Menu Meny

Guide til Buenos Aires

Reisen dit

Fly Oslo–Buenos Aires koster med KLM, Lufthansa, Turkish fra ca kr 8 500.

Reise rundt

Collectivos, busser som dekker store områder, går ofte og er et raskt alternativ. T-banen, subte, fungerer utmerket, fem ulike linjer, koster litt over en peso. Taxi er billig, men bruk radiobiler og la hotellet eller restauranten bestille for deg.

Overnatting

Buenos Aires har et stort utvalg av herberger, enkle hoteller, B&B, designhoteller og luksushoteller. Pesosen er fortsatt lav, så for 500 kroner natten får du et meget komfortabelt hotell.

Hostell-Inn Buenos Aires, Humberto Primo 820, San Telmo, tlf 4300 7992 og Piedras 680, San Telmo, tlf 4300 7992.
Dette er to ypperlige og billige alternativer; enkle hosteller/herberger med spesielt interiør, personlig betjening, bibliotek, kjøkken, internett, store baderom, roomservice etc. Ofte fullt, bestill på forhånd. $5-10 natten i firemanns rom.
1555 Malabia House Design B&B, Malabia 1555, Palermo Viejo, tlf 4833 2410, Fra 80$ natten er muligens litt i overkant for et smalt reisebudsjett, men Malabia er et sted å bli glad i. Et såkalt designhotell med 15 rom, lekkert møblert i en slags 'Australsk Country House'-stil, hyggelig betjening og herlig frokost.
Gran Hotel Hispana, Avenida de Mayo 861, Monserrat, tlf 4345 2020/. $45 natten for enkeltrom. Et av de beste lavprishotelleene i BA, familiedrevet siden femtitallet, pedantisk vedlikeholdt, deilig atmosfære, hyggelig hage og alle fasciliteter.

Kjærlighetshotell

Love hotels, kjærlighetshoteller - eller telo, hotel baklengs uten 'h-en. Du snubler sikkert over et slikt på en av dine byvandringer. Disse telo'ene er myntet på par som trenger, ja, nettopp, en kvikkas. Du leier dem for noen timer for å ha sex. Innredningen varierer, men som regel meget kitschy. Det har vært legalt å drive telos siden 1948.

Mat

Hvor skal man begynne? Buenos Aires har alt for enhver lommebok, for enhver smak, for enhver stil. Argentina er kjent for sine saftige biffer, kjøtt som kommer fra de svære ranchene, estancias, men har selvfølgelig også pastaretter og fiskeretter samt et bredt utvalg av internasjonale kjøkken.

El Obrero, Agustin Caffarena 64, y Pedro de Mendoza, La Boca tlf 4362 99 12. Digre steiker, fiskeretter eller hjemmelaget pasta - billig, hyggelig, genuint - hemmeligheten alle vet om.
Central
, Costa Rica 5644, Palermo Viejo, tlf 4776 7374. Bar-restaurant så hip at det gjør vondt. Ikke så lett å virke avslappet her hvis du sitter alene i en av de digre, bløte putene og prøver å spise en Brie i sesamolje. Men en av byens beste restauranter.
Tomo I
, Hotel Crowne Plaza Panamericano, Carlos Pellegrini 521, Centro tlf 4326 6695/6698.
En av Buenos Aires beste restauranter. Du hever ikke akkurat røsten her, stille, sobert, elegant, himmelsk mat.


Uteliv

Cafe Tortoni, Avenida de Mayo 829, tlf 4342 4328. Åpnet første gang i 1858, den eldste tradisjonelle kaféen i Argentina. Herlig stemning, men hold deg til tostados og kaffe - ellers blir du flådd.
Bar 6, Armenia 1676, Palermo Viejo, tlf 4833 6807. Om kvelden et hot hangout-sted for å ta en øl eller et glass vin. Om formiddagen kafe med deilige småretter. Rustikk og minimalistisk interiør.
Omm
, Honduras 5604, Palermo Viejo, tlf 4774 4224. Liten bar med lang bardisk og muligheter for tapas på terrassen. Fancy, hipt, men hyggelig.

Tango

Kommer aldri utenom tangoen. Overalt, hvor du går, står eller sitter - hører, ser du, kjenner du tangoen. Drøssevis av steder du kan oppleve og høre tangomusikk:
Club del Vino
, Jose Cabrera 4737, Palermo Viejo, tlf 4833 0048/tetaro@el-clubdelvino.com.ar). Uten tvil et av de beste stedene for vin og tango. Fredag og lørdag dukker orkesterlederen Marconi opp med sin trio.
Bar Sur,
Estados Unidos 299, San Telmo, tlf 4362 6086/4307 2874. Liten, hyggelig og intim bar med genuint tangoshow.

Tangokurs:
Estudio La Esquina
, Avenida de Mayo 784, tlf 4343 6440. Nybegynner eller viderekommen; unn deg en time eller to med privat tangolærer.

Tangomusikk for nybegynnere
Astor Piazzola
Suite Troileana
Carlos Gardel
20 Grandes Exitos
Hot Club de Norvege
The very best of HCDN
Gidon Kremer & per Arne Glorvigen
El Tango

Severdigheter

Offentlig bygning
Plaza de Mayo med presidentpalasset Casa Rosada hvor folket opp gjennom tiden har demonstrert og styrtet presidenter. Berømt for sitt bibliotek og sine statuer.

Blomster
La Rosedal - Rosehagen,
inngang Avenidas Iraola, Palermo. Blomsterfan eller ikke, denne deilige rosehagen i Palermo er verdt et besøk.

Kirkegård
Recoleta-kirkegården,
Junín 1760. Åpen 07-18.00. Her er Evita Perón gravlagt. Flere bra restauranter og kafeer i området rundt.

Museer
Museo Dr Ernesto Che Guevara,
Nicasio Oroño 458 tlf 4903 3285. Åpent lørdag, søndag 17-22. Plakater, flagg, bilder av Argentinas store revolusjonære sønn, Che: Che's vannflaske, Che og Fidel's 'businesscard' etc. Ikke akkurat Folkemuseet, sært og morsomt.
Museuo de Arte Moderno de Buenos Aires
, Av. San Juan 350, San Telmo. Buenos Aires moderne museum er i utgangspunktet ikke noe du besøker for arkitekturens skyld, men alltids verdt å sjekke ut i tilfelle en spennende utstilling.

Operahus
Teatro Colón,
Libertad 621, tlf 4378 7300. Opera til folket! Dette klassiske operahuset er et av verdens virkelig store. Rød plysj og forgylt messing overalt. Scenen er enorm og salongen og losjene er utsøkt. Guidede turer for 40 kr.

Dyrehage
Jardin Zoológico ble åpnet i 1874. Her er bur og dyrehus bygget i en stil som korresponderer med dyreartens geografiske hjemsted.

Fotball
La Bombonera
, La Boca. Arbeiderklassens favorittlag, Boca Juniors, stadion. Vanvittig trøkk. Boca Juniors farger er blått og gult, inspirert av et svensk flagg som hang bak på en skute som lå i havna i BA på begynnelsen av 1900-tallet.

Shopping
Flust av shoppingsentre; Abasto de Buenos Aires, Av Corrientes 3247, digert, nytt kjøpesenter, 300 butikker, eget barnemuseum – El Museo de los Niños. Galeria Pacífico, butikker og restauranter i tre etasjer, Patio Bullrich på Av Del Liberator 750 for feite lommebøker, Alto Palermo Av Santa Fe 3253, typisk kjøpesenter med over 200 butikker. For små designforretninger ta turen til Palermo Viejo eller markedet i San Telmo.

Sikkerhet
Som alltid i en storby, bruk sunn fornuft, Buenos Aires har luringer som i alle andre storbyer, dress down, ikke flash kamera, og stå ikke å vift med kredittkortet.

Guidebøker
Time Out's byguide
til Buenos Aires er superb. Personlig skrevet, passe tykk, passe tung, litt bilder, bra kart, bra tips.

Internett
Tango

Argentinsk fotbal

www.bocajuniors.com.ar

Avis, engelskspråklig

www.buenosairesherald.com

Argentinsk vin

www.argetinewines.com

Generell reiseinfo om Buenos Aires

www.buenosaires.com

Info Argentina

http://www.argentina.travel/en

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!