Menu Meny

5 toppe reiseapper

En byguide som overgår Google Maps, et avhengighetsskapende språkspill og en app som deler reiseregningen. Last ned og reis!

1 BYAPPER

Finn den beste veien

Glem Google Maps. Last heller ned den smarte Citymapper og la den vise deg veien i London, Hamburg, New York og et 30-talls andre byer. Citymapper tipser deg om den beste måten å bevege seg fra punkt A til punkt B, uansett om du bruker buss, tog, taxi, Uber, går til fots eller sykler. Du kan taste inn hjemmeadressen din, for eksempel til hotellet der du bor, så viser appen deg veien tilbake – en ekstra fin funksjon. Du må riktignok være på nett for å søke, men deretter vises søkene også offline.

* Gratis. Android/iOS

citymapper.com

2 SPLITTR

Deler reiseregningen

Mange apper hjelper deg med å dele restaurantregninger og beregne tips: for eksempel Tipulator, men Splittr gjør det mulig å dele regninger der og da. Fyll inn det hver enkelt har lagt ut mens dere reiser, og angi hvem som betaler hva, så gjør appen resten. Den holder også rede på hva slags valuta dere bruker, så dere behøver ikke regne om beløpene. Ypperlig for lengre reiser til mange land når flere reiser sammen og deler på utgiftene.

* Kun for iOS. Koster 20 kroner

splittapp.com

​3 DUOLINGO

Språk i spillutgave

Hva har skuespilleren Ashton Kutcher og Google til felles? Jo, begge har investert i språk-appen Duolingo, som har mer enn 70 millioner brukere. Appen lar deg lære språk ved hjelp av spill, og du kommer ikke videre til neste nivå før du har svart riktig. Av og til skal ordene tales inn via telefonens mikrofon, av og til skal du skrive svaret. Deretter retter appen deg til du uttaler og skriver ordet korrekt. Appen erstatter ikke språkkurs, men det er tvilsomt om det finnes en mer avhengighetsskapende måte å lære seg språk på – raskt.

* Gratis. Android/iOS/Windows


duolingo.com

4 APP IN THE AIR

Personlig flyassistent

Til tross for det litt tøysete navnet er dette en meget smart reisekamerat. App in the air holder orden på flyturene dine. Den deler inn flyreisen i fire deler: innsjekking, ombordstigning, selve flyturen og landingen. En fargemarkert tidslinje hjelper deg med å ha full oversikt over tiden. Appen sender sms, for eksempel når det er tid for ombordstigning , og sms-en får du selv om du ikke er koblet til internett. Den lagrer også flyhistorikken din, inkludert boardingkortene.

* Gratis, men mange funksjoner koster ekstra. Android/iOS/Windows. appintheair.mobi

5 VIATOR

Severdigheter i nærheten

Viator ordner flere ting, blant annet selger den billetter til utvalgte severdigheter og turer på reisemål over hele verden. Appen har vært så vellykket at den er kjøpt opp av kjempen Tripadvisor. Viators app lar deg planlegge ved å søke på reisemål, men du kan også bruke telefonens GPS og motta forslag på ting du kan gjøre når du ankommer reisemålet. Bestill direkte på appen, billettene lagres på telefonen din. Viator gir deg ofte gode priser, av og til lavere enn om du kjøper billetter direkte.

* Gratis. Android/IOS

viator.com

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!