Menu Meny

Guide til Tanzania, Mafiaøyene

Reisen dit

Fly: KLM, Turkish Airways og Qatar Airways flyr til Dar Es Salaam. Billetten t/r Oslo–Dar es Salaam koster fra 5000 kroner.
Fra Dar es Salaam tar du fly videre til Mafia Islands. Flybilletten koster ca. 1500 kroner Dar es Salaam–Mafia-øyene t/r. To selskaper flyr ruten, Coastal Air, www.coastal.cc, og Tropical Air, www.tropicalair.co.tz. Flyene tar bare 8 passasjerer, så du bør bestille billetten god tid i forveien. Flyturen tar 45 minutter fra Dar es Salaam (og en time fra Zanzibar).
Båt:
Frarådes på det sterkeste å ta ferge, det har skjedd flere store fergeulykker her.

Reise rundt

Arrangører som har Mafia i programmet: Topp Afrika, www.toppafrika.no, og Tanzania Explorer, www.tanzaniaexplorer.com Uhuru, www.uhuru.no

Overnatting

Det er ikke så mange overnattingssteder på Mafia-øyene. Standarden er god, og prisen er deretter. Gjelder som oftest halvpensjon. Du har ikke noe valg, for det er ikke så mange andre spisemuligheter enn hotellet du bor på. Alle overnattingsstedene på øygruppen legger stor vekt på økologisk drift.
Butiama Beach.
Ligger ved grensen til marinparken. Meget god standard, en blanding av luksus og enkelhet. Butiama har en av de lengste og fineste strendene på Mafia Islands. Gåavstand til det største tettstedet på øya og til fiskehavnen. Basseng. www.butiamabeach.com. Har egen dykkerskole.
Pole Pole.
Ligger i en skråning ned mot havet. God standard, god mat. Ligger inne i marinparken. Liten strand omgitt av mangrovetrær. Basseng. www.polepole.com.
Kinasi Lodge,
ligger fritt til i en bakke ned mot havet. Fin utsikt og med en liten strand omgitt av mangrovetrær. www.kinasilodge.com.
Luacheia Beach.
Ligger ensomt til helt nord på øya, ca. 50 km fra flystripa. Robinson-følelse. www.luacheiabeach.com.
Mafia Island Lodge
, ligger der du seiler over til Chole Island, i Chole Bay. Tidevannforskjellen får ingen innflytelse på snorkling eller bading her. www.mafialodge.com.
Et av de få rimelige stedene å bo (fra 30 USD natten): Meremeta Lodge, ved inngangen til marinparken. www.meremetalodge.com.
Du kan også overnatte på Chole Island, Chole Mjini Lodge ligger i toppen av et tre. En spesiell opplevelse. http://cholemjini.com.

Mat

God mat med tanzaniansk-italiensk vri, uvisst av hvilken grunn. Mye fisk og skalldyr, selvfølgelig, og her skorter det ikke på ferske råvarer.

Uteliv

Det er ikke noe uteliv på Mafia Islands, iallfall ikke om du tenker på barer og restauranter. Om kvelden holder du deg stort sett på det hotellet du bor på.

Snorkling/dykking

Det er snorkling og dykking som er de store aktivitetene, samt kajakkpadling og seiling med dhow. Alle hotellene ordner med snorkleturer, du kan også ta PADI-seritifikat her. Se også www.mafiadiving.com og www.bigblumafia.com.

Klima

Sesong fra juni til mars, men med forskjeller i den tidsperioden: I november kan det regne en del. Det kan det gjøre andre måneder også, men det er kun april og mai det kan regne hele dagen.

Helse/sikkerhet

Ta kontakt med et vaksinasjonskontor minst fire uker før avreise.
Tanzania er regnet som et trygt land, med rolige politiske forhold. Se UDs nettsider, www.landsider.no.

Prisnivå/kvalitet

Relativt høyt prisnivå. Mafia-øyene er et flott sted for den som vil slappe av, snorkle og dykke. Så mye mer er det ikke å gjøre her, så mange vil nok ha best utbytte av å kombinere oppholdet med Zanzibar.

Litteratur

Basil Davidson: Sorte mor (Ernst G. Mortensens forlag 1964, antikvariat)
Edvard Bull: Østafrikansk bakgrunn (Kjempefakkel Gyldendal 1974, antikvariat)
John Reader: A Biography of the Continent Africa (Vintage Books 1999)
Lonely Planet, Rough Guide, Bradt og Footprints omhandler Mafia-øyene i sine Tanzania-guider.

Glem det!

Ingen grunn til å lete opp et hektisk uteliv og gode shoppingmuligheter. De finnes ikke på Mafia-øyene.

Gå ikke glipp av!

Over et lite sund, så en rusletur på Chole Island. Hyggelig. Besøk båtbyggeriet.
I sesongen: hvalsafari, du kan også svømme med dem.

3 klassiske turer

1. Tur til Chole Island. En interessant og hyggelig øy. Ingen ekstremt interessante severdigheter, men rusleturen rundt øya gir deg en god back to basic-følelse.
2. Snorkle-/dykketur. Krystallklart vann, særlig når det er høyvann. Mafia-øyene har noen av de fineste dykkemulighetene langs kysten av Øst-Afrika, og passer for både nybegynnere og viderekommende.
3. Seiltur i solnedgang. Superromantisk! Dhow med store latinerseil, musserende i glasset og avslappende bølgeskvulp.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!