Menu Meny

Kambodsja: Koble fra på Koh Ta Kiev

De blir stadig færre, men de finnes fortsatt. De nærmest urørte øyparadisene som lar deg kjenne på følelsen av å være strandet i paradis. Langs Kambodsjas kyst finner du flere, og blant de deiligste er Koh Ta Kiev.

Koh Ta Kiev er en øy jeg egentlig vil holde hemmelig. Det er nok en del som har funnet den allerede, og de som har vært der, kjenner til følelsen av å ville holde det hemmelig. Ikke la industrien ta over, med resorter og charterturisme.

Men samtidig er det så hyggelig der at jeg bare må fortelle om det.

Med bare fire overnattingssteder, stort sett drevet av andre reisende, er det svært begrenset hvor mange gjester som kan være der av gangen. Enkle trehytter uten verken vann eller strøm er det du får. Og et felles toalett, med tilhørende «dusj» av brønnvann. De ulike overnattingsstedene har egne båter som går fra Otres-stranden i Sihanoukville daglig, og reisen tar omtrent 45 minutter.

1. Gå tur gjennom jungelen

Gå tur gjennom jungelen og legg merke til det fantastiske fuglelivet blant tretoppene. Over 150 fuglearter holder til her, og du hører dem godt! Som en medreisende så fint sa: – That's National Geographic right there!

Vend også blikket ned, da det er nok av liv blant krypdyrene på bakken òg.

2. Snorkling

Det er ikke bare på land du finner fargerikt liv. Koh Ta Kiev byr på spennende snorklemuligheter, og overnattingsstedene har utstyr du kan låne. Fargerike koraller og fiskestimer holder til rundt klippene. Men pass på hvor du trår, da også sjøpinnsvin trives ekstra godt her.

3. Selvlysende plankton

Det mest magiske ved å besøke en øy med få gjester og mangel på strøm, er mulighetene for å oppleve «selvlysende» plankton, også kjent som morild. Long Beach er en ren sandstrand, så sjøpinnsvin holder seg heldigvis unna. Ta et nattbad og se plankton lyse opp rundt deg fra øyeblikket du trår uti det ellers bekmørke vannet. Kombinert med stjerneklar himmel kan ikke settingen bli mer romantisk.

4. Samhold

Fordelene med få gjester er følelsen av samhold som oppstår bare i løpet av noen få dager. Det er bare dere, de 20‒30 gjestene, som er der. Og alle ønsker bare å ha det hyggelig. På Coral Beach serveres måltidene til faste tidspunkt, og det er vanlig å samles til serveringen i hovedhuset over god mat og hyggelig sosialisering.

5. Fotturer

Skulle du bli rastløs, er det flere merkede turstier som leder deg gjennom den tette jungelen. Én går til en fiskerlandsby. Her kan du smake på lokale retter. En annen sti leder til restauranten Cactus, og stranden Naked Beach.

6. Bokbar

Men mitt største tips er: Trekk deg tilbake til en av øyas barer med en god bok, en kald Angkor-øl og med en av de lokale kattene i armkroken. Du er tross alt på ferie.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!