Menu Meny

Guide til Bella Coola, Canada

Bella Coola ligger i den vestre delen av British Columbia, en drøy time med fly nordvest for Vancouver. I Bella Coola bor det rundt 600 fastboende og i hele dalen ca. 2000. Økonomien er i hovedsak basert på fiske, skogbruk, handel og turisme.

Reisen dit

Fly fra Oslo til Vancouver: Flere alternative ruter, med to mellomlandinger. Fra Vancouver til Bella Coola tar du Pacific Coastal Airlines. Den billetten er inkludert om du bestiller heliskiing med Bella Coola Helisports. Flybilletten kan også kjøpes på nettsiden www.pacific-coastal.com. Flyr du i klarvær, får du en fin oversikt over hvor stort dette fjellmassivet er. Turen fra Vancouver med bil er på 100 mil. Den siste delen av turen gjennom fjellmassivet er vakker, men den smale og bratte grusveien er ikke noe for dem med høydeskrekk. Fra Port Hardy på Vancouver Island kan du fra juni til september ta båt. Båten tar 400 passasjerer og 115 biler. Billetter reserveres på www.bcferries.com, eller på telefon 1-888-223-3779. Direktebåten tar 13 timer, men noen av båtene går innom flere havner. Har du litt flaks, får du se sjøløver, delfiner og hval.

Overnatting

Det er ingen hoteller i Bella Coola, men flere lodger og B&B i dalen. Bella Coola's Eagle Lodge har god standard og store rom. Lodgen har en liten matsal der det serveres frokost og middag. Bella Coola Mountain Lodge ligger i Hagensborg og har samme standard som Eagle Lodge. Rommene er store, og her er det også en restaurant. Tradisjonsrike Tweedsmuir Park Lodge, som ligger litt lenger inn i dalen, er stedet for de mer kresne. God mat, spa og jacuzzi, med utsikt mot fjellene. Om høsten kan du se grizzlybjørnene beite på myrene. Her bodde og trente Sir Edmund Hillary med en gruppe klatrere på femtitallet.

www.eaglelodgebc.com

www.bcmountainlodge.com

www.tweedsmuirparklodge.com

Mat

I Bella Coola er det en restaurant og en kafé. I restauranten serveres alt fra burgere og pasta til sushi. Alminnelig godt kjøkken. Kafeen serverer frokost og brunch. Her treffes de fastboende over en kaffe og egg & bacon. Det serveres også mat på alle lodgene som ligger i dalen.

Severdigheter

Til Bella Coola reiser du for å oppleve den storslagne naturen, for det rike dyrelivets skyld og for stedets historie.

Skiaktiviteter

Heliskiing/turskiløping i et fjellområde som er 325 ganger så stort som Whistler Blackomb (ja, du leste riktig – tre hundre og tjuefem). Skiløping i alle vanskelighetsgrader. Store, åpne nedkjøringer med moderate vanskelighetsgrader, superbratte couloirer og kjøring med utsikt over fjordene. Du kan også kjøre på isbreer og gjøre fine turer i skogsterreng. En drøm for den dedikerte utforkjøreren. Sesongen varer fra januar til midten av april.

Pris

Du betaler i forhold til antall dager og type program du legger opp til, fra 30 000 til 70 000 kroner for tre til sju dagers heliskiing. Vil du gå turer, kan du bli med på programmet Heli Assist Ski Touring. Da flyr du med helikopter til et fjelltopp om morgenen og blir hentet nede i dalen om kvelden. I prisen er fly fra Vancouver, overnatting med alle måltider, lån av skredsekk samt ski og staver inkludert.

www.bellacoolaheliskiing.com

Fiske

Fiske er populært i Bella Coola, og butikkene her selger alle typer utstyr. Med båt kan du dra langs fjordene på havfiske, eller du kan fiske i Bella Coola River. Der fisker du ørret, og fra mai til oktober forskjellige typer laks. Det beste er å bli med en guidet tur. Fiskekort er obligatorisk.Det kjøper du i Kopas Store i Bella Coola, forretningen i Hagensborg eller via nettet.

Fotturer

I området er det et stort antall merkede stier i forskjellig lengde og med ulik vanskelighetsgrad.

Dyreliv

I dette området er det grizzlybjørn, brunbjørn, ulv, fjelløve, fjellgeit, ørn og mye annet. Og i fjordene kan du se delfiner, sel og med litt flaks også hval og sjøløver. Mange arrangører har turer for å se grizzlybjørn og turer langs fjordene. Tur med båt nedstrøms elva er en fin måte å studere dyrelivet på.

Historie og Nuxalk-indianernes kultur

Bli med på en tur til helleristningene i Thorsen Creek. Besøk Petroglyph Gallery for å se (og kjøpe) kunst og masker laget av lokale Nuxalk-indianere. De lager også sølvsmykker. Bella Coola Museum i det gamle skolehuset fra 1892 er interessant. Her er det ting og fotografier fra den tiden da nordmennene kom til Bella Coola, og når byttehandelen med indianerne skjøt fart. I Hagensborg er det eldste huset som er bygget av nordmenn der bevart, det samme gjelder kirken som ble oppført i 1904. Den skotske oppdagelsesreisende Alexander Mackenzie var den første europeeren som tok seg fram til Bella Coola. Det var i 1793. Besøk steinen hvor han risset navnet sitt, og gå en tur i fotsporene hans langs den 450 km lange ruten. Kopas Store har et stort utvalg av bøker om Bella Coola.

Uteliv

Er du ute etter et pulserende uteliv, har du kommet til feil plass. Her strekker nattlivet seg til en samling rundt leirbålet. Der blir det fortalt historier og sunget viser.

Utflukter

Nede i dalen er det flere fosser, og langs fjordene er det mange varme kilder du kan bade i. Du kan også ta en ridetur, og på Tweedsmuir Park Lodge har de islandshester. Liker du å klatre, er det flere ruter her med faste bolter.

Mer informasjon

www.bellacoola.ca

www.tweedsmuirparklodge.com

www.bcmountainlodge.com

www.bellacoolaheliskiing.com

www.bcferries.com

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!