Menu Meny
24 timer i Palermo

24 timer i Palermo

Hovedstaden på Sicilia byr på både kulturhistoriske og kulinariske opplevelser. Smak på Palermo!

07 30

VÅKN OPP!

Vi våkner på Hotel Ponte (Via Francesco Crispi), et turistklassehotell med fin beliggenhet nær havnen og med bare en kort spasertur til de beste restaurantene. Frokosten består av kaffe og en fiberfattig, men delikat croissant med marmelade.

09 00

HISTORISK VANDRING

På med behagelig sko. På byvandringen legger vi opp til en rekke historiske monumenter og får på den måten en god oversikt over byen. Vi imponeres over Teatro Massimo, et av de største operahusene i Europa. Vi går forbi det nydelige Arkeologiske museum, deretter langs Via Roma og trekker inn i de smale smugene i det gamle arabiske kvarteret – kulturhistorie, men også fattigdom.
Går til markedsplassen Mercato della Vucciria og svinger oppom torget Piazza Pretorio. Deretter går vi langs hovedgaten Corso Vittorio Emanuele, Palermos pulsåre. Vi stanser ved den vakre katedralen og går inn. Der er det deilig kjølig og stille og vi setter oss ned på en benk og hviler.

11 00

MOSAIKK OG KONGELIGE GEMAKKER

Vi betaler 6 euro for å komme inn i Palazzo dei Normanni, det vakre palasset som ble oppført på 1000-tallet. De tidligere kongelige soverommene er nå arbeidsrom for parlamentet i Palermo.
Inne i palasset ligger også Cappella Palatina – en av de største severdighetene i Palermo. Basilikaen ble bygget i årene 1132-1189 et av middelalderens mesterverk i arabisk-normannisk stil. Studer mosaikken, den er unik. Husk å ta med deg en skjorte med lange armer, bare skuldre tolereres ikke. Du får forresten kjøpt en merkelig (les: stygg) hvit kappe i et pappliknende materiale. Den koster 1 euro.

13 00

FISK MED KAPERS OG TOMAT

Er du trøtt i beina tar du drosje noen kvartaler. Det er tid for lunsj på Shakespeare (Salita Artale 5) like ved. Fisk med kapers og tomat på siciliansk vis er et godt valg.

15 00

NED I GRAVEN

Det er tid for katakombene. I Cripta dei Cappuccini (Via Cappuccini) er det 8000 mumier av mennesker fra Palermo som døde fra 1600- til 1800-tallet. De døde er inndelt etter kjønn, yrke og sosial status, og er iført sine fineste klær. Med en taxi er du der på et blunk – og like fort kommer du derfra etter et besøk under jorden.

17 00

KAFFEPAUSE

Frappino, cappuccino, macchiato … På den herlige Antica Caffé Spinnato (Via Principe di Belmonte) er kaffelisten lang – og dessertmenyen enda lenger. Servitørene er uklanderlig kledd og støyen fra trafikken fjern.
Vi bestiller siciliansk cassata, en søt liten kake som smaker glasur og mandelmasse.

17 30

TID FOR SHOPPING

Etter å ha blitt høye på sukker og koffein føler vi for litt shopping. Keramikk i gilde farger finner vi blant annet hos Le Cittecotte di Vizzari (Corso Vittorio Emanuele). Men la det være, vi sikter oss heller inn på italienske merkeklær i butikkene i Via Roma og Viale delle Libertà.

20 30

MIDDAG HOS IL BAGATTO

Butikkene stenger og det murrer i magen. Derfor går vi til Piazza Marina, torget som ligger bortenfor havnen. Restaurant Il Bagatto (Piazza Marina 24),har en herlig uterestaurant og her bestiller vi grillet fisk, blekksprut og reker. En siciliansk vin setter en spiss på måltidet.

23 00

TID FOR TRENGSEL

Kvelden er myk – og ung. Vi tar en drink og ser på folkelivet ved
Piazza Ruggero Settimo
. Og vi er ikke alene.

01 00

UTELIV

I studentbyen Palermo finns er det et hektisk uteliv for den som ønsker det – og orker. I Gorky Club (Via Ugo La Malfa) er det ofte konserter og skikkelig fart.

TIPS!

Mondello – Palermos nærmeste badested
Vil du unngå varmen, forurensingen og trafikkstøyen så gjør som beboerne i Palermo: Dra til Mondello. Denne lille fiskerlandsbyen, en mil nord for Palermo, har en vakker havn, en strand og mange restauranter som serverer fersk fisk og skalldyr.

MAFIAMORD

Cosa Nostra
For 27 år siden holdt den sicilianske mafiaen Palermo i et jerngrep av. Slik er det ikke lenger, men i mai 2007 ble den 46 år gamle Nicolo Ingarao myrdet på åpen gate i Palermo. Han ble skutt med fire skudd idet han forlot en politistasjon der han var tvunget til å melde seg hver dag i påvente av en rettssak. Ingarao ble antatt å være en av lederne for den sicilianske mafiaen Cosa Nostra. Selve sjefen, Bernardo Provenzano, ble pågrepet året før i landsbyen Corleone. Mediene spekulerte i om mordet på Ingarao kom som en følge av interne stridigheter innen Cosa Nostra om hvem som skulle bli mafialeder etter Bernardo Provenzano.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!