Menu Meny

Madagaskar: Lemurer og late dager

For deg som ønsker å kombinere eventyr og avslapping, fins det vel knapt et bedre alternativ enn Madagaskar. Verdens fjerde største øy er også verdens mest varierte.

Naturen på Madagaskar er særdeles rik, og 90 prosent av artene finner du bare her, takket være øyas langvarige isolasjon fra resten av verden.

Lemurene er selvfølgelig Madagaskars største stjerner, men også fossa i snikkattfamilien er mer enn bare en statist, samt bitte små kameleoner og de lubne baobabtrærne. Landskapet skifter fra fuktig regnskog til ørken, fra kalksteinsklipper til grønne koller med terrasserte risfelt. Veiene er dårlige, så de fleste besøkere leier firehjulstrekker med sjåfør for å komme seg trygt frem.

Er du glad i livet under vann? Rundt Madagaskar fins det 250 øyer, 45 mil med barriererev og et varmt og klart hav å oppdage med svømmeføtter og dykkermaske. Bli ikke overrasket om du får selskap av skilpadder, hvalhaier eller mantaer. Når du er lei av eventyret, ta deg en pust i bakken på stranden. Andilana på øya Nosy Be er en av de fineste du finner, og på søvnige Ile Sainte Marie finner du bortgjemte, palmekantede bukter med silkemyk, hvit sand.

Passer for: Naturinteresserte. Dykkere. For deg som vil oppleve noe annerledes på reisen.

Best tid å reise: Hele året, bortsett fra under regnsesongen i januar–mars.

Reisen dit: Det enkleste er Air France via Paris, den eneste europeiske byen med fly til Madagaskar. Ellers blir du nødt til doble flybytter. Dyre billetter, sjelden under 10 000 kroner.

Reisetid: Minst 15–20 timer.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!