Menu Meny

Guide til Setúbal, Portugal

Reisen dit

Portugisiske TAP flyr til Lisboas flyplass Portela. Lufthansa, KLM og Finnair flyr til Lisboa. Flytid ca. 3,5 time. Fra flyplassen i Lisboa og til kysten av Setúbal tar det ca. 45 minutter med bil.

Reise rundt

En leiebil gjør susen når du skal surfe, sykle eller skal delta på andre aktiviteter i området. Alle de store utleiefirmaene har kontorer på flyplassen. En mindre bil koster ikke mer enn 400 kroner for tre dager, eksklusive bensin. Portugals veinett har gjennomgått en stor oppgradering de siste årene og har gjennomgående god kvalitet. Skiltingen er ikke alltid like helt klar, så det kan være greit å leie bil med GPS.

Overnatting

Evidencia Belverde, designhotell med flott beliggenhet – dersom du spiller golf. Til havet og de fine surfestrendene er det ca. tjue minutter. Store, godt utstyrte rom og et fint bassengområde. Kjøkkenet har store ambisjoner, men blir litt for nøytralt. Fra 700 kroner natten.

Sana Sesimbra Hotel. Luksuriøst hotell like ved havet i det hyggelige Sesimbra. Ligger gunstig til ved foten av Arrábida-fjellene. Fra 750 kroner natten.

Há Mar ao Luar Prisgunstig sted med flott utsikt over sørkysten av Setúbal, med kort vei til Setúbal by, naturparken og Arrábida-fjellene. Fra 600 kroner natten.

Mat og drikke

Restaurante D’u Portinho. Sjømat i store mengder, tilberedt med stor kunnskap. Når du skal til det vesle stedet D’u Portinho er det best å ta på seg gode sko, sette seg i kajakken eller kjøre med moped dit – for det er særdeles vanskelig med parkeringsplasser i den lille vakre bukta! Stor uteplass som rommer mange mennesker. Fantastisk beliggenhet ved åpent hav. Portinho da Arrábida, 290 Setúbal.

Peixe & Cia. Fersk fisk uten kruseduller. Mye mat og mye smak. Fin stemning og tv i taket for den som ikke vil gå glipp av lokale fotballag. Avenida Luísa Todi 578, Setúbal.Carnes do Convento. Av og til skal rutiner brytes. Etter de fine restaurantene i området kan det av og til være godt med en velsmakende biff. Det får du her. Largo de Jesus 7, Setúbal.På strendene langs kysten av Setúbal ligger det små enkle restauranter, barer og kafeer. Her spiser du godt og billig mellom dagens surfeøkter eller før det er tid for kveldens siste kizombadans. Husk skjellblandingen på strandrestauranten ved Praia Kastelos.

Ordliste til en helt vanlig, hyggelig dag i Setúbal

God morgen! Bom dia!

Hvor finner jeg de beste bølgene i dag? Onde estão as melhores onas hoje?

Tusen takk! Multo obrigado!

Hvor kan jeg leie terrengsykkel? Um choque totalmente mountain bike, muito obrigado?

En espresso og en vaniljekake, takk! Um café um pastel de nata, muito obrigado!

Danser du kizomba? Você dança Kitombaw?

Takk og god natt! Obrigado e boa noite!

6 topp stopp i Setúbal

1. Parque Natural da Arrábida Fotturer, jogging, klatring, hurtig sykling på asfalt eller med terrengsykkel langs teglsteinsrøde stier. Dette vernede området og den lille fjellkjeden Arrábida skuffer ingen. Guidene hos Naturway guider deg både på fotturer og sykkelturer og har gode kunnskaper om naturen i Setúbal. naturway.ptnaturway.pt

2. Surfekysten. Langs Setúbals drøye 25 kilometer lange, sandete kyststripe er det fantastiske bølger hele året. Lei brett i Caparica i nord, snakk med utleier om hvor bølgene bryter best den dagen, og jobb deg glad og trøtt i Atlanterhavets aldri sviktende bølgemaskin. Vil du videreutvikle dine bølgekunnskaper, er en egen surfeguide et godt tips. Lisbon Surf Tours drives av en tidligere profesjonell surfer. For 500 kroner får du låne alt utstyr, blir kjørt til bølgene, får et måltid mat og drikke samt den beste surfeguidingen du kan få. lisbon-surf-tours.com

3. José Maria de Fonesca. Den tradisjonsrike, fremdeles familieeide muscatelprodusenten i Azeitão er et godt reisemål. Vandringen på vinmarkene er lang og prøvesmakingen av de gylne dråpene etterpå er bent ut sagt himmelsk.

4. Cabo Espichel. Fra fyrtårnet lengst ute på odden går det fine stier i alle retninger. Nordover ligger Santuário de Nossa Senhora, bygget i 1701 i barokkstil, med en vakker kirke og flott utsikt over havet.

5. Spor av dinosaurus. Etter nok en halvtimes tur nordover fra barokkirken kommer du i kontakt med krittidens kjempeøgler. Pegadas da Pedra Mua er store og 145 millioner år gamle fotspor. Sporene ble bevart i kalksteinen og er fra forskjellige gresspisende dinosaurer. Sporene er både lett å se og kjenne på. Ta det rolig, det er ingen beskyttelsesgjerder her.

6. Ta en sup. Å gli fram på et SUP-brett inne i bukten og naturreservatet Estuário do Sado er som god meditasjon etter noen dagers adrenalinpumpende aktiviteter. experimentanatura.pt har godt utstyr og dyktige guider.

Glem det!

Utelivet i Setúbal glimrer ved sitt fravær. Klubben Ondeando i Caparica, der det svettes friskt fra deltakerne av kizomba, er et hederlig unntak.

Gå ikke glipp av!

Parque Natural da Arrábida. Like mye en lekegrind for adrenalinsøkende som en oase for dem som søker roen. Finn små enkle og gode fiskerestaurant er ved kysten. Ta en tur langs de uendelige og øde strendene. Ta et surfekurs med guide. Seil med en sup, eller se fuglene i Sado naturpark.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!