Menu Meny

Guide til Svalbard

Tips for Svalbardoppholdet

Reisen dit

SAS flyr daglig fra Oslo eller Tromsø til Longyearbyen, Norwegian flyr tre ganger i uken fra Oslo. I høysesongen fra mars til september er det ofte flere daglige avganger. De fleste planlegger Svalbard-besøket i god tid, og de rimeligste billettene forsvinner lang tid i forveien.

Turen

To- og tredagersturene til østkysten går i et område det tidligere ble drevet fangst av isbjørn. Selv om det ikke er garantert at du får se bjørn, er sjansene større her enn de fleste andre steder på Spitsbergen. Turene arrangeres av Svalbard Wildlife Service (tlf: 79 02 56 60). Alle deltakerne har sin egen scooter og turene koster omtrent fra 8.000 kroner

Sesong

Turene til østkysten arrangeres et par ganger i uka fra slutten av februar til begynnelsen av mai (minimum tre personer per tur). Dagsturer med scooter til den russiske byen Barentsburg, "spøkelsesbyen" Pyramiden eller Von Post-breen arrangeres flere ganger i uka fra februar til mai.

På egenhånd

Det er mulig å leie scootere på Svalbard uten guide, men du skal ha mye erfaring fra turer i fjellet vinterstid før du kan dra på turer på egenhånd. På grunn av sikkerhetsmessige årsaker er alle som reiser utenfor bosetningene på øygruppa pålagt å melde fra om turplanene til Sysselmannen. All ferdsel utenfor bosetningene krever at du bærer våpen.

Overnatting

Det er flere overnattingsmuligheter i Longyearbyen. Rimeligst bor duGjestehuset 102, Spitsbergen Guesthouse eller Mary-Ann´s Polarrigg. Dyrere alternativer er Spitsbergen Hotel, Radisson SAS Polar Hotel eller Basecamp Spitsbergen. Nettsiden til turistkontoret har god oversikt over alle mulighetene.Om vinteren kan fly til Spitsbergen bli innstilt på grunn av dårlig vær. For å være sikker på at du ikke mister starten på scooterturen, bør du legge inn minst en overnatting på Svalbard før turstart.

www.wildlife.no

www.svalbard.net

www.spitsbergentravel.no

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!