Menu Meny

Leserreise: Ørkenvandring i Sahara

Bli med oss på en eksotisk fottur! Vi kombinerer ørkenvandring i gyldne Sahara med 1001 natt-magi i Marrakech. Marokko er Nord-Afrikas juvel og vi stortrives i det fargerike og vennlige landet. Vi tror du vil gjøre det samme!

Vi starter turen i fargerike Marrakech som er en fascinerende heksegryte av en by. Medinaen (gamlebyen) står oppført på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sine vakre bygninger, moskeer, synagoger og andre severdigheter. Vi møter et sydende folkeliv, spesielt på det store, sagnomsuste torget Djemaa El-Fna, som regnes å være det travleste markedet i Afrika. 

Saharas villmark og bølgende sanddyner

En vandretur i Saharaørkenen gir deg så mye mer enn sanddyner og fargerike solnedganger. Vi skal sove under en funklende stjernehimmel fylt av en million stjerner. Vi skal våkne til oransjerøde soloppganger som nærmest setter sanden i brann. Vi kommer til villmarken langt, langt utenfor turiststedene, vandrer både i fjellandskap og i den gyldne sandørkenen og møter en eksotisk kultur og natur helt utenom det vanlige. 

Marokko som ligger som en fargerik juvel helt nord i Afrika, har mange spennende turområder å by på. På denne vandringen tar vi turen til den mest imponerende delen av Sahara-ørkenen i Marokko, hvor vi skal leve på nomaders vis og forflytte oss fra camp til camp på nesten en ukes ørken-ekspedisjon. Vi utforsker Saharas bølgende landskap med de høye Atlasfjellene som kulisse. 

Vi reiser i en liten gruppe fra Norge med håndplukket, norsk, erfaren turleder fra Hvitserk.

TURFAKTA

AVREISE: 23. november 2019

REISELENGDE: 8 dager

PRIS kr 16 900

Rundturen inkluderer:

  • Fly fra Gardermoen til Marrakech tur/retur
  • Norsk erfaren turleder
  • All lokal transport
  • Lokal engelsktalende guide
  • Kokk, samt kameler med fører
  • Hotell to netter i dobbeltrom og frokost i Marrakech
  • Overnatting i tomannstelt og alle måltider under vandringen Velkomst- og avskjedsmiddag i Marrakech

PÅMELDING

Kontakt Hvitserk for spørsmål om turen. 

Se fullt program og påmelding her: Ørkenvandring i Sahara

E-post: info@hvitserk.no

Telefon: 23 21 30 70 

Nett: hvitserk.no

DAGSPROGRAM

DAG 1: (TUSEN OG) ÉN NATT I MARRAKECH

Vi flyr direkte fra Gardermoen til Marrakech. Vi blir møtt av våre marokkanske venner og kjørt til byens medina hvor vi skal bo på en riad, et tradisjonelt marokkansk hus, den første natten. På det enorme torget Djemaa el-Fna, De Dødes Plass, som ligger midt i medinaen får du følelsen av å spasere rett inn i tusen og én natt. Dette er et av de største, travleste og mest eksotiske torgene i Afrika, og syder konstant av liv. Her vrimler det med slangetemmere, akrobater, turister, fresende grillplater, musikere, spådamer, gatetannleger og hennatatovører. Dette torget har i århundrer vært åsted for slavemarkeder, halshogginger og handel. På kvelden har vi velkomstmiddag og blir bedre kjent. (M)

DAG 2: KJØRETUR OVER ATLASFJELLENE TIL SAHARA

Vi spiser tidlig frokost på riaden vår, før vi setter oss i minibussen og setter kursen sørøstover mot de høye Atlasfjellene. Kjøreturen går over Tizi'n Tichka-passet, som er det høyeste kjørbare passet i Høye Atlas, på 2260 moh. Her er det vakkert! Mektige fjell, frodige daler og okerfargede berberlandsbyer så langt øyet kan se. Vi stopper for lunsj like etter ørkenbyen Ouarzazate. Dette er Marokkos svar på Hollywood, med flere store filmstudioer. Her er filmer som Prinsen av Persia, Troja og scener fra  Game of Thrones blitt spilt inn. Vi fortsetter turen over Ait Saouné-passet og den lange nedstigningen mot den berømte Drâa-dalen kjent for alle sine daddelpalmer. Vi stopper i den lille byen Zagora hvor den store ørkenen starter. Her kan vi kjøpe hamla, det tradisjonelle hodetørkleet, og nyte en siste kald drikke før vi starter på ørkenvandringen. Vi møter våre uvurderlige venner med kameler for den kommende uken og slår leir ved foten av fjellet Jebel Bani. (F, L, M)

Kjøretur på 400 km idag.

DAG 3: ØRKENVANDRINGEN STARTER

Vi blir vekket til tidlig frokost, og er klare for det store ørkeneventyret. Vi pakker sammen leiren og bagasjen lastes på kamelene før vi legger i vei opp i skaret på Jebel Bani. Vi går over passet og videre til det steinete Faija-platået, hvor sandørkenen starter. Nede fra platået følger vi parallelt med de karakteristiske Saghro-fjellene og kommer frem til en grønn oase med høye palmer. Her pleier nomader å holde til med sine geiter og dromedarer. Vi spiser lunsj, og fortsetter inn i en øde dal i ørkenen. Denne dalen følger vi videre - en fascinerende canyon med fjellformasjoner på begge sider. Vi går på store, svarte steinblokker av kalkstein. De er erodert av vind og varme og ser ut som utskåret fjell. Vi ankommer leiren på ettermiddagen. Campen ligger i nærheten av en vannkilde og vi slår opp teltene ved foten av fjellet Jbel Abbes. Kokken disker opp med velsmakende middag og kvelden tilbringes ved leirbålet.
Dagens etappe er relativt rolig vandring på rundt 18 kilometer som tar cirka 7 timer inkludert lunsjpause. (F, L, M)

DAG 4: DE MEKTIGE CHEGAGA-DYNENE

I dag blir en intens dag, da vi skal både opp og ned, og du vil kjenne at det er tungt å sette den ene foten foran den andre i sanddynene. Etter frokost forlater vi dalen, og fortsetter å gå ved bredden av en tørr elv og kaster oss deretter videre ut på platået, før de store sanddynene i Sahara-ørkenen. Det begynner med et stort, steinete platå like etter at vi har passert El Abbes-passet. Vi har enorm panoramautsikt over ørkenen og nå kan vi endelig se de mektige Chegaga-dynene. Vi følger en sti som brukes av nomader med kameler, og det er en utfordring å gå under den stekende solen. Under et akasietre finner vi skygge, spiser lunsj og slapper av. Videre fortsetter vi fra den steinete ørkenen til de glatte, fascinerende sanddynene. Vi akselerer i sanden og når de fantastiske sanddynene i Chegaga som er de største i Marokko, 300 meter høye. Vi går til toppen av de enorme dynene i det som må være verdens vakreste solnedgang. Magisk! Vi spiser middag i campen og deler dagens opplevelser ved leirbålet. 
Dagens vandringsetappe er på ca 20 km og tar rundt 8 timer.  (F, L, M)

Vi går opp og ned i flere små sanddyner og klynger med tamarind-trær. Vandringen er tøff, støvlene fylles av sand og vi synker ned i sanden mens vi går. Vi er i ville og vakre områder av ørkenen som er lite besøkt, og ved den største av Bougarn-dynene setter vi camp.

DAG 5: STORE OG SMÅ SANDDYNER

Vi står opp straks det blir lyst, og får med oss soloppgangen fra toppen av den høyeste sanddynen. Utsikten er formidabel. Etter frokost fortsetter vi vandringen i de flotte Chegaga-sanddynene og vandrer øst for Jbel Abbes i retning M'hamid. Det er tungt å gå i sanddynene, så vi fortsetter på platået i den brede Drâa-dalen, og finner nødvendig skygge under tamarind-trærne. Spiser lunsj og fyller opp vannflaskene våre. Deretter går vi mot de store sanddynene i Bougarne. Vi går opp og ned i flere små sanddyner og klynger med tamarind-trær. Vandringen er tøff, støvlene fylles av sand og vi synker ned i sanden mens vi går. Vi er i ville og vakre områder av ørkenen som er lite besøkt, og ved den største av Bougarn-dynene setter vi camp. Stjernehimmelen er enorm over oss og vi slapper av rundt bålet med trommer og sang. 
Vandringsetappen i dag er på ca 18 km og tar omtrent 8 timer. (F, L, M)

DAG 6: SOLOPPGANG OG SISTE NATT I TELT

Vi våkner tidlig og starter vandringen når sola står opp. Soloppgangen er vakker over de gyldne dynene i Bougarne. Sanddynene er som et bølgende hav så langt øyet kan se. Vi vandrer opp og ned i de fascinerende og urørte sanddynene. Underveis passerer vi et grønt belte av tamarind-trær og akasiekratt. Skoene fylles igjen av sand, og når sola står høyt på himmelen fortsetter vi på platået hvor det er enklere å gå. Kamelene går en flatere vei langs platået, og litt ut på dagen møtes vi til lunsj. Nå smaker det godt med energipåfyll og en hvil. Vi går videre i de små sanddynene til Oued Naam hvor vi slår leir. Her er det et vannhull og det går an å få tatt en etterlengtet vask. Vi nyter den siste kvelden i Saharasanden ved leirbålet - og siste natten i telt for denne gang. 
I dag går vi ca 16 km som tar 5-6 timer. (F, L, M)

DAG 7: TILBAKE TIL MARRAKECH

Ørkeneventyret i Sahara er over, og etter frokost tar vi farvel med kamelene og våre gode hjelpere.  Vi setter oss i minibussen og kjører vestover gjennom Drâa-dalen, videre til eksotiske Ouarzazate, over Tizi'n Tichka-passet i Atlasfjellene og blir igjen fascinert av de majestetiske fjellene og de røde og okerfargede berberlandsbyene. Vi spiser lunsj underveis, og tidlig på ettermiddagen er vi fremme på riaden vår i Marrakech. Her nyter vi en velfortjent dusj! Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon og du kan slappe av på takterrassen, rusle rundt i basarene eller se det spennende sceneskiftet fra dag til kveld på Djemaa el-Fna-plassen. På kvelden samles vi for en trivelig avskjedsmiddag på en av byens gode restauranter. (F, L, M)
Kjøreavstand: 500 km

DAG 8: MARRAKECH - HJEMREISE

Formiddagen er til fri disposisjon og denne siste dagen vil du kanskje besøke en ekte marokkansk hammam med bad, sauna, skrubb, rens og kroppspleie. Eller rusle rundt i byens medina som står på UNESCOs Verdensarvliste, og besøke basarene og de trange gatene som er vel verdt å få med seg. Her finner du mange morsomme suvenirer og du kan shoppe med deg det siste før vi reiser hjem. Vi blir kjørt til flyplassen midt på dagen og er hjemme i Norge sent på kvelden. (F)

PÅMELDING

Kontakt Hvitserk for spørsmål om turen. 

Se fullt program og påmelding her: Ørkenvandring i Sahara

E-post: info@hvitserk.no

Telefon: 23 21 30 70 

Nett: hvitserk.no

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!