Menu Meny

Spanske favoritter i sommer

Surfing, mat, strender, byliv, interessant kultur og vakre omgivelser. Her er Vagabonds spanske sommerfavoritter!

Malaga

Beste stopp på Solkysten

Costa del Sol var en av våre første reisemål da vi skulle på bade- og solferie. Senere ble dette et av de vanligste stedene nordmenn kjøpte seg ferieleiligheter. Men hopp over de nordiske ferielandsbyene langs kysten, og stopp opp i Málaga, en ganske liten by som gir deg storbyfølelse. Her er det trange smug, livlige tapasbarer og et nylig restaurert og vitalisert havneområde, Muelle Uno.

Lokker Middelhavet, så er det gangavstand til Playa las Acacias, et yndet sted først og fremst for spanjoler.

Málaga er jo Pablo Picassos hjemby, og selvfølgelig er det et museum her tilegnet ham. Legg så til den glamorøse filmfestivalen som avholdes i mars hvert år og pop-up-versjonen av Paris' kulturhus Centre Pompidou – ja, så har du fått oversikten.

Deretter kan du reise videre til den idylliske byen Nerja, appelsintrærnes Sevilla, det mauriske palasset Al Ambra i Granada og slalåmbakkene i Sierra Nevada-fjellene. Flott sted for fotturer også.

BEST OVERNATTING: Boutiquehotellet Molina Lario i Málaga.

REISEN DIT: Fly til Málaga.

Malaga byr på trange smug, livlige tapasbarer og et nylig restaurert og vitalisert havneområde, Muelle Uno.
Malaga byr på trange smug, livlige tapasbarer og et nylig restaurert og vitalisert havneområde, Muelle Uno.

SITGES

Koselige smug, fine strender

Barcelona berømmes ofte for den vellykte kombinasjonen mellom storby og strender. Men skal vi være helt ærlige, er jo ikke strendene der særlig fine. Ta heller toget en halvtimes tid sørover, for i den vakre byen Sitges venter det deg hele 17 strender av forskjellig lengde. Vil du sole deg på en strandklubb? Vær så god, da setter du kursen til Platja de l’Estanyol. Nakenbad? Kast plaggene på Platja dels Balmins eller Platja d’Aiguadolç.

Hold deg unna overnattingsstedene i festområdene om sommeren, dersom du ønsker å kunne sove om natten. Best er det egentlig å besøke Sitges i mai‒juni eller september‒oktober. Da har stillheten lagt seg over gater og smug, og det er god plass på strendene. Tips: Spis lunsj på yachtklubbens restaurant, Club Nàutic de Sitges, ved moloen ved kirken. Rimelig og god treretters, med Middelhavet under bordet.

BESTE OVERNATTING: Hotel Calipolis.

REISEN DIT: Fly til Barcelona og deretter lokaltoget fra flyplassen direkte til Sitges.

En halvtime unna Barcelona finner du Sitges, med hele 17 strender!
En halvtime unna Barcelona finner du Sitges, med hele 17 strender!

MALLORCA

Øya som vendte tvers om

I løpet av de siste årene har Mallorca gjennomgått en metamorfose. Med noen få unntakelser, som badestedet Magaluf, har øya ikke lenger noe image av masseturisme med stygge betonghoteller og slitne barer med berusede turister. Til tross for et ganske hardt turisttrykk har Mallorca stått rett, sanert de verste avartene og har lyktes i å snu turistenes fokus bort fra britiske puber og tyske ølhaller og mot øyas tradisjonelle kultur og naturlige forutsetninger.

Hovedstaden Palma er et mini-Barcelona med smug, torg og salgshaller med flere tapasbarer. Og styrer du leiebilen til kroen Santi Taura i Lloseta inne på øya, eller Ca Na Toneta i fjellandsbyen Caimari, spiser du meget rimelige smaksmenyer. Sikter du litt høyere for Alcudia, på øyas nordkyst, kommer du til den lille og hyggelige Port de Pollença. Og da har vi ikke engang nevnt Tramuntana-fjellene som byr på fotturer, sykkelveier og flott utsikt. Skal du dit, tar du selvfølgelig toget Ferrocarril de Sóller.

BEST OVERNATTING: Hotel Born i Palma

REISEN DIT: Direktefly til Palma de Mallorca.

Mallorca har snudd trenden og er ikke lenger en øy for masseturisme, nå er det øyas tradisjonelle kultur og naturopplevelser som står i fokus.
Mallorca har snudd trenden og er ikke lenger en øy for masseturisme, nå er det øyas tradisjonelle kultur og naturopplevelser som står i fokus.

SAN SEBASTIÁN

Full pott i Baskerland

Surfing, mat, strender, byliv, interessant kultur, vakre omgivelser. I San Sebastiáns tilfelle føles det som om det meste klaffer. Byen har rett og slett alt det du kan begjære av et reisemål om sommeren. At byen er en av årets to europeiske kulturbyer kommer som toppen av kransekaken.

Den baskiske matkulturen har i løpet av de siste årene fått foodies fra hele verden til å valfarte til San Sebastián. Kjærlighet til mat og råvarer gjennomsyrer byen, fra de enkle pintxosbarene til de hyllede Michelin-restaurantene.

Mellom måltidene utforsker du de vakre omgivelsene. Gå turer i fjellene eller slapp av på strendene som brer seg ut rundt byen. Gylne La Concha må være en av verden flotteste bystrender. Har du surfing på agendaen, drar du ut til Playa de la Zurriola.

BEST OVERNATTING: Herregården Villa Soro, like utenfor sentrum.

REISEN DIT: Fly til Bilbao, og videre med direktebuss fra flyplassen til San Sebastián.

San Sebastían, et helt perfekt weekendreisemål!
San Sebastían, et helt perfekt weekendreisemål!

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!