Menu Meny

Guide til Myanmar

Reisen dit

Thai Airways og Qatar Airways flyr til Yangon fra Oslo via én mellomlanding. Billettene koster fra cirka 9000 kroner t/r. Hvis du godtar en ekstra mellomlanding hver vei, kan du få prisen ned til drøye 6000 kroner. Du kan også fly t/r Bangkok med f.eks. Thai Airways og billigselskapet AirAsia til Yangon eller Mandalay derfra.

Reise rundt

Det går tre eller fire tog daglig mellom Yangon og Mandalay. Ifølge ruten skal de bruke 15,5 timer, men du må regne med forsinkelser. Billetter kjøpes senest dagen før på jernbanestasjonen, og koster 30 US dollar for plass i luksusvogn for utlendinger. Ordinary class-billetter koster 10, men her kan du risikere å få tildelt plass på en trebenk. Det blir en ubehagelig 20-timerstur ...

Overnatting

Hotelltilbudet i Myanmar har på ingen måte holdt tritt med den enorme veksten i antallet turister siden 2010. Du må derfor enten bestille i svært god tid i forveien, eller belage deg på å spørre mange hoteller eller gjestehus før du finner et med ledige rom. Selv om et hotell er listet med epostadresse i Lonely Planet, er det langt fra sikkert at eposten er i bruk.

I Yangoon

Three Seasons Hotel, har små rom hvorav mange er uten vinduer. Men gjestehuset er rent og betjeningen svært hyggelig. Fra 25 US dollar natten inkl. frokost, AC og eget bad.
Okinawa Guest House
ligger like ved forgylte Sule Paya – definitivt en av de vakreste rundkjøringene du vil se noe sted. Også dette gjestehuset er rimelig og rent, men lydisoleringen kunne vært bedre. Rom med AC og bad koster 28 US dollar natten.
Classique Inn
ligger i et boligområde nord for sentrum, med 11 rene, trivelige og stilige rom som koster fra 100 US dollar natten. www.classique-inn.com

I Mandalay

Mandalay View Inn ligger like ved dukketeateret Mandalay Marionettes og vollgraven rundt palasskomplekset. Vennlig hotell med 12 rom. Pris fra 55 US dollar. www.mandalayviewinn.com

Severdigheter

Få om noen turister besøker Myanmar uten å se Swhedagon Paya i Yangon, den imponerende pagoden som regnes som landets helligste sted. Den er spesielt imponerende under kveldshimmelen like etter solnedgang.
Ellers er det fascinerende å utforske gatelivet i den tidligere hovedstaden, der fortauet mange steder er som et eneste langt, uoffisielt marked. Mer formelle markeder fins langs 42nd Street og 27th Street, samt Bogyoke Aung San Market, bygd under kolonitiden og i dag i stor grad viet turistting.
Legg også minst ett måltid til et av de mange tehusene, der mange burmesere sitter i timevis på plastkrakker i dukkehusstørrelse og diskuterer og drikker te. De beste, som Lucky Seven og Shew We Htun, serverer også god – og billig – mat.
I Mandalay ligger de kanskje største trekkplastrene en taxitur utenfor sentrum. Lei en taxi og utforsk en eller flere av de gamle hovedstedene Sagaing, Inwa og Amarapura, der verdens lengste teakbro, U Bein's Bridge, er et imponerende skue, særlig tidlig om morgenen.
I selve byen vil du ganske sikkert la deg imponere av treutskjæringene i teakklosteret Shwe In Bin Kyaung, bygd i 1895 av et par styrtrike kinesiske jadehandlere, og overraskende lite besøkt. Besøk også en av de små bladgull-fabrikkene sørøst i sentrum, der arbeidere står med slegge og banker gullplater i timevis, slik at 30 gram gull til slutt har blitt til 4600 «ark» på ca. én ganger én tomme.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!