Menu Meny

10 isolerte hoteller!

Villmarksluksus er en økende reisetrend de siste årene. Å rømme fra sivilisasjonen – uten helt å måtte forlate det moderne samfunnets komfort. Her er ti avsidesliggende hoteller å drømme om, fra Påskeøya til Alaskas villmark. Noen er latterlig dyre, men å drømme – det er som kjent, helt gratis!

1 Longitude 131, Uluru, Australia Den berømte sandsteinsmonolitten Uluru, eller Ayers Rock, som den også kalles, ligger midt i hjertet av Australia og er et av landets mest kjente symboler. For et luksusopphold i det tynt befolkede og tørre området anbefaler vi Longitude 131. Hotellet har ingen landfaste bygninger, men luksuriøst innredede telt er plassert utover slettene et stykke fra fjellet. Her kan du nyte en behagelig seng og se Uluru skifte farge mens solen går ned i horisonten. Fra ca. 8000 kr/natten, alt inkludert.

Longitude 131, Uluru, Australia
Longitude 131, Uluru, Australia
Wolwedans, Namibia.
Wolwedans, Namibia.
Hotel Bellevue des Alpes, Sveits
Hotel Bellevue des Alpes, Sveits
Winterlake Lodge, Alaska, USA
Winterlake Lodge, Alaska, USA

Dette er definitivt det mest fjerntliggende hotellet på listen vår, plassert langt ute i Alaskas villmark. Hotellgjestene hentes på flyplassen i Anchorage med sjøfly, og så venter en times flytur over urørt villmark før hotellet åpenbarer seg.

2 Wolwedans, Namibia Omgitt av røde sanddyner i NamibRand naturreservat, mitt i den namibiske ørkenen, er Wolwedans en god belønning etter den lange reisen på grusete bilveier. Det er flere boalternativer på hotellet, men den isolerte Private Camp er den kuleste. Et bygg oppe i et tre med åpen planløsning og utsikt over det fantastiske landskapet. Hotellet tilbyr også aktiviteter som ballongferd, fotosafari og ekspedisjoner i den namibiske ørkenen på hesteryggen. Fra ca. 3200 kr/natten, alt inkludert.

3 Hotel Bellevue des Alpes, Sveits Bellevue des Alpes ligger høyt oppe i de sveitsiske alpene, 2000 meter over havet. Du kommer deg hit med et tannhjulstog, som tar deg fra den lille byen Kleine Scheidegg til hotellet på 30 minutter. Hotellet er omgitt av fjell og villmark. Fotturer om sommeren og skikjøring om vinteren er aktivitetene som tilbys her, men en strålende stjernehimmel får du hele året rundt, takket være hotellets plassering langt oppe i fjellene.Fra ca. 2000 kr/natten.

4 Winterlake Lodge, Alaska, USA Dette er definitivt det mest fjerntliggende hotellet på listen vår, plassert langt ute i Alaskas villmark. Hotellgjestene hentes på flyplassen i Anchorage med sjøfly, og så venter en times flytur over urørt villmark før hotellet åpenbarer seg. Vel fremme blir du innlosjert i en av tømmerhyttene med utsikt over innsjøen. Eierne Carl og Kirsten Dixon arrangerer aktiviteter som fotturer, bjørnesafari, havfiske og helikopterflyvning. Kirsten har også bakgrunn fra gourmetrestauranter i Paris, så her serveres førsteklasses mat og hjemmelaget iskrem. Fra ca. 11 000 kr/døgnet, inkl. mat, drikke, transport, utstyr med mer.

Dunton Hot Springs, Colorado, USA
Dunton Hot Springs, Colorado, USA
Saffire Freycinet, Tasmania
Saffire Freycinet, Tasmania
Hotel Arctic, Grønland
Hotel Arctic, Grønland

Ilulissat er den tredje største byen på Grønland. Det lille samfunnet med omtrent 4500 innbyggere når du med fly fra Kangerlussuaq vest på Grønland. Her, omtrent 20 mil nord for polarsirkelen, ligger verdens nordligste firestjerners hotell.

5 Hotel Arctic, Grønland Ilulissat er den tredje største byen på Grønland. Det lille samfunnet med omtrent 4500 innbyggere når du med fly fra Kangerlussuaq vest på Grønland. Her, omtrent 20 mil nord for polarsirkelen, ligger verdens nordligste firestjerners hotell. Det er flere boalternativer å velge imellom, men det heftigste er nok de små aluminiumsigloene langs fjorden. Her kan du studere de massive isfjellene på nært hold. På hotellets restaurant Ulo serveres grønlandske spesialiteter laget av lokale råvarer. Fra kr 1550 kr/natten.

6 Dunton Hot Springs, Colorado, USA Mye har skjedd siden lykkejegere gravde etter gull i gruvene her på slutten av 1800-tallet. Da gruven ble nedlagt, var Dunton lenge en spøkelsesby inntil en tysker investerte i den lille byen og blåste liv i den igjen. I dag er Dunton Hot Springs en luksusresort som ligger i en dal i Colorados skoger. De gamle tømmerhyttene er renovert, men den rustikke følelsen fra gruvetiden henger fortsatt igjen. Fra ca. 4500 kr/natten, alt inkludert.

7 Saffire Freycinet, Tasmania Den mildt sagt unike arkitekturen på Saffire Freycinet sies å være inspirert av kystlinjen på den tasmanske østkysten. Interiøret i tre, stein, skinn og glass skal få gjestene til å føle seg nær naturen. Hotellet tilbyr suiter og egne paviljonger med svømmebasseng, og i loungen kan gjestene slappe av foran en diger peis. Spa, meditasjon og yoga tilbys også her, og i restauranten serveres lokalt fanget fisk og skalldyr og gode viner. Fra ca. 13 000 kr/natten, alt inkludert.

Posada de Mike Rapu, Påskeøya
Posada de Mike Rapu, Påskeøya
Petit St. Vincent, Karibia
Petit St. Vincent, Karibia
Palacio de Sal, Bolivia
Palacio de Sal, Bolivia

Den ensomme øya midt i Stillehavet er langt unna det meste. Nærmeste kontinent er Sør-Amerika, 5 timers flytur unna. Hotellet Posada de Mike Rapu ligger noen kilometer fra flyplassen Hanga Roa, den eneste byen på Påskeøya.

8 Palacio de Sal, Bolivia Salar de Uyuni i sørvestlige Bolivia er verdens største saltørken, omtrent på størrelse med hele Rogaland fylke. På denne golde, øde plassen ligger hotellet Palacio de Sal, som for det meste er bygget av – nettopp – salt. Vegger, gulv, bord, senger, skulpturer – alt med salt som hovedingrediens. Her er også spa med sauna og saltvannsbasseng, og kjøkkenets spesialitet er saltbakt kylling. Men det aller kuleste med dette hotellet er utsiktsplassen med stjernene i fokus. Siden hotellet ligger så langt fra annen sivilisasjon, er det nesten ingen lysforurensning, noe som gjør at du kan se langt inn i Melkeveien. Fra ca. 1200 kr/natten.

9 Petit St. Vincent, Karibia Denne privateide øya i Karibia er for dem som vil nyte solferien til fulle uten å bli forstyrret av ytre omstendigheter. I motsetning til mange andre resorter, så er det nemlig her ingen mulighet for elektronisk kontakt med omverdenen. Null telefon og internett. Istedenfor kommuniserer hotellets gjester med omverdenen ved hjelp av flagg i ulike farger som heises opp på en flaggstang av bambus. Det er 22 hytter til leie på øya, og selv om kommunikasjonsmidlene er noe gammeldags, så er det ikke noe å si på servicen. Frokosten serveres på rommet. Fra 10 000 kr/natten, alt inkludert.

10 Posada de Mike Rapu, Påskeøya Den ensomme øya midt i Stillehavet er langt unna det meste. Nærmeste kontinent er Sør-Amerika, 5 timers flytur unna. Hotellet Posada de Mike Rapu ligger noen kilometer fra flyplassen Hanga Roa, den eneste byen på Påskeøya. Hotellet ligger på øyas sørligste tupp, her er det ingenting annet enn en steinete kystlinje. Alle de 30 rommene er vendt mot det uendelige Stillehavet. Nyt den enkle, men luksuriøse innredningen på hotellet mens du forundres over de merkelige steinskulpturene som ble utmeislet av urbefolkningen på øya. En uke i dobbeltrom koster fra 45 000 kr/pers inkl. mat, drikke og utflukter.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!