Menu Meny

Guide til Sicilia; Ragusa

Reisen dit

Det beste er å fly Oslo–Roma–Catania, på østsiden av Sicilia. Reisetiden varierer svært, men mulighet for å fly ned på 5 t. og 40 min. og til ca. 2700 kroner tur/retur med SAS/Lufthansa hjem. Hjemreisen kan fort bli langt drøyere. Ryanair flyr til Palermo i sommerhalvåret til ryanairske priser, og leier du bil på flyplassen, blåser du ned til Ragusa på 4–5 timer.
Arrangerte turer på Sicilia: www.olivenreiser.no, arrangerer sykkelturer på Sicilia, www.espnes.no har turer til Siracusa samt rundturer på Sicilia med elbil.

Reise rundt

Leiebil er billig på Sicilia. 1200 kr for Fiat 500 i 5 dager er bra. Sjekk reise.no eller rentalcars.com. Sørg bare for full forsikring, det er som kjent en noe annen kjørekultur på øya enn her hjemme. Det tar ca. 1,5–2 timer til Ragusa fra Catania, 4–5 timer fra Palermo. Buss fra flyplassen i Catania til både Ragusa og Marina di Ragusa, www.etnatrasporti.it

Overnatting

LaMoresca, lamorescahotel.it, Via Dandolo 63, Marina di Ragusa. Ønsker du å bo ved strand og hav, er det her du skal bo. Et godt lite boutiquehotell i gaten ovenfor torget. Hotellet er laget litt som en marokkansk riad med rommene vendt ut mot en åpen plass. Hyggelig, moderne og med tipptopp service. Pris 260 euro.

Utflukter

Lei bil – get lost i UNESCOS verdensarvbyer – her ligger de på rekke og rad. Gode veier (dårlig skiltet) leder frem til formidable byer med historisk sus; Ragusa Ibla – gamlebyen i Ragusa og på UNESCOS verdensarvliste, det er også Noto (60 km fra Ragusa), Caltagirone (78 km fra Ragusa), Scicli (15 km), og Siracusa – kanskje den meste kjente byen i regionen (95 km fra Ragusa) – for å nevne noen.

Strender

Havet er nær deg uansett. Kombinasjonen daft strandliv og nerdesnus på historiske monumenter er ideell. Mye å se, men dermed også mye å sluntre unna hvis man heller ønsker å ligge på stranden.

Mat

Generelt kan man vel si at sørsiciliansk mat er grei nok; rimelig basic, det du ser, er det du får – men godt. I Ragusa Ibla, gamlebyen, fins en topprestaurant, 2 stjerners Michelin – og eneste michelengen på Sicilia, som man bør unne seg – dog hvis man har et innholdsrikt kredittkort – og trives i denne type etablissement, stivt: Ristorante Duomo, Via Capitano Bocchieri, 31, tlf. 39 0932 651265, www.ristoranteduomo.it
I Marina di Ragusa ligger de fleste restaurantene langs strandpromenaden – godt og enkelt.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!