Menu Meny

Sri Lanka - Asias best bevarte hemmelighet

Sri Lanka har mye å tilby til tross for den beskjedne størrelsen. Mange reiser hit for strendene, men gå ikke glipp av den vakre naturen i innlandet.

Den dråpeformete øya sør for India het tidligere Ceylon og før det Serendip, et navn som har gitt opphav til flere ord på flere språk (engelske serendipity, norsk serendipitet), og som beskriver følelsen du får når du ved en tilfeldighet oppdager noe vakkert i forbindelse med jakten på noe helt annet. Skjønner?

Sri Lanka er the missing link mellom India og Thailand. Lysegule strender kantet av palmer, fiskerike korallrev, buddhistiske templer, forhistoriske koloniale fjellandsbyer, fiskekarrigryter som brenner av chili og kraftiggrønne fjell med deilig, svalt monsunregn. Dessuten saktegående fjelltog som bukter seg gjennom teplantasjene og byr på opplevelser som slår det meste. Dessuten er det nå mulig å reise til de østlige og nordlige delene av øya. Tidligere var disse områdene stengt for turister på grunn av borgerkrigen (som tok slutt i 2009). Gå ikke glipp av østkyststrendene i Pasikuda og Kalkudah, Asias best bevarte hemmeligheter. 

Strandbarer og palmer på stranden i Hikkaduwa.
Strandbarer og palmer på stranden i Hikkaduwa.

VAGABONDS BESTE TIPS: BO PÅ EN TEPLANTASJE

I Sri Lanka, en av verdens største av teprodusenter, er flere av herregårdene som tidligere var bolig for plantasjeeierne, nå omgjort til hoteller. Det stiligste og mest luksuriøse er Celyon Tea Trails bungalower rundt Castlereigh-reservoaret.

Bestill på resplendentceylon.com/teatrails.

Best tid å reise

November–mars på vest- og sørkysten, februar–september på østkysten.

Reise hit

Fly med en mellomlanding til Colombo.

Matbod på stranden i Colombo.
Matbod på stranden i Colombo.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!