Menu Meny

Leserreise: Thailand, en reise utenfor turistløypene

Middagscruise på Chao Praya River i Bangkok, sjømatmarked og fiskelandsbyer. Vi passerer rismarker og nåleskog. Dette er en reise for deg med hjerte for mat og kultur.

Du kan sitte på terrassen ved River Kwai og se livet gå langsomt. Det blir togtur med den historiske jernbanen. Du får oppleve livlig morgenmarked og nervepirrende togmarked. Det blir middagscruise på Chao Praya River og tuk-tuk tur i den gamle hovedstaden Ayutthaya. Vil du vite mer? Bli med da vel! 

TURFAKTA

AVREISE: 7. mars 2019

REISELENGDE: 8 dager

PRIS per person i dobbeltrom: kr 17 200 

Rundturen inkluderer: 

 • Flyreise Oslo—Bangkok t/r med Thai Airways 
 • 1 natt på Rembrandt Hotel, Bangkok 
 • 1 natt på Chuchai, Amphava 
 • 1 natt på Royal River Kwai Resort 
 • 1 natt på Float House Resort 
 • 2 netter på Classic Cameo i Ayutthaya 
 • Middagscruise i Bangkok 
 • Middagscruise i Ayutthaya 
 • Frokost på alle hotell 
 • 6 lunsjer på lokale restauranter 
 • Svensktalende guide 
 • Buss med aircondition 

 

Mulig tilleggspakke kr 6 250,-: 

7 netter på Hyatt Regency Hua Hin i dobbeltrom med balkong og frokost. Hotellet ligger rett ved sjøen og har kanskje den fineste hagen du har sett. Transport mellom Bangkok og Hua Hin begge veier er inkludert. 


PÅMELDING

Kontakt OrkidéEkspressen for spørsmål om turen

Tlf: 62 48 28 88 / post@orkide.no

Les mer om reisen på orkide.no

Program dag for dag

Dag 1: 7. mars 2019. Avreise fra Oslo

Avreise fra Oslo Lufthavn kl 13.30 direkte med Thai Air-ways til Bangkok. Forfriskninger og middag serveres ombord. 

Dag 2: 8. mars 2019. Bangkok—middagcruise

Tidlig frokost ombord før vi lander i Bangkok kl 06.20. Vår dyktige svensktalende guide og sjåfør møter oss på flyplassen for transport til Rembrandt Hotel. Dagen til egen rådighet, kanskje det frister med avslapping ved hotellets basseng. 

Kl 17.45 møtes vi for felles avreise fra hotellet, vi er klar for å oppleve Bangkok by night. Det blir middagscruise på Chao Praya River, en fin start på turen. Ved 22.00 tiden er vi tilbake på hotellet. 

Dag 3: 9. mars 2019. Togmarked—Amphava

I dag skal vi oppleve marked, og det betyr tidlig start på dagen. Tidlig frokost og utsjekk kl 07.30 slik at vi er ved det store sjømatmarkedet i Mahachai kl 08.30. Dette er et av de største sjømatmarkedene i Thailand, guiden forteller om lokale tradisjoner og historie. 

Så krysser vi Tha Chin River med ferge og besøker en fiskerlandsby hvor man får se det fargerike dagliglivet her. Kl 11.30 tar vi toget til Mae Klong. Reisen går gjennom landskap med rismarker og nåleskog. Når toget kommer til Mae Klong, passerer det gjennom markedet som praktisk talt arrangeres på toglinjen, ja, i alle fall helt inntil. Hektisk aktivitet for å rydde plass til toget, og ut igjen med varene så snart toget har passert. Du vil ikke tro det før du får se det! 

Vi besøker en kokosnøttfarm og ser hvordan de produserer palmesukker og lager produkter av kokos. Nå har klokken blitt ett og det er tid for lunsj. Ved 15-tiden er vi fremme i den utrolig hyggelige lille byen Amphava hvor det blir overnatting på Chuchi Buri Hotel. Sen ettermiddag blir det en spasertur for å se på weekendmarkedet, et flytende marked. Middag på egenhånd. 

Damnoen Saduak
Damnoen Saduak
Amphawa Floating Market
Amphawa Floating Market

Dag 4: 10. mars 2019. Ampahava—Flytende marked

Frokost og tidlig avgårde igjen, kl 08.00 er vi klar for en times båttur med langhalebåt til enda et fargerikt marked. Damnoensaduak er det aller mest kjente flytende marked og foregår om morgenen. 

Herfra fortsetter vi til Kanchanaburi hvor det blir lunsj på en restaurant ved Kwai-elven. Ved 15-tiden sjekker vi inn på Royal River Kwai Resort for en natt. Ettermiddagen fri til å kose seg i disse omgivelsene. Middag på egenhånd. 

Broen over Kwai
Broen over Kwai

Dag 5: 11. mars 2019. Kwai—Float House Resort

Endelig en lang frokost og utsjekk kl 10.00. En kort kjøretur bringer oss til broen over Kwai. Spasertur over broen mens man kanskje har den kjente filmen i tankene, eller muligens går tankene til de som bygget broen og den historiske jernbanen. Det blir også togtur på jernbanen, og lunsj på en restaurant ved elven. 

En båttur bringer oss til Float House Resort hvor vi skal overnatte. Ettermiddagen er fri og middag er på egenhånd. Det er idyllisk ved elven, og kvelden er stemningsfull. Vi gjetter på at du spiser middagen din her. 

Float House Resort
Float House Resort
Float House Resort
Float House Resort

Dag 6: 12. mars 2019. Hellfire Pass—Ayutthaya

Etter frokost er det utsjekk kl 10.00 fra Float House. I dag ser vi Hellfire Pass, den delen av jernbanen som var desidert vanskeligst å bygge da de måtte slå seg gjennom fjellet. 

Etter lunsj kjører vi til den gamle byen Ayutthaya. Vi regner med å sjekke inn på hotellet ved 15–tiden. Her skal vi bo i to netter. I denne byen er det flotte tempelruiner. Vi møtes kl 17.30 for å oppleve noe av byen mens solen går ned og lysene kommer på. Turen går innom et lokalt matmarked hvor dere kan smake lokale retter. Middag på egen hånd. Ved 21-tiden returnerer vi til hotellet. 

Dag 7: 13. mars 2019. I Ayutthaya

Etter frokost er vi klar for en sightseeing i byen, vi benytter det lokale transportmiddelet tuk-tuk i dag. 

Ayutthaya var tidligere Thailands hovedstad, vi får se noen kjente severdigheter og noen gjemte skatter. En gang i tiden var dette Sør-Øst Asias mest fantastiske by. Lunsj serveres på en lokal restaurant før vi drar tilbake til hotellet for en fri ettermiddag. 

Kl 19.00 samles vi igjen for å ta en båttur med en av de sjarmerende flatbunnede trebåtene som i tidligere tider ble brukt til å frakte ris. Vi er igjen på kongen blant elver, Chao Praya River som også renner gjennom Bangkok. På båten serveres et utvalg av thailandske matretter. 

Dag 8: 14. mars 2019. Ayutthaya—Bangkok/Hua Hin.

Turen slutter nå ved at man blir kjørt til flyplassen for hjemreise med Thai Airways rett etter midnatt, eller man kan kjøpe tilleggspakke med hotellopphold på svært koselig Hyatt Regency Hua Hin. Se egen informasjon med pris. 

PÅMELDING

Kontakt OrkidéEkspressen for spørsmål om turen

Tlf: 62 48 28 88 / post@orkide.no

Les mer om reisen på orkide.no

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!