Menu Meny

Guide til La Haute Route

Reisen dit

Haute Route begynner i Chamonix og slutter i Zermatt. Man går altså påski fra Frankrike til Sveits (via Italia). Norwegian flyr direkte fra Oslo til Genève. Billig. Milano ligger heller ikkeså langt fra Chamonix, og er et godt alternativ.Langley arrangerer Haute Route-pakketurer. Sjekk Langley Vi hyret en minibuss til å kjøre oss tilbake til Chamonix etter endt tur, fordi det var gunstigst i forholdt til flybilletter der og da. Noen vil synes det er enklest å fly hjem fra Zürich eller Grenoble, og dette avhenger både av hvor du vil lande i Norge og når du ønsker å gå turen. Langleys pakketurer går til Grenoble.

Overnatting

Selv om du ikke kjøper en pakketur, er det viktig å finne seg en god guide. Vår guide, halvguden Poldo, jobber for et italiensk firma som heter Guide Monterosa. Guidene snakker godt engelsk og er fabelaktig flinke. Sjekk guidemonterosa.com for detaljer. Poldo bestilte plass på alle hyttene for oss, og tok seg av det praktiske som innsjekking, bestilling av nistemat og lignende. Hvis du legger opp turen selv, vil nok de fleste fjellguidene være behjelpelige med booking av hytteplass, men man bør legge inn to netter ekstra, en i Chamonix og en i Zermatt. Det finnes massevis av overnatting i alle prisklasser i begge byer.

Priser

Kost og losji pluss guide i seks dager koster mellom 8.000 og 10.000 kroner. Langleys pakketurer begynner på ca. 14.000.

Utstyr

Langley har en god utstyrsliste på sinne hjemmesider. I grove trekk må du regne med å bære mellom 12 og 15 kilo på ryggen, og utstyr koster penger. Skarejern og isøks og skifeller tar plass, så man trenger en stor og komfortabel sekk. Vær forberedt på å bruke noen tusen på å oppdatere utstyrslisten før avreise.Hvis man har god tid i Chamonix, er sportsbutikkene velutstyrte, og de ansatte er kunnskapsrike. Prisene er også noe billigere enn i Norge.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!