan parfymen produseres, samt se ulike utstillingsgjenstander fra kjente motehus som Chanel. Foruten parfyme kan Grasse skilte med brosteinssmug og små torg med kafeer og restauranter.

ABONNER PÅ VAGABOND, 1 ÅR FOR KUN KR 389

Hele verden rett hjem i postkassa - 7 ganger i året!

Se våre tilbud her

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!