Menu Meny

GUIDE TIL COOKØYENE

3000 km nordøst for New Zealand og sør for ekvator. Cookøyene består av 15 øyer, som strekker seg over et område tilsvarende Vest-Europa i Stillehavet.

Reisen dit

Reisen til Rarotonga er lang (+/- 20 timer). Mange ankommer via Australia/New Zealand, men det går ukentlige fly fra Los Angeles (Air New Zealand) som kan være et bedre alternativ fra Europa. Er du allerede i Oceania, går det rimelige fly fra Auckland og Brisbane. airnewzealand.eu cookislandsairports.com

Reise rundt

Den rimeligste og iblant den eneste måten å bevege seg mellom Cookøyene er sjøveien. Jo mindre du ankommer med egen båt, er dette derimot svært tidkrevende med kun et fåtall avganger årlig. Har du tid og flaks er dette derimot en fenomenal opplevelse.

Økonomisk velutrustede reisende kan derimot oppleve de fleste øyene med fly airraro.com/en. Få ting kan måle seg med utsikten fra et flyvindu, når de små perlemorhvite atollene kommer til syne, midt i det uendelige blå. De fleste som er på bryllupsreise velger å besøke øya Aitutaki, men søker du det mer rurale, er kanskje Mangaia å foretrekke. Utilgjengelige PukaPuka, Palmerston og ubebodde Suwarrow er våre favoritter, ved siden av fantastiske Rarotonga.

Og det mener vi; Rarotonga er fantastisk. Her finner du stillehavskulturen godt iblandet med vestlig standard. Laguner, motus, hvite strender, tropisk regnskog, skilpadder, koraller, polynesisk mat og musikk. Gastronomiske opplevelser, et livlig uteliv og blide mennesker midt i Stillehavet er bare noen av grunnene til at vi reiser tilbake.

Overnatting i Rarotonga

Overnatting bør bookes på forhånd, da reservasjon sjekkes på flyplassen. Avarua (sentrum) og Matavera er de minst sjarmerende områdene å bo på.

Stedet hvor alt skjer er Ngatangiia. Her finnes alt fra eksklusive resort til backpacker hostel. Hele veien videre forbi Tikioki, Turoa og Aroa, mot Arorangi finnes både enkle bungalows og komfortable mini-resorts langs stranden.

Arorangi består stort sett av store resort, hvor de fleste pakketurister innlosjeres på «The Rarotongan». Mellom Arorangi og flyplassen finnes rimelige langtidsleie.

Vagabonds tips: Ta bussen fra flyplassen til politistasjonen i sentrum, skaff deg det obligatoriske cook-island scooter kjørekortet og lei deg en scooter utenfor stasjonen. Pga innreisetillatelse må du ha en hotellreservasjon når du lander - så kanseller denne når du kommer frem, og begi deg ut på øyas eneste (ring) vei på jakt etter ditt paradis.

Mat

Raro Fried Chicken er trolig rimeligste alternativ, Tamarind House det flotteste, mens vår favoritt gjennom 20 år er uslåelige Trader Jacks. Alle ligger i Avarua. For en tradisjonell matkulturell opplevelse er Punanga Nui Market ukens høydepunkt. Mest eksklusivt er nok Little Polynesian Resort & Restaurant i Titikaveka.

Strender og utflukter

Muri Lagoon er høydepunktet på Rarotonga, folksomt på dagtid og høylytt på kveldstid, men med en ubeskrivelig vakker soloppgang og solnedgangen.

Her tar du deg tid til en barbent formiddagstur på stranden fra Muri til Titikaveka og gjerne med en rimelig lunsj på Fruits of Rarotonga. Så følger en time under en palme på stranden nedenfor før en spektakulær svømmetur blant tropisk fisk og koraller. Ut mot revet finner du levende skjell på din egen størrelse.

Er du sprek nok, bør du bestige Te Rua Manga (Nålen), Rarotonga høyeste punkt på 652moh.

Har det regnet en del de siste dagene, gjør som de lokale og ta turen opp til Wigmore’s Waterfall for en forfriskende dukkert.

Selv om søndag morgen kan kjennes tung etter en natt på Rehab, er det ingen vei utenom gudstjeneste for å oppleve de flerstemte polynesiske versjonene av ellers så trauste hymner.

Fullsatt sal på gudstjeneste.

Prisnivå

Fullt mulig å gjøre et besøk til Rarotonga rimelig, men da må restaurantbesøkene unngås.

Sikkerhet

Unngå å kjøre scooter om natten, da mange kjører hjem fra bar. Og bruk hjelm. Alltid.

Hva skal du ta med?

Solkrem og dykkemaske.

Gå ikke glipp av!

Rimeligere å leie scooter i Avarua enn i områder med mye turister. Det er lov å prute!

Hold deg oppdatert om Cookøyene på cinews.co.ck

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!