Menu Meny

Rwanda: Minneverdige møter

Tenk deg å stå øye til øye med en fjellgorilla. Kjenne hårene på kroppen reise seg i ren eufori over å få oppleve dem i deres eget naturlige miljø, og samtidig vite at de er noen av de siste igjen her på jorden.

En både vakker og sørgmodig følelse, og noe man må oppleve i Rwanda. I fjellandskapet der Rwanda, Uganda og Kongo møtes, fins den siste gjenværende rest som må beskyttes mot krypskyttere. Å besøke dem som turist, er en måte å gi dem bedre forutsetninger til å overleve.

Men det er også noe annet man blir berørt av i Rwanda. Landet har reist seg etter folkemordet på 1990-tallet og dannet et av verdens mest likestilte parlamenter. Kigali regnes som en av verden sikreste hovedsteder for turister. Men selvfølgelig fins det fortsatt dype sår, og det å besøke Kigali Memorial Center er en måte å prøve å forstå folkemordets mekanismer på, og hva det gjør med landet og menneskene som lever der. Det er på tide å oppleve Rwanda; for å forstå fortiden og for å sette pris på øyeblikket vi lever i nå.

Passer for: Samfunnsengasjerte friluftsmennesker.

Best tid å reise: Du kan besøke Rwanda hele året. Tørkeperiodene i juni–september er den beste for å se fjellgorillaene i nasjonalparken Volcanoes. Regnperiodene februar–juni og september til midten av desember er best for å se sjimpanser, som ikke forflytter seg like langt som i tørkeperiodene.

Reisen dit: Fly med en mellomlanding, gjerne med Ethiopian Airlines eller Turkish Airlines.

Reisetid: Fra 12 timer.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!