Menu Meny

Guide til Påskeøya, Chile

Reisen dit

Det enkleste er å fly fra Santiago, Chile, men det går også an å fly fra Tahiti. Flyturen fra Santiago tar 5 timer og koster ca. 5000 kr t/r.

Overnatting

Det finnes overnatting i alle prisklasser. Vi overnattet på helt greie Tupa Hotel og Hotel Manavai til ca. 700 kr natten. Du finner også luksus på Hare Noi og Explora til henholdsvis 4500 og 8500 kr per natt.

Matopplevelse

Øyas spesialitet er sjømat, og retter av søtpotet. Det finnes mange restauranter i de to hovedgatene. Vi falt helt for empanadas med chimichurri, servert med fruktjuice som var verdt flyturen alene!

Ting å gjøre på øya

De enorme moaiene er ikke til å unngå, de må selvfølgelig oppleves. Anbefaler spesielt Rano Raraku, der de ble hugget ut. Ellers er det fint å dykke ned til moaier under vann, surfe i bølgene og bade på stranden.

Reise rundt

Øya er for stor for å gå. Lei bil, sykkel, scooter eller firhjuling. Vi leide scooter, som kan anbefales. Da kommer en nærmere dyrene, naturen og smilende mennesker. Sykkel bør være for spesielt interesserte, da det er lange avstander og alltid kraftig motvind. Pass opp for flagrende høner i veikanten.

Alle snakker om

Det tiltagende kokainmiljøet på øya, og borgermesterens eierskap i næringslivet. De mest innbringende restaurantene og hotellene er nemlig eid av borgermesteren og en investor fra Santiago, til innbyggernes frustrasjon.

Litteratur

Thor Heyerdahls AKU-AKU. Teorien hans om opprinnelsen til Rapa Nui-folket er visstnok alle på øya uenige i, men hulene og andre deler er forklart godt.
When the Universe was an Island, av Edmundo Edwards og Alexandra Edwards.
National Geographics dokumentar «Beneath Easter Island».

Gå ikke glipp av

Stjernehimmelen. Bare en kort gåtur unna gatelysene, og du kan se hele Melkeveien med egne øyne, siden det ikke er noe lysforurensning på et så øde sted. Må oppleves!

Glem det!

Guidede turer. Snakk heller med lokalbefolkningen, rapanuiene er et stolt folkeslag som gjerne forteller om seg selv og alt de vet. De er ærlige, varme og fulle av humor.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!