Menu Meny

Våre Favoritter: Capri, Italia

Italiensk klassiker

Enten du foretrekker eksklusive Capri i øst eller den noe mer økonomiske Anacapri i vest, er du omgitt av hav. Den lille øya ligger en kort fergetur fra Napoli og har hvite strender, blå laguner, gode restauranter og inviterer til flotte turer langs kysten eller i fjellene. Spennende butikker med det siste fra Italias moteindustri ligger tett i pittoreske og sjarmerende omgivelser i de smale gatene i gamlebyen.

Selv om det er varmt, bør Villa Jovis eller Villa Lysis på østsiden av øya oppleves. Overkom også den bratte turen ned til Ristorante La Fontelina for uforglemmelig lunsj og en svømmetur i det asurblå havet, som fort blir et av høydepunktene ved øylivet. Lyrikere bør ilegge Hotel Certosella et besøk, der poeten Jacques d'Adelswärd-Fersen bodde før han bygde Villa Lysis.

Bosetningene på Capri var tidligere langs kysten, men av frykt for sjørøvernes herjinger flyttet innbyggerne opp i høyden. Øyas andre sentrum, Anacapri, er mer folkelig, noe mer ruralt, selv om det er kraftig utbygget i senere tid, men så er vi i Sør-Italia. Hit reiste Lenin for å besøke sin venn Maksim Gorkij og dronning Victoria for å treffe sin svenske fastlege Axel Munthe, som bodde og skrev flere av sine bøker i Villa San Michele, som i dag er et populært museum.

Legg også inn en tur til Capris høyeste fjell, Monte Solaro, for utsikt over de syngende sireners øy. Som alternativ til den strabasiøse turen til toppen, kan du benytte stolheisen som tar deg opp på 12 minutter. I havnen kan man leie båt for 50 kr per person/time og oppleve de mange grottene langs den bratte kysten. For en uforglemmelig ankomst til øya i Napolibukten bør du stå opp tidlig og ta en av de første fergene for å se Capri badet i lyset fra soloppgangen bak fjellene i øst. 

Handlegate i gamlebyen.
Handlegate i gamlebyen.
Den blå grotte.
Den blå grotte.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!