Menu Meny

Pekingand i hutongen, Beijing, Kina

LI QUN ROAST DUCK

Tradisjonelt forbeholdt keisere, men den sprøstekte spesialiteten med sødmefull plommesaus er nå heldigvis mer tilgjengelig. Skulle du være i den kinesiske hovedstaden, er det ingen bedre steder å oppleve pekingand-seremonien enn bak tredøren innerst på den anonyme gårdsplassen ved Xiangfeng Hutong No 11. Den observante vil merke seg at veggene på gatene som leder til restauranten, er merket med små ender. Vel innenfor kan ventetiden bli lang, men tohundrekronersfuglen er verdt all verdens tålmodighet. Dette tradisjonelle stedet i hutongen har lokket matglade siden kokken Zhang Liqun åpnet dørene til sitt eget hus i 1902. Da som nå serveres ender grillet til perfeksjon, og trancheres ved bordet før den kan pakkes inn i de flortynne nydampede rispannekakene.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!