Menu Meny

Guide til Kilimanjaro

Reisen dit

De fleste arrangørene tilbyr en pakke eksklusive fly. En billett t/r vil koste deg fra 5700 kroner. Fra Oslo må du regne med minst én mellomlanding. KLM, Turkish Airlines og Ethiopian Airlines har de beste rutene.

Arrangører

En bestigning krever nøye forberedelser, en autorisert guide, samt at du får en trekkingtillatelse. Det er et voksende problem at turister lokkes inn i eventyret uten at de blir gjort oppmerksomme på hva turen innebærer. Derfor er det viktig for sikkerheten å ha en seriøs arrangør med erfarne guider.
Turen til toppen er ikke billig, men mye er inkludert: transporter, overnatting, parkavgifter, guider, bærere, kokker, mat og sikkerhetsutstyr. Fra 15 000 til 30 000, eksklusive fly, avhengig av standard, antall dager på fjellet og gruppens størrelse.
Turer til toppen arrangeres blant andre av safari.as, hvitserk.no, uhuru.no, dittafrika.no, magellan.no.

Overnatting

Ved foten av Kilimanjaro er det mange hoteller, fra rimelige til luksusvarianter, men på selve fjellet bor alle under samme tak – i telt under stjernehimmelen.
Mount Meru Hotel
200 dollar for et dobbeltrom per natt. Moderne og hyggelig. Midt i Arusha, med utsikt mot fjellet Mount Meru.
Hotel Protea Aishi
, fra 160 dollar for et dobbeltrom. Personlig og trivelig, eget basseng og hage med gjestende aper.
Ngorongoro Crater Lodge
Luksuriøst og smakfullt. Safari i Ngorongoro-krateret inkludert helpensjon, fra 1000 dollar per person per natt.

Utstyr

Turen innebærer sol og kulde, så ta med alt fra solkrem og hatt til dunjakke og supervarm sovepose. To sekker anbefales: en som tåler vann, på minst 70 liter og som bæres av bærerne opp til fjellet, samt en mindre dagstursekk for kamera, vann, energitilskudd, førstehjelpsutstyr, hodelykt og litt ekstra klær. Test utstyret ditt før avreise hjemmefra. Det er ekstra viktig at støvlene er skikkelig inngått. Ta gjerne med litt ekstra utstyr du ikke bruker og som du kan gi til bærerne: hansker, luer, jakker og støvler mottas med takknemlighet.

Avslappet stemning på Ngorongoro Lodge.
En av Ngorongoro-kraterets urbefolkning.

Høydesyke

Hvert år gjør ca. 50 000 turister et forsøk, men til tross for hjelp av guider og bærere når knapt halvparten toppen. God fysisk og mental form forbedrer oddsen, men dette er individuelt, og det er umulig å forutsi om du klarer toppturen eller ikke. Nesten alle får et snev av høydesyke: liten matlyst, du føler deg generelt dårlig, du er trøtt, svak, ør, har hodeverk eller får problemer med å få sove.

Glem det!

Reise uten forsikring! Reiseforsikring er obligatorisk, men kontroller også at forsikringen din gjelder for turer i stor høyde.

Gå ikke glipp av!

Pakk støvlene i håndbagasjen. Du kan ikke risikere at de forsvinner på veien.

Reiseapotek

– Væskeerstatning
– C-vitamin brusetabletter (setter smak på vannet)
– Noe mot diaré
– Hodepinetabletter
– Tabletter mot hoste
– Antibak krem og våtservietter
– Varmeposer mot kulde

3 Opplevelser i nærheten

1. TARANGIRE NATIONAL PARK. 1,5 times biltur fra Arusha ligger det en nasjonalpark som har alle Serengetis dyr og landskap, men som er betydelig mindre. Mens Serengeti «krever» fire dager, gjør du Tarangire på én.
2. KLATRENDE LØVE.
Ved innsjøen Lake Manyara, to timers biltur fra Arusha, kan du oppleve både flodhester og klatrende løver, i en meget frodig nasjonalpark.
3. SLAPP AV PÅ ZANZIBAR.
Avslutt Kilimanjaro-turen med noen dager på denne øya som ligger rett utenfor Tanzanias hovedstad Dar es Salaam. Ta fly dit, ikke ferge.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!