Menu Meny

Guide til Sevilla og Madrid

Tapas, museer

GUIDE: Madrid - Sevilla

Reisen dit:
SAS og Norwegian har direkteruter til Madrid. Derfra til Sevilla kan man kjøre leiebil (sammenlikn priser på nettet og vær ute i god tid!) eller – heller – kjøre tog.

Madrid:

Mat

Ta en kjapp kaffe før eller mellom slagene på Faborit , en lokal og langt mer sympatisk variant av Starbucks.For adresser, sjekk "locales" på www.faborit.com .
Få matvalgene dine ropt ut så det gjaller i veggene, mens du står og spiser spekeskinke, spytter olivensteiner ogjager manchegoen ned med en øl, skulder til skulder med madrileños og turister på Museo del Jamón. Madrids klart mest velsmakende museum finnes på ulike steder i byen, for en oversikt sjekk www.museodeljamon.com .
Finn et ledig bord i den tapasrestauranten som frister mest langs gatestubben C.Cava Baja (sør for Pl. Mayor) om kvelden. Om man finner veien hjem igjen er svært avhengig av sangriaainntaket.

Overnatting


Madrid har gode hoteller, men lite sjel og lite prisvariasjon – de fleste doble hotellrom med bad i sentrum starter på rundt 150 euro.
Petit Palace & High Tech: hotellkjede med flere hoteller gunstig plassert i Madrid – bra alternativ for de som reiser med familie. Her kan man få små men pene flermannsrom, god frokost og låne gratis sykkel. www.petitpalace.com
RoomMate:
litt jålete men kule designhoteller, hver beliggenhet har hver sin "personlighet" – www.room-matehotels.comHotel De Las Letras: lekkert og sentralt ved Gran Via, med historie i og på veggene. www.hoteldelasletras.com
Hostels i både Sevilla og Madrid finner du på www.hostelworld.com

Sevilla:

Severdigheter

Katedralen og Alcazar – Santa Cruz
Verdens 3. største katedral (etter Peterskirken i Roma og St. Paul i London) kan ta pusten fra selv den steileste ateist. Det samme kan utsikten fra klokketårnetGiralda – og gåturen opp dit.
Ved siden av katedralen ligger Real Alcazar – en arkitektonisk smeltedigel, med lang kø utenfor og noe av det ypperste innen mauriskinspirert arkitekur i Andalucia inni.
Palacio de Lebrija
– Calle Cuna
Huset til den lettere forrykte og svært bereiste grevinnen av Lebrija er overveldende stappfullt av fliser og mosaikk – et vakkert sted å inhalere gammel kultur midt i shoppingdistriktet.
Plaza España
Som nevnt, en gedigen plass og verdt å rusle rundt i på dagtid – men kom gjerne tilbake på kvelden for å beundre fontenen når den er opplyst.

Overnatting

Casa Sol y Luna er et koselig, luftig og perfekt beliggende penasjonat i Alfalfa. Dobbelrom med bad for under 50 euro per natt.
www.casasolyluna1.com
Sacristia de Santa Ana – nydelig boutique hotell i hjertet av Alameda de Hercules, Sevillas hippeste barområde. Masse utserveringer og gode restauranter rett utenfor døren og din egen himmelseng innenfor, til rundt 100 euro for et dobbeltrom.
www.sacristiadesantaana.com

Nettsider:
www.spain.info
www.ciudad-almagro.com
www.andalucia.com
www.exploreseville.com

Gå ikke glipp av: Tapas i Sevilla!

Unngå: Siestaen. Da kan man like gjerne sove, for da får man ikke tak i mat.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!