Menu Meny

GUIDE TIL COOKØYENE

3000 km nordøst for New Zealand og sør for ekvator. Cookøyene består av 15 øyer i Stillehavet, som strekker seg over et område tilsvarende Europa.

Reisen dit

Reisen til Rarotonga er lang (+/- 20 timer). Mange ankommer via Australia/New Zealand, men det går ukentlige fly fra Los Angeles (Air New Zealand) som kan være et bedre alternativ fra Europa. Er du allerede i Oseania, går det rimelige fly fra Auckland og Brisbane. airnewzealand.eu cookislandsairports.com

Reise rundt

Den rimeligste og iblant den eneste måten å bevege seg mellom Cookøyene er sjøveien. Tidkrevende med kun et fåtall avganger årlig. Har du tid er dette en fenomenal opplevelse.

Økonomisk velutrustede reisende kan oppleve de fleste øyene med fly airraro.com/en. Få ting kan måle seg med utsikten fra flyvindu, når de små perlemorhvite atollene kommer til syne, midt i det uendelige blå. Bryllupsreisened besøker ofte sandbanken Aitutaki, men søker du mer strandressort, er Mangaia et godt alternativ. Utilgjengelige PukaPuka, Palmerston og ubebodde Suwarrow er våre favoritter, ved siden av fantastiske Rarotonga.

Hovedøya kommer du ikke utenom. Her finnes stillehavskulturen godt iblandet vestlig standard. Laguner, motus, hvite strender, grønn regnskog, skilpadder, koraller, polynesisk mat og musikk. Her det det også et livlig uteliv, og flust med aktiviteter. 

Fra Te Rua Manga (Nålen) er utsikten mildt sagt imponerende
Det går busser i begge retninger langs hovedøyas eneste ringvei

Overnatting i Rarotonga

Overnatting bør bookes på forhånd, da reservasjon sjekkes på flyplassen. Mens Avarua (sentrum) og Matavera er de minst sjarmerende områdene å bo på, er stedet hvor alt skjer er Ngatangiia. Her ligger alt fra eksklusive resort til backpacker hostel. Hele veien videre forbi Tikioki, Turoa og Aroa, mot Arorangi finnes enkle bungalows og komfortable mini-resorts langs stranden.

Ved Arorangi ligger de større resortene, hvor pakketuristene som regel innlosjeres ved «The Rarotongan». Mellom Arorangi og flyplassen finnes rimelige langtidsleie, som annonseres i lokalavisen.

Folketomme strender ved Titikaveka

Vagabonds tipsTa bussen fra flyplassen til politihuset i sentrum, skaff deg det obligatoriske cook-island scooter førerkortet og lei en scooter utenfor stasjonen. Innreisetillatelsen krever forhåndsreservert hotell - men med avbestillingsforsikring kan du fritt begi begi deg ut på jakt etter ditt drømmested.

Muri lagunen er folksomt men vakker

Mat

Raro Fried Chicken er kanskje rimeligste serveringssted, Tamarind House det flotteste, mens vår favoritt gjennom 20 år er uslåelige Trader Jacks. Alle ligger i Avarua. For en tradisjonell matkulturell opplevelse er Punanga Nui Market ukens høydepunkt. Mest eksklusivt er Little Polynesian Resort & Restaurant i Titikaveka.

Punanga Nui markedet er ukens høydepunkt

Strender og utflukter

Muri Lagoon er høydepunktet på Rarotonga, folksomt på dagtid og høylytt på kveldstid, men med en ubeskrivelig vakker soloppgang og solnedgangen.

Her tar du deg tid til en barbent formiddagstur på stranden fra Muri til Titikaveka og gjerne med en rimelig lunsj på Fruits of Rarotonga. Så følger en time under en palme på stranden nedenfor før en spektakulær svømmetur blant tropisk fisk og koraller. Ut mot revet finner du levende skjell på din egen størrelse.

Er du sprek nok, bør du bestige Te Rua Manga (Nålen), Rarotonga høyeste punkt på 652moh.

Har det regnet en del de siste dagene, gjør som de lokale og ta turen opp til Wigmore’s Waterfall for en forfriskende dukkert.

Selv om søndag morgen kan kjennes tung etter en natt på Rehab, er det ingen vei utenom gudstjeneste for å oppleve de flerstemte polynesiske versjonene av ellers så trauste hymner.

Fullsatt sal med hvitkledde til gudstjeneste.
Med blomsterkrans og hatt av palmeblader

Prisnivå

Det er mulig å gjøre et besøk til Rarotonga rimelig, men da bør  restaurantbesøkene unngås. Overnatting finnes i alle prisklasser.

Sikkerhet

Unngå å kjøre scooter om natten da mange kjører hjem etter en festlig kveld ved utestedene i Avarua. Og bruk hjelm. Alltid.

Hva skal du ta med?

Solkrem og dykkemaske.

Gå ikke glipp av!

Det er rimeligere å leie scooter i Avarua enn i turistområdene på andre siden av øya. Det er lov å prute!

Hold deg oppdatert om Cookøyene på cinews.co.ck

En selvfølgelig souvenir er sorte perler

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!