Menu Meny

Leserreise: SØR-AFRIKA – VANDRING OG SAFARI

En innholdsrik reise med Cape Town, vindistriktet Stellenbosch, fotturer i Drakensbergfjellene og safari.

Sør-Afrika er virkelig et land som tar pusten fra deg. Kom tett på den vakre naturen, det fantastiske dyrelivet og de vennlige menneskene.

 • En verden i ett land
 • Cape Town, regnet som en av verdens vakreste storbyer
 • Fottur i Cape Town og Drakensberg
 • Safari med «The Big Five»
 • Sykkeltur
 • Vinsmaking i Stellenbosch

I et så stort og variert land som Sør Afrika er det så mye å oppleve. På denne turen får du en herlig smakebit på et enormt land, der høydepunktene kommer ofte og er mange. Cape Town er en skjønnhet som må oppleves. Dyrelivet gir minner for livet, du speider etter «the big five» på safari i Nambiti Viltreservat. Du nyter mektige naturopplevelser i store drag mens du vandrer i de mektige Drakensbergfjellene og koser deg i idylliske Stellenbosch der vinmarkene virkelig gir utsøkte dråper.

Deretter flyr vi til Durban i provinsen KwaZulu-Natal, hvor vi skal opp til Drakensberg for fotturer i 1800-3000 meters høyde. Reisen avsluttes med safari. I KwaZulu Natal finner du noen av de eldste viltområdene og reservatene i Afrika. Mulighetene for uforglemmelige dyreopplevelser er optimale.

​Reisefakta

Avreise: 21. oktober 2018

Varighet: 12 dager

Pris kr.: 32 950,-

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Cape Town
 • Fly Cape Town – Durban
 • Fly Johannesburg – Oslo
 • Transport i følge program
 • 5 overnattinger City Lodge V&A
 • 3 overnattinger Cathedral Peak
 • 2 overnattinger Springbok Lodge
 • 10 frokoster, 8 lunsjer, 7 middager
 • Aktiviteter/utflukter/inngangs avgifter i følge program
 • Alle avgifter i viltreservatene og turist-skatt
 • Kvalifiserte guider som følger gruppen hele veien også under fottur
 • Tips til inkludert måltid, bagasjehåndtering på flyplassene
 • Reiseleder fra Escape

Tillegg:

 • Enkeltromstillegg kr. 5150
 • Drikkevarer
 • Reiseforsikring
 • Måltider som ikke er beskrevet
 • Tips

Påmelding

Kontakt ESCAPE for spørsmål om turen

Påmeldingsfrist: 20 juli

Påmelding og mer informasjon om reisen finner du her: http://escape.no/reiser/vandring-safari-vakre-sor-...

Tlf 24149400

post@escape.no

DAG TIL DAG PROGRAM

DAG 1

OSLO - NATTFLY - CAPE TOWN

Avreise fra Oslo med Emirates via Dubai med nattfly til Cape Town.

DAG 2

CAPE TOWN

Vi ankommer Cape Town rundt middagstider. Her blir vi møtt av vår guide og kjørt til vårt hotell, City Lodge V&A. Her skal vi overnatte i fem netter. Beliggenheten er meget god, det er kun 5 minutters gangavstand til Waterfront.

Cape Town er en avslappet by med massevis av ting å gjøre! Museer, gallerier, kafeer og såklart shopping. The Victoria & Alfred Waterfront er byens «Aker Brygge», her er butikker, markeder restauranter og ellers det meste du trenger.

Vi møtes til felles middag på Africa Cafe, som i tillegg til et mangfold av spennende smaker og retter fra det afrikanske kontinent, byr på syngende og svingende kelnere i smakfulle og fargerike lokaler. En suvenirbutikk med et allsidig vareutvalg finner du også. En riktig turistfelle, med andre ord – men en morsom en.

Table Mountain, Cape Town, Sør-Afrika
Table Mountain, Cape Town, Sør-Afrika

Det beste er selvsagt utsikten du har fra toppen på 669 meter. Her ser du utover Cape Town, Atlanterhavet og Camps Bay. Utsikten mot Table Mountain er alltid tilstede, en utsikt det alltid er en fryd å skue ut mot.

DAG 3

LIONS HEAD OG GUIDET BYTUR TIL FOTS

Vi starter dagen med å sette kursen mot Lions Head for en fin morgentur. Turen vil ta om lag tre timer og selv om det til tider kan bli ganske bratte stigninger, er ikke turen veldig krevende. Det beste er selvsagt utsikten du har fra toppen på 669 meter. Her ser du utover Cape Town, Atlanterhavet og Camps Bay. Utsikten mot Table Mountain er alltid tilstede, en utsikt det alltid er en fryd å skue ut mot. Vi ender turen på Signal Hill midt på dagen. Akkurat her er det «The Noon Gun» som har hovedrollen. Denne kanonen fyrer av en salutt hver eneste dag. Det har den gjort titusener av ganger. Det var her tradisjonen om to minutters stillhet startet etter første verdenskrig. Ett minutt for en død, to minutter for flere, eller ett minutt for de døde og ett minutt for de overlevende.

Vi fortsetter så i buss fra Signal Hill tilbake til Cape Town i det historiske Companys Gardens. Her koser vi oss med en velfortjent lunsj.

Om ettermiddagen har vi en byrundtur for å bli bedre kjent med Cape Towns historie og herlige stemning. Turen tar cirka tre timer og favner en god del av viktige, offentlige bygninger, kirker, katedralen, gater og minnesmerker. Vi besøker også «The footprint of Eve» fotavtrykk av en kvinne som regnes som 117,000 år gamle. Dette er de eldste spor av mennesker og ble funnet like nord for Cape Town – en del av mysteriet rundt menneskehetens opphav. (F/L/-).

Distanse: 10 kmHøydeforskjell: +/-950 mTidsbruk: ca. 7 timer

Kirstenbosch Botanical Garden, Cape Town, Sør-Afrika
Kirstenbosch Botanical Garden, Cape Town, Sør-Afrika

Etter et par timers vandring, står vi på toppen av et av verdens naturlige undre, Table Mountain. Cape Towns historie begynner her. Uten fjellet ville ikke menneskene ha bosatt seg her. Fjellet skaper en regnskygge, som fikk bekker og elver til å renne ned fjellet. Dette igjen gjorde at det vokste fram små skoger og at det har blitt god jord i fjellsidene, i motsetning til de tørre sandområdene utenfor.

DAG 4

KIRSTENBOSCH BOTANISKE HAGE OG GUIDET FOTTUR OPP TABLE MOUNTAIN

Det er tidlig opp i dag, etter frokost blir vi kjørt til Kirstenbosch botaniske hage. Hagen er et UNESCO-vernet område på grunn av sin artsrikdom, man finner mer enn 5 000 arter av sør-afrikansk vegetasjon. Afrikas vakreste hage, etter manges mening.

Kirstenbosch ligger ved foten av Table Mountain i en forstad til Cape Town. Her dyrkes utelukkende sørafrikanske planter, i hovedsak stedegne, endemiske arter. Hagen ble anlagt for å bevare landets enestående flora og var den første botaniske hagen i verden med et slikt formål. Beplantningen utendørs omfatter cirka 10.000 arter og er konsentrert om vekster som hører hjemme i Kappregionen.

Vi får en guidet tur opp til platået og ned igjen. Dette er en fantastisk tur som vil ta cirka seks timer totalt. Etter et par timers vandring, står vi på toppen av et av verdens naturlige undre, Table Mountain. Cape Towns historie begynner her. Uten fjellet ville ikke menneskene ha bosatt seg her. Fjellet skaper en regnskygge, som fikk bekker og elver til å renne ned fjellet. Dette igjen gjorde at det vokste fram små skoger og at det har blitt god jord i fjellsidene, i motsetning til de tørre sandområdene utenfor. Table Mountain er et av de eldste fjellene i verden, mye eldre enn både Himalaya og Rocky Mountains. Fjellets flate topp kommer av isflak fra istiden for 300 millioner år siden som skrubbet fjellets topp flat, fjellet var da på havnivå.

Etter å ha beundret utsikten og hatt lunsj på toppen, så går vi bortover platået, før vi når Table Mountains høyeste punkt Maclears Beacon 1065 moh. Etter ytterligere en kilometer, nærmer vi oss punktet der du kan velge: Enten fortsetter du ned Platterklip Gorge til foten av Table Mountain, ellers så fortsetter du videre bortover til der taubanen går ned. Vær oppmerksom på at taubanen betales individuelt. (F/L/-)

Distanse: 15 kmHøydeforskjell: +/- 300mTidsbruk: ca.6 timer

DAG 5

KAPP DET GODE HÅP, VANDRING LANGS SKIPSVRAKRUTEN

Vi starter dagen med en to timers busstur langs Kapphalvøya, før vi ankommer Kapp det gode håp. Vi kjører Chapmans Peak Drive, denne ni kilometer lange veistrekningen har hele 114 svinger, og regnes som en av verdens vakreste kjøreturer. Utsikten er både dramatisk og vakker. Vandringen starter ved Cape Point fyrtårn innenfor Kapp det gode håp-delen av parken.

Turen går fem kilometer langs strendene her på Kapp-punktet og litt innover i landet. Her nyter vi flott vegetasjon underveis og kan kanskje få et glimt av både antiloper og bavianer.

Det er mye dramatisk historie her på tuppen av Afrika, mange skip har prøvd å runde punktet, uten hell. Underveis kan vi se bevis på dette, vraket av skipet Thomas T. Tucker, som dessverre kom litt for nærme kysten i 1942. (F/L/-)

Distanse: 5 kmHøydeforskjell: +/-100 mTidsbruk: ca. 2 timer

Boulders beach, Sør-Afrika
Boulders beach, Sør-Afrika

DAG 6

STELLENBOSCH, DET VAKRE VINLAND PÅ TO HJUL

I dag opplever vi det beste av sør-afrikansk vin, og velger å gjøre det fra sykkelsetet. Vi kjører til elegante og idylliske Stellenbosch, en av landets eldste byer. Det er i Stellenbosch at mat- og vinkulturen i landet virkelig toppes, de beste restaurantene i Sør-Afrika ligger her. Et stort høydepunkt for mat- og vinelskere! Denne turen tilbyr det beste av både natur og edle dråper. Det blir en 14 kilometer lang sykkeltur som toppes med forskjellige vinsmakinger på ulike vingårder. Vi innleder med en Welmoed-smaking, etterfulgt av Spier og videre til Vredenheim hvor vi stopper for lunsj på Barrique og avslutter i fin stil med en brandy. (F/L/M/+Vinsmaking)

Distanse: 14 kmHøydeforskjell: +/-300 mTidsbruk: ca. 6 timer

DAG 7

DRAKENSBERG

Etter frokost og utsjekk fra hotellet i Cape Town, settes kursen mot flyplassen. Målet er Durban. Her møtes vi av buss og lokalguide og turen går til the Midlands, til det stedet Mandela først ble arrestert. Til ære for landsfaderen, er det satt opp et flott og verdig monument. Lunsjen spiser vi her i nærheten.

Landsfaderen Mandela satt fengslet på Robben Island, utenfor Cape Town, mesteparten av årene han sonet. Mandela var en sterk motstander av apartheidregimet og medlem av ANC (African National Congress) fra 1944. Partiet ble senere forbudt i 1960. Mandela ble selve symbolet for anti-apartheidbevegelsen og frihet som etter hvert også engasjerte det internasjonale samfunnet. Han ble løslatt fra fengsel i 1990, og tildelt Nobels Fredspris i 1993.

Vi fortsetter turen mot det mektige Drakensberg, den høye fjellkjeden som går gjennom hele Sør-Afrika. Her i KwaZulu-Natal, på grensen til fjellandet Lesotho, er fjellene opp til 3400 meter høye. I området er det mange muligheter til fotturer på egen hånd. Hotellet der vi skal bo i tre netter, ligger rett inntil fjellene, med en fantastisk utsikt opp mot fjelltoppene.

Cathedral Peak Hotel har rom i forskjellige kategorier. Vi bor i deluxe rom. Rommene er utstyrt med bad, TV, telefon og varmeovner for eventuelt kjølige dager. Fasiliteter inkluderer svømmebasseng, gym, restaurant og bar. Hotellet passer for liten og stor og kan tilby mange aktiviteter som tennis, squash, fluefiske, helikopterturer, minigolf, ridning, kunsthåndverk, strandvolleyball og quadbike med mer.

Drakensberg National Park South Africa
Drakensberg National Park South Africa

DAG 8

DRAKENSBERG - FOTTUR TIL CATHEDRAL PEAK

Denne dagen bestiger vi det 3004 meter høye Cathedral Peak og vi ser frem til en heldags fottur, cirka ni timer. Vi starter tidlig om morgenen og når det første fjellplatået på om lag 2200 meters høyde i tide for en liten lunsjsnack. For de som ikke vil gå helt til toppen, så er det ingen skam å snu her. De siste 200 høydemetrene til selve toppen innebærer litt klatring i allerede lagde jernstiger. Og er det for vått, så fortsetter vi heller ikke helt til topps. Dette blir en helt herlig dag ute i riktig naturskjønne, mektige omgivelser. (F/Lunsjpakke/M)

Distanse: 15 kmHøydeforskjell: +/-1400 mTidsbruk: ca. 9 timer

DAG 9

DRAKENSBERG

Det er mange ulike fotturer i området. Alle er merket og man trenger ikke egen guide. Men det er eventuelt mulig å ha med egen fjellguide denne dagen også. Turene varierer fra 2-9 timer. Vi kan absolutt anbefale en to timers fottur til «Bushmans Paintings», der flere hundre år gammel kunst venter i fjellet. På ruten passeres også en av fjellenes mange fosser. For ikke å glemme – Cathedral Peak har også en 9-hulls golfbane og flott basseng område som kan være vel verdt å teste ut i løpet av dagen. (F/-/M)

Distanse: 5 kmHøydeforskjell: +/-500 mTidsbruk: ca. 3 timer

Reservatet er manges hjem, også ”the big five”: elefant, løve, leopard, bøffel og neshorn. I tillegg finnes den superraske geparden, gjespende flodhester og over 30 andre dyrearter. Naturelskere vil nyte områdets biologiske mangfold.

DAG 10

NAMBITI VILTRESERVAT

Ingen tur til Sør-Afrika er komplett uten safari. Dyrene i Afrika venter på oss! Vi kjører til Nambiti viltreservat og til Springbok Lodge. Dette reservatet er et vernet område som tilbyr 22 000 mål med uberørt, malariafri villmark. Reservatet er manges hjem, også ”the big five”: elefant, løve, leopard, bøffel og neshorn. I tillegg finnes den superraske geparden, gjespende flodhester og over 30 andre dyrearter. Naturelskere vil nyte områdets biologiske mangfold. Et naturlig rikt vannsystem, med lange elver, vakre fosser og vannfall tiltrekker flere sjeldne fuglearter og en rekke rovfugler og gribber. Springbok Lodge gir en flott safariopplevelse med vakre teltsuiter, god service, enestående mat og ikke minst, en rik dyreverden. Her overnatter vi to netter. Vi overnatter midt i den afrikanske villmarken ved en luksuriøs lodge. Teltene har alle aircondition, privat veranda med stoler, seng og egen dusj under stjernehimmelen. En meget oppgradert form for camping. De 15 luksusteltene tar maksimum 30 gjester. Fasiliteter inkluderer basseng ved lodgen.

DAG 11

SAFARI

Ingen syvsovere på safari, det er i grålysningen sjansen er størst for å se dyr. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. Safari er i åpen landrover med egen ”game ranger” (viltvokter) og ”tracker” (spor-leser). Det er slik du best får føle Afrikas spesielle stemning, vi må ha eksperthjelp for å finne det vi så gjerne vil se. Så legger vi ut på tur! Det blir først 3-4 timers safari med innlagte pauser, før vi reiser tilbake til lodgen for en helsebringende brunsj.

Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så da er tipset å slappe av rundt svømmebassenget. Sen ettermiddag møtes vi til ”High Tea”, en snacklunsj, før vi igjen drar ut på safari på leting etter fantastiske bilder både på netthinnen og for kameraet. Vi avslutter dagen med drinker i solnedgangen over savannen, en deilig avslutning på en opplevelsesrik dag. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien!

DAG 12

SAFARI OG HJEMREISE

Etter en siste morgensafari og frokost setter vi kursen mot Johannesburg og flyplass. Det er tid for hjemreise.

DAG 13

ANKOMST NORGE

Vi ankommer Norge middagstider, beregnet ankomst kl. 1200.

​Vanskelighetsgrad 2/3

Turen som passer for de fleste. Vi har valgt å sette vanskelighetsgrad 2/3 på denne, da en ikke trenger å bestige toppen på dag 8. Det er noe opp og ned stigninger under noen av vandredagene og noen steder med noe litt stein/grus som underlag. Viktig med gode sko med god såle under. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold og andre forhold som er utenfor arrangørens kontroll.

REISEFAKTA

Avreise: 21. oktober 2018

Varighet: 12 dager

Pris kr.: 32 950,-

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Cape Town
 • Fly Cape Town – Durban
 • Fly Johannesburg – Oslo
 • Transport i følge program
 • 5 overnattinger City Lodge V&A
 • 3 overnattinger Cathedral Peak
 • 2 overnattinger Springbok Lodge
 • 10 frokoster, 8 lunsjer, 7 middager
 • Aktiviteter/utflukter/inngangs avgifter i følge program
 • Alle avgifter i viltreservatene og turist-skatt
 • Kvalifiserte guider som følger gruppen hele veien også under fottur
 • Tips til inkludert måltid, bagasjehåndtering på flyplassene
 • Reiseleder fra Escape

Tillegg:

 • Enkeltromstillegg kr. 5150
 • Drikkevarer
 • Reiseforsikring
 • Måltider som ikke er beskrevet
 • Tips

PÅMELDING

Kontakt ESCAPE for spørsmål om turen

Påmeldingsfrist: 20 juli

Påmelding og mer informasjon om reisen finner du her: http://escape.no/reiser/vandring-safari-vakre-sor-...

Tlf 24149400

post@escape.no

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!