Menu Meny

Guide til New York, Catskills-fjellene

Reisen dit

Byen Woodstock er for mange besøkere porten til Catskill-fjellene. Buss fra New York til Woodstock (28 dollar én vei), derfra er det lettest å reise videre med leiebil. Rutetabell på trailwaysny.com. Reisen tar 2–3 timer.
Du kan også starte i den andre enden, vestfra. Vi tok toget fra Penn Station i New York (29 dollar én vei) og hoppet av i Harriman (reisetid ca. 1 time). Derfra fortsatte vi med bil i retning byen Barryville (se kart). I Harriman er det bare én bilutleier, Enterprise. I Woodstock er det flere bilutleiere.

Overnatting

Inn at Lake Joseph, 162 Saint Joseph’s Road, Forestburgh. Avslappet, rustikt og familievennlig bed & breakfast. Ligger ved en vakker innsjø. Mange newyorkere kommer hit for å slappe av, fiske og sporte.
Ecce
12 Silverfish Road, Barryville. Et lite og intimt bed & breakfast med flott utsikt over Delware-elva. Drives av et gaypar fra New York. Fra terrassen er det vanlig å se hvithodet havørn. Passer for den som ikke har noe imot å sosialisere med andre gjester. Rom fra 215 dollar per natt.
Kate’s Lazy Meadow
. Kitschy og gammeldags motell ved landeveien ved Phoenicia. Eies av en dame som synger i det klassiske rockebandet B 52’s. Både rom og hytter. 155–300 dollar natten for et stort rom. Litt dyrt i forhold til standarden, men det er likevel en fin opplevelse å bo her.
Hotel Dylan
, 320 Maverick Road. Nytt og rimelig hotell i Woodstock. Miks av moderne design og nostalgisk hippiefølelse. Rom fra 129 dollar natten.

Mat

The Heron. 40 Main Street. Beste stedet i det lille Narrowsburg. Her serveres det amerikanske klassikere i moderne økologisk utgave. Godt utvalg av mikrobrygget øl og sider.
Bakers Tap Room
, 184 Barryville Yulan Road. Lokal favoritt i Barryville, med god pizza og variert ølutvalg.
Phoenicia Diner
, 5681 Route 28. Klassisk veikro som er oppgradert og blitt et populært samlingssted utenfor Phoenicia. Frokost og lunsj.
Garden Café on the Green
, 6 Old Forge Road. I det alternative Woodstock er det populært med steder som satser økologisk. Vegetariske Garden Cafe ligger midt i byen og har en hyggelig uteavdeling. God mat, ikke fullt så god service.


4 aktiviteter i Catskills

1. Fotturer. Holder du til ved Hunter Mountain, er du midt i smørøyet når det gjelder turer, for eksempel den opp til Kaaterskill Falls.
2. Fiske.
Fluefisket ble født i Catskills, hevdes det. Det er nok en mild overdrivelse, men Livingston Manor kaller seg flyfishing capital of the world, og det er ikke så ueffent. Her har de også et fint museum spesielt for fluefiske. Også byen Roscoe er populært blant sportsfiskere.
3. Elvetur på Delaware-elva.
Du kan velge mellom kajakk, kano, rafting eller tubing. Stor sjanse for å se hvithodet havørn. landersrivertrips.com
4. Tog.
Vil du oppleve naturen uten å behøve å bevege deg, tar du en tur med veterantoget mellom Arkville og Roxville. En t/r-billett koster 18 dollar. durr.org

Gå ikke glipp av!

Vintageshopping. Nesten ethvert småsted har en butikk med vintage og antikviteter. Maison Bergogne som nevnes i artikkelen, ligger i Narrowsburg og er en av de beste.

Glem det!

Monticello. Hovedstaden i staten New York er et sorgens kapittel og har ikke mye å tilby besøkende.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!