Menu Meny

Guide til Kapp Verde, Boa Vista

Overnatting

Karamboa og Tuareg er typiske luksusanlegg som tilbyr all inclusive. Velger du et av disse, er det verdt å vite at Tuareg ligger tre mil utenfor bysentrum og kan føles litt øde hvis du vil oppleve noe utenfor hotellet. Karamboa ligger en kort taxitur fra hovedstaden Sal Rei, og er en mer sentral base. Pris fra 130 euro per natt (all inclusive). www.riu.com
Luca Kalema har sentral beliggenhet i Sal Rei, og leier ut vannsportsutstyr til interesserte. Her befinner du deg nemlig et steinkast fra bystranda Estoril. Pris fra 63 euro per natt (frokost inkludert).
www.riu.com
Ca' Nicola er et trivelig, lite hotell med italienske eiere inne i Sal Rei. Store, rene rom i gåavstand fra den flotte bystranda Estoril. Idyllisk, og passer bra for grupper eller familier i og med at hotellet gjerne tilrettelegger med ekstrasenger. Pris fra 100 euro per natt (frokost inkludert).
www.canicola.com
Spinguera er Boa Vistas mest sjarmerende hotell. Her befinner du deg langt pokker i vold, på øyas nordside. Men allikevel føles dette som en oase som overflødiggjør kontakt med omverdenen. Økologiske hensyn og estetikk på høyt nivå går som en rød tråd gjennom Spinguera, og den italienske innehaveren Larissa minner mest av alt om Jade Jagger med sitt grasiøse nærvær. Ikke øyas rimeligste, men her finner du en ytre ro som brer seg innover, og det er det verdt å betale for. Pris fra 150 euro per natt i dobbeltrom (frokost inkludert).
www.spinguera.com
Migrante Guesthouse – en lekker designperle i hjertet av Sal Rei. Vennlig vertskap som gjerne hjelper deg med å arrangere utflukter. Pris fra 80 euro per natt i dobbeltrom, noen med himmelseng (frokost inkludert).
www.migrante-guesthouse.com


Mat

De fleste turistene som reiser til Boa Vista, bor på all-inclusivehotell. Derfor er det ikke så mange restauranter å velge blant. Dessuten er det ikke alltid så lett å skjønne hva som faktisk er en restaurant i og med at mange av etablissementene er små hull-i-veggen. Er du i tvil, så stikk hodet inn og spør!
Naida – øyas eldste restaurant, er drevet av en lokal familie i det som ligner stua deres. Men sku ikke hunden på hårene. Her fikk jeg mitt beste hummermåltid noensinne! For 21 euro får du halvannen hummer med ris og pommes frites som tilbehør. Stappmett er forbokstaven!
Adresse: Largo Santa Isobel
Rosy – nok en trivelig, liten restaurant der fersk hummer smaker himmelsk.
Adresse: Avenida Amilcar Cabral 121
Chandino er et av Sal Reis beste steder å spise. Prøv den vidunderlige fisketallerkenen deres for 15 euro, og gå ikke glipp av
sjokoladefondanten til dessert. Adresse: Rua de Santa Barbara

Utflukter

Fogo – Fly til vulkanøya Fogo, en av de andre bebodde Kapp Verde-øyene. Flyturen tar 50 minutter, og du merker med en gang hvor annerledes denne øya er. Svart vulkansand preger strendene, og ferden mot toppen 3000 meter over havet er bratt. Inni krateret bor det et værbitt folk, som insisterer på å bo nettopp her til tross for at vulkanen er aktiv og hadde sitt siste utbrudd i 1995. Bonusen med å bo inni krateret er at jordsmonnet er så mineralrikt at de har flere innhøstinger per år.
Hvalsafari – Speid etter knølhval som kommer til Kapp Verde for å pare seg og å føde i sommermånedene. Utflukten foregår på en lekker katamaran, så her er det også gode muligheter for å toppe opp brunfargen. Det finnes flere turarrangører inne i sentrum av Sal Rei.

Kapp Verde – kort oppsummert

Består av ti vulkanske øyer fordelt på to øygrupper: Barloventoøyene er Santo Antão, São Vicente, Santa Luzia, São Nicolau, Sal og Boa Vista. Sotaventoøyene er Maio, Santiago, Fogo og Brava.
Øygruppen ble oppdaget av portugiserne i 1456, og forble en portugisisk koloni fram til fascistregimet falt i Portugal under nellikrevolusjonen i 1975. På 1500-tallet var Kapp Verde fast stoppested på den transatlantiske slavehandelen, og på 1700-tallet var det piratene som herjet på øyene. Opp gjennom tidene har mange kappverdere emigrert til Boston på grunn av voldsomme tørkeperioder som har gjort livet på øyene nesten umulig. Mer enn hundre tusen mennesker har mistet livet i disse tørkeperiodene. I dag er turismen økende, og både flyplassene på øya Sal og Boa Vista, samt havna på øya São Vicente, er viktige inntektskilder.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!