Menu Meny

Guide til Khalki, Dodekanesene

Reisen dit

Fly til Rhodos med enten Apollo, Star Tour eller Ving. Apollo har to flygninger i uka, onsdag og søndag. Dvs. man gjerne kan lage en langhelg ut av reisen til Khalki. Alternativt kan man fly med Apollo ned onsdag, hjem med Ving eller Star Tour søndag.

Fra Rhodos internasjonale flyplass tar du en taxi til den lille fiskehavnen Kamiro Scala, 35 km fra flyplassen. Fergen går daglig kl 1430, søndag 0900 og 1800, onsdag 1730 og returnerer fra Khalki stort sett 0600, søndager 0800.

Overnatting

Det mest vanlige er å leie et hus eller leilighet. Et større hotell er på beddingen og vil forhåpentligvis kunne ta imot gjester i 2008. Prisene varierer fra 4000 kroner uka for to personer i lavsesong (april/mai) til det dobbelte i høysesong (midten av juni til midten av september).

Gode sider for overnatting:
www.chalki.com
www.halkivisitor.com

Strender

Pondamos-stranden, ti minutter å gå fra Emborio, er visstnok kåret til en av verdens 50 beste strender. Hm, jeg stiller meg litt skeptisk til det – men barnevennlig sandstrand og god taverna gjør den grei nok. Men vær her tidlig om morgenen i høysesongen, stripa er ikke lang og blir fort fylt opp.

Giali-stranden (Yali) – småsteinete strand, men du får være i fred. Enten går du 30 minutter fra Emborio over til den andre siden av øya, alternativt leier du en av båtene som tar deg rundt.

Restauranter

Rundt havnen ligger restaurantene, åtte stykker på rekke og rad – alle er prøvd, Maria's, Valandis, Remezzo, Babis – alle er bra – faktisk. Test en ny hver dag. Middag og drikke for en hundrings.

Utflukter

Ta 0600-fergen inn til Rhodos. Stille liv krever en utblåsing en gang i blant for at man ikke helt skal visne hen. Tilbake om eftan.
Lei en båt ut til den lille øya Alimia, mellom Khalki og Rhodos, Øya var bebodd inntil første verdenskrig da befolkningen ble jaget bort av italienere som ønsket å bruke øya til militære formål. Her er fine ting å se som korsfarerfestningen, kirkene St George og St Minas, en vindmølle samt bygningsrester av landsbyen.

Penger

Khalki har en bankautomat. Den står som et hellig alter midt på kaia.

Historie

Disse har hatt sin tid på Khalki:

Romerriket 27 f.Kr – 395 e.Kr
Bysantinske riket 395–7. århundre
Arabere 7. århundre–825
Venezia (etterfulgt av Genova) 1204–1523
Ottomanske riket 1523–1912

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!