Menu Meny

Guide til Interrail

REISEN DIT

Jeg tok Norwegian (norwegian.no) fra Oslo til Nice, enveisbilletten kostet meg ca. 700 kroner. Jeg kjøpte også en Interrailbillett. NB! Den må du kjøpe her i landet, før du reiser. Billetten min hadde varighet 10 dager, med 5 effektive reisedager. Den koster fra 1508 kroner (ungdom 2. klasse) til 3616 kroner (1. kl. senior). Se nsb.no og interrail.eu. Strekninger med Intercitytog krever ofte plassbillett, den koster ca. 11 euro. Unngå kø og kjøp den i automat. Du vil ha glede av nettsidene bahn.de (for rutetider over hele Europa) og www.seat61.com. Et godt europakart pluss interrailkartet med oversikt over togrutene er viktig. Reis lett!

OVERNATTING

Min rute ble fly Oslo–Nice og tog fra Nice, til Menton i Frankrike, Mantova i Italia, Zürich i Sveits, Maastricht i Nederland og til Hamburg i Tyskland før jeg satte kursen hjem.

MENTON

Hotel Club Balmoral, www.vacancesbleues.com, ligger ved strandpromenaden. Klassisk hotell, hyggelig, og mange av rommene har utsikt til havet. Turistklasse standard, ca. rundt 100 euro natten uten frokost.

MANTOVA

Albergo Bianchi Stazione. www.albergobianchi.com. 65 euro natten. Rett utenfor jernbanestasjonen. Typisk jernbanehotell, ikke noe tull, men ikke så mye annet heller. Grei forkost inkludert.
Hotel Italia, hotelitaliamantova.com. fra 90 euro natten. Ligger i sentrum.

ZÜRICH

Platzhirsch. Rom fra 140 CHF. www.meinplatzhirsch.ch. Nyoppusset hotell. Frokost inkludert. Fin beliggenhet i gamlebyen.
MAASTRICHT
Botel Maastricht, www.botelmaastricht.nl. Hotellbåt på elven. Det er enkelt og billig – og så er det hyggelig. 35 euro for en liten kabin med dusj og frokost. Vil du ha mer komfort, er Les Charmes, lescharmes.nl, i universitetsområdet et lite og godt hotell. Fra 800 kroner for et dobbeltrom med frokost.

HAMBURG

Europäischer Hof, www.europaeischer-hof.de. Praktisk belig-
genhet, rett på den andre siden av gaten for Hauptbahnhof. 4-stjerners med flott frokost.
Novum Hotel Alster, www.novum-hotels.de er et moderne og bra hotell.

MAT

MENTON

La Coupole, 9 Av de Verdun, og Maison Martin & Fils, 7 rue dels Marins. Den siste ble en favoritt.

MANTOVA

La Porta Accanto, www.laportaccanto.it. Stilig sted, bra mat.

ZÜRICH

Kronenhalle i Rämistrasse 4, en av de mest kjente restaurantene i Zürich. Restaurant Eisenhof i Gasometerstrasse 20. Et gammeldags, sveitstisk vertshus. Tung, men god mat.

MAASTRICHT

Sjinkerij de Bóbbel, debobbel.com. Skjenkested, men de serverer også gode småretter. Et rustikt, hyggelig sted.
Rozemarijn, www.restaurant-rozemarijn.nl. Høy standard, men ikke så dyrt, sett med norske øyne. Det vil si hovedrett fra 26 euro. Trivelig.

HAMBURG

Ristorante Casa Romana, Lange Reihe 12A. Eller et lite måltid eller afternoon tea i det imponerende hotellet Vier Jahreszeiten, i Wohnhalle ved Binnenalster. Et besøk i «den fine verden».

GÅ IKKE GLIPP AV!

Stå tidlig opp om morgenen! En tur ute i byen før frokost, kanskje en kaffe på en kafé, se og føle byen våkne. I ovennevnte byer gjelder det gamle ordtaket: Morgenstund har gull i munn!

GLEM DET!

Gjelder et voksent publikum midt på sommeren: 2. klasse. Der er det mye mas, ofte høy musikk, livlig, men også slitsomt. 1. klasse er som i en annen verden. Ikke så morsomt, kanskje, men mye behageligere.

5 mål - på reisemålene

1. MENTON

Musée Jean Cocteau. Cocteau var en fransk kunstner: maler, forfatter, dramaturg, designer og filmskaper. Sentral person i det franske kunstmiljøet på begynnelsen av forrige århundre. Venn med blant andre Marcel Proust og André Gide. Interessant om en kunstner som kanskje ikke er så godt kjent i dagens Norge.

2. MANTOVA

Hele byen er som et museum. Palazzo Ducale ble bygget mellom det 14. og 17. århundre av Gonzaga-familien. Vakre, imponerende bygninger og med små hager sånn midt imellom. Og nesten ikke mennesker.

3. ZÜRICH

I industriområdet Zürich West er det lite industri tilbake. Området har fått en helt ny misjon, med et vibrerende uteliv, kafeer, små teaterscener og mange nye butikker. Og så er det gamlebyen selvfølgelig – Niederdorf. Masse barer og restauranter og hyggelig stemning.

4. MAASTRICHT

Boekhandel Selexyz Dominicanen. Holder til i en gammel dominikanerkirke fra 1300-tallet. Imponerende hvelvinger med fresko, men den fungerer også godt som en moderne bokhandel. Klok og imponerende arkitektur. God nok grunn i seg selv til å reise til Maastricht.

5. HAMBURG

Lange Reihe. En landsby i storbyen.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!