Menu Meny

Guide til Istria, Kroatia

Overnatting

Vela Vrata. Fint, lite hotell i den lille koselige landsbyen Buzet. Godt utgangspunkt for å dra til trøffelskogene i nærheten. Dobbeltrom fra 880 kroner, inkludert frokost.

Villa Antica. Er man flere, kan det lønne seg å leie et eget hus. Kunstnerlandsbyen Groznjan passer godt når man skal dra til innlandet av Istria. Fra 4500 kroner pr. uke. Ligger på airbnb.com og andre bookingsider. Vladimira Gortana 7.

Hotel Lone Ønsker du sol og bad, kan du godt bo ved kysten, men likevel ta deg turer til innlandet, for her er avstandene små. Hotel Lone er et nytt designhotell i gangavstand fra Rovinjs herlige sentrum. Dobbeltrom fra 1500 kroner, inkl. frokost. Luje Adamovića 31.

Mat

Du merker nærheten til Italia. Pasta er populært – fisk og skalldyr langs kysten og kjøtt i innlandet er regelen. Maten er i seg selv en god grunn for å reise til Istria, så god er den. Vin, olivenolje, ost og selvfølgelig trøffel, er noen av delikatessene.

Humska Konoba ligger i verdens minste by, Hum, som bare har 17 innbyggere, men desto flere besøkere om sommeren. Bestill den tradisjonelle suppen og pastarettene. Flott utsikt over landskapet nedenfor.

Vela Vrata. De har alltid trøffel på menyen. Vela Vrata ligger i trøffeldistriktet Buzet. Velg et av bordene oppe på avsatsen på den andre siden av gaten, så får du en vakker solnedgang – som ramme rundt god mat. Sats på fisk og skalldyr.

Glem det!

Juli og august, da blir Istria invadert av turister, særlig områdene ved kysten. Da er april–juni og september–oktober betydelig behageligere.

Gå ikke glipp av!

Småveiene i Istrias innland. De er knapt merket av på kartet, men er så vakre, så vakre. Avstandene er ikke så store, så du rekker å kjøre feil og utforske småveiene. Det er kanskje nettopp der de største opplevelsene venter!

3 delikatesser

1. Malvasia. Kroatia har mange gode viner, men Istrias beste er laget på druen malvasia, eller malvazija, som den staves her. Tørr hvitvin, som passer til kystens skalldyr. I innlandet kan du med fordel velge vin på den røde druen teran.

2. Olivenolje. Oliven er bra, og olivenoljen her en av de beste som er å få. Kjøp med hjem!

3. Skinke. Spekeskinka pršut er salt og delikat.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!