Menu Meny

Interrail: Praktiske tips til 7 byer på 7 dager

Togene

I Tyskland ICE Internett på 1. klasse, det er det lite av på TGV-togene i Frankrike.
Enkelte tog krever plassbillett i tillegg til interrailbilletten. Den koster vanligvis rundt 9 euro. Av og til må du vise den før du kommer på perrongen, så da nytter det ikke å kaste seg på toget i siste liten.
På korte strekninger kjøper du billetten utenom interrailbilletten. Den gjelder pr. dag, uansett hvor langt du reiser, så den sparer du til de lange strekningene. Dette gjelder om du har en 10-eller 22-dagers billett. Månedsbilletten kan du bruke hver eneste dag.
Vurder om du har råd til 1. klasse, for i feriene er det trøkk på 2.
For meg er det et poeng å bruke interrailbilletten til de mellomstore og små byene, for til de store kan jeg like godt bruke fly. For interrail, se www.nsb.no og www.interrail.eu.

Det kan være en god idéå fly den ene veien.

Jeg pleier aldri bestille rom på forhånd, det vil nesten alltid være hoteller nær en jernbanestasjon. Noen nyttige adresser for bestilling: www.hostels.comwww.airbnb.no. Ibis-hoteller, www.ibis.com (Accorkjeden ‒ verdens største) har ofte et hotell ved stasjonen. Her bodde jeg på denne turen:

Lübeck: Hotel Alter Speicher, www.hotel-alter-speicher.de er både trivelig og greit. Dobbeltrom fra 80 euro. Hotel an der Marienkirche, www.hadm.de. Moderne og rimelig hotell, midt i gamlebyen. Fra 49 euro pr. natt for enkeltrom. Restaurant Heinrich Böll, Beckergrube 65. Herlig, uformelt sted med et litterært tilsnitt.

Freiburg i Breisgau
Freiburg i Breisgau

Schwarzwald: Ta lokaltog fra Freiburg til Kirchzarten, derfra buss nr. 7215 til Todtnauberg Rathaus. Godt utgangspunkt for dagsturer fra Freiburg, men også med mange gode overnattingssteder. Fint utgangspunkt for fotturer, deriblant rundturen som passerer hytta til filosofen Heidegger.

​Schwarzwald, Freiburg
​Schwarzwald, Freiburg

Hoteller

Freiburg: City Hotel, Weberstrassse 3, www.cityhotelfreiburg.de. Godt hotell, dobbeltrom fra 89 euro natten.

Trouville, Frankrike
Trouville, Frankrike

Deauville/Trouville

Ibis Hotel til 80 euro, ligger ved havnen, ww.ibis.com. Lite og hyggelig: Hôtel de la Côte Fleurie, 55 avenue de la République, www.hoteldelacotefleurie.com, fra 69 euro. Siden dette er et typisk feriemål for franskmenn, går prisene betydelig opp i høysesongen.

Basel, Sveits
Basel, Sveits

Basel Hotel Schweizerhof Baselwww.schweizerhof-basel.ch. Elegant hotell rett utenfor jernbanestasjonen. Sentralt, ca. 110 euro for et enkeltrom. Mat: Brasserie på jernbanestasjonen. Herlig arkitektur, hyggelig stemning. Velg gjerne et bord på plattformen midt i restauranten. 

Mons Hotel Metropole, Rue Leopold II 20. Enkelt og greit, 72 euro for et dobbeltrom. Hôtel Dreamwww.dream-mons.be. Holder til i en gammel kirke. Flott design, sentralt og med høy standard. Og ikke så dyrt, fra 80 euro for et dobbeltrom. Mat: Deli Sud i Rue des Juifs 21. Åpent mellom 10 og 18.30. Et typisk frokost- og lunsjsted. Sunn, god og rimelig mat samt en herlig hyggefaktor. Middagen kan du innta på hotellet Dream.

Nyttige nettadresser

Trouville: www.trouvillesurmer.org
Mons, kulturby: www.mons2015.eu
Lübeck: www.luebeck-info.de
Freiburg: www.freiburg.de

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!