Menu Meny

Guide til Nice

Reisen dit

SAS og Norwegian flyr direkte fra Oslo. Regn med at en billett t/r vil koste deg rundt 2500 kroner, pluss/minus. Mange andre flyselskap flyr også til Nice, med et stopp.

Reise rundt

Det er enklest og best å bruke beina. Eller hvorfor ikke leie en blå sykkel (Vélo Bleu) fra en av sykkelparkeringene i byen? Mer info på en.nicetourisme.com/velo-bleu.
Lokalbuss innenfor bygrensen koster ca. 15 kroner. Du kan betale på automat eller med kontanter til trikkeføreren.
Trikkenettet i Nice er ikke så stort i dag, men er under oppbygging. Info på tramway.nice.fr

Overnatting

Hôtel Le Genève, rue Cassini 1, hotell-le-geneve-nice.com. Det gamle slitne hotellet er pusset opp og er blitt riktig fint. Dobbeltrom fra 900 kroner i sesongen, kun halvparten i lavsesong.
Hôtel Villa La Tour
, rue de la Tour 4, villa-la-tour.com. Hyggelig hotell i utkanten av gamlebyen, ved Place Garibaldi og Promenade du Paillon. Dobbeltrom fra 530 kroner i lavsesongen og 650 kroner i høysesongen.
La Méridien
, Promenade des Anglais 1, lemeridiennice.com. For deg som ønsker luksus. Et stort, elegant hotell ved strandpromenaden. Det er her den nye parken Promenade du Paillon begynner. Basseng på takterrassen og herlig utsikt. Dobbeltrom fra rundt 1800 kroner.

Mat og drikke

Deli Bo, rue Bonaparte 5. Populært for et lett måltid, brunsj og lunsj. Gode kaker og kaffe.
Le Comptoir Central Électrique
, rue Bonaparte 10. Flott og avslappet bar med bord både inne og ute. Fin stemning.
L’Atelier du port
, rue Bonaparte 45. Tradisjonell mat med moderne vri. Åpent kjøkken og hyggelig stemning.
l’Uzine
, rue François Guisol 18. Ny restaurant som allerede har fått et godt rykte. Klassisk fransk mat med variasjoner.

Tre kunstrunder

1. Moderne museet (MAMAC). Start vandringen ved Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain (MAMAC) som ligger i nordenden av den nye parken Promenade du Paillon. Museet viser mer enn 1200 kunstverk av 314 kunstnere, fint for en introduksjon til kunstrunden. Adresse. Place Yves Klein, mamac-nice.org

2. Patrick Fregas galleri. Gå rett gjennom det heiteste området akkurat nå, der nye restauranter, barer og gallerier ligger på rekke og rad. Times atelier og galleri. Adresse. Rue Martin Seytour, på den andre siden av økobutikken O’Quotidien.

3. Kunst i båthall. Fortsett til havnen i enden av det nyrestaurerte området og postnummer 60300. Galerie Maud Barral, på østsiden av havnen (ved fergen som går til Korsika), viser og selger moderne kunst i alle tapninger – foto, malerier, skulpturer og alt det imellom. Holder til i en stor gammel båthall. Adresse: Quai des Docks 16, galerie-maud-barral.comgalerie-maud-barral.com

Gå ikke glipp av!

Promenade du Paillon. Gå over vannspeilet i parken der vanndampen sprer seg med jevne mellomrom før det etterfølges av en fonteneshow.

Glem det!

Faste turistmenyer i Gamlebyen. Oftest smakløst og overpriset.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!