Menu Meny

Våre favoritter: Myanmar

Langs stiene i Bagan

Siden Myanmar åpnet opp grensene for all verdens turister, har Bagan vært overveldet over besøket. Hotellene er fulle, turoperatørene håpefulle. Mens områdene rundt Bagan utvikles i hurtig tempo, går livet allikevel sin stille vante gang mellom templer og pagoder. Turistbussene samles rundt noen få templer, så det er tusenvis av andre pagoder å nyte solnedgangen fra. Styr unna populære Shwesandaw Paya hvis du ikke vil klatre i kø opp til toppen.

Hvordan komme seg rundt i området? Ta føttene fatt, lei en sykkel – eller det nye, miljøvennlige alternativet til leiebil: en el-scooter! Lydløs, ikke altfor kjapp, enkel å kjøre og gir deg friheten til å oppdage hele området fra markedene i Nyaung-U til New Bagan i sør. Nyimportert fra Kina, og et godt bidrag til miljøvennlig turisme.

  • 7 daglige flyvninger fra Yangôn til Bagan , Nyaung-U.
  • Nattoget fra Yangôn til Bagan tar ca. 18 timer. En skranglete, men minneverdig reise.
  • November‒februar er den beste tiden å besøke Bagan, det er kun på denne tiden av året at det er mulig å sveve i en luftballong over området – men husk at dette også er tiden der flest turister besøker byen. Planlegg og book hoteller i god tid.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!