Menu Meny

KARIBIA: Til havs i Vestindia

Naturlige strender, illegale avlinger og duvende reggae. Vi heiser seil og oppdager karibiske øyer bortenfor luksushotellene og masseturismen.

Jolla glir nærmere og nærmere bryggen. Bølgene skvulper mot siden av gummibåten, og den stjerneklare himmelen lyser opp veien vår mot land. En hodelykt blir tent. Båten slår, og hender klamrer seg fast. De tørre palmene rasler i måneskinnet, og bølgene skyller inn mot den øde stranden. Gamle, slitte treplanker med store hull har laget skumle fallemmer, og skinnet fra lommelykten stanser ved enden av bryggen og skiltet med advarselen «All ferdsel på eget ansvar». Vi går i land.

Etter en drøy ukes seilas har vi nådd et av seilasens mest etterlengtede stopp. Som tatt rett ut av reisebrosjyren: Salt Whistle Bay på øya Mayreau. Treplankene knirker høylytt når elleve par føtter balanserer inn mot land. En svak søtaktig duft kommer sigende mot oss inne fra mørket.

Et kritthvitt smil dukker opp, og en eldre kar kommer småløpende mot oss mens han roper: «Velkommen, velkommen, velkommen!» Han lukter fisk, og håret hans er tvunnet i fletter som er formet i en turban. Han presenterer seg som Larston og forteller at han har bodd på en båt i bukten i to år og er strandens hummermester, servitør og kokk.

En trebar slynger seg rundt en kraftig palmestamme, lyslenker klatrer opp over et tak dekket av palmeblader, og rundt oss står tre langbord i sanden.

Duften av hvitløk, urter, smør og hav flagrer i luften, og Larston danser bort til grillene der et fjell med sprellende hummer tilberedes langsomt. Han snur og vrir på dem og pensler forsiktig på marinaden.

Den fredelige stemningen smitter over på gruppen vår, og det føles som om vi er kommet til verdens ende. Vi faller inn i reggaens takt og tone. Fjorten humre settes frem på bordet. Senere blir det dans i baren, på bordene og på stranden.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!