Menu Meny

Anbefalte reisebøker

Om en velskrevet roman fra Galapagos, om unger og Paris, spenning i Canada og to menn i en båt.

Fortellinger om øde

En utvandrers himmel og helvete
  • Forfatter: Ida Hegazi Høyer
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: Tiden
  • SPRÅK: Norsk

Midten av 1920-årene: Det var dårlige tider her hjemme, og det skulle ikke så mye til før initiativrike mennesker så etter andre muligheter, i andre land. Og fikk de gode meldinger derfra, så dro de. Opplysningene om Galapagos var varierte. Én priste det gode klimaet som han mente måtte være det beste i verden, mens utvandrere som allerede var ankommet advarte andre mot å komme etter.Dette er utgangspunktet i den prisbelønte norske forfatteren Ida Hegazi Høyers siste bok. Om Dr. Carlo Ritter, som er «lei av bylivet, tettheten, og støyen, alle de intetbringende prosjektene menneskene hadde tatt fatt på» og som reiser fra Norge til Charles-øya, en av Galapagosøyene, med alt sitt pikkpakk. Vekt: 345 kilo. Dette er en sann historie, som i romans form er blitt mindre sann, men desto mer dramatisk. En usedvanlig velskrevet og engasjerende roman om landskap og dyr – og om menneskers lykke og elendighet.

Pris 329,-

Paris for barn - 64 sider med fakta og lek for å oppdage Paris

Parisguide for den yngste garde
  • Forfatter: S. og H. Bioret
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: QlturRebus forlag
  • SPRÅK: Norsk

Barn er nysgjerrige, de vil vite. På reise er det ofte vanskelig for dem å få vite mer enn det de voksne forteller – det er ikke så mange guidebøker som egner seg for barn. Men det finnes unntakelser – gode unntakelser. Denne boken tar som utgangspunkt at barna, søskenparet Pauline og Martin, vil vise deg hjembyen sin. Det gjør de i form av tekster, fotografier og illustrasjoner samt akkurat passe vanskelige konkurranser. En liten kunnskapsbank, en bok som gjøre det morsommere å reise. Med svar på mange spørsmål om lokale ting som dukker opp: Hva er en makron? Hvem var egentlig baron Hausmann? Hvor ligger de morsomste fontenene? Hva ligger under Paris? Og sann mine ord: det er nok mange voksne som også vil ha glede av å kikke over skuldrene til ungene når de leser denne boken.

Pris 149,-

Lev vel, alle

Nesten ubehagelig spennende
  • Forfatter: Hilde K. Kvalvaag
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: Samlaget
  • SPRÅK: Norsk

Bakgrunn: Seksten år gamle Knut reier med sin mor til Canada. De har, eller rettere sagt, moren har, en idé om å følge fotsporene til en oldefar som forlot familien og seks barn i Norge og som aldri vendte tilbake. Og så vil moren gi sønnen gode opplevelser etter at han har vært involvert en voldsepisode. Og hun selv …Ikke bare Canada, men Canadas villmark. Ulv gnager på sko, tidevann skaper dramatikk, og det er bjørn i skogen bak teltet. Menn kommer og går, forelskelse/behov/kjærlighet ligger i luften. Og en mor og en sønn som nærmer seg hverandre, glir fra hverandre, nærmer seg … Det er en egen nerve i denne boken, av og til blir det faktisk litt ubehagelig. For deg. Spennende. Korte kapitler. Lett å lese, men ikke lett å legge fra seg. En bok med driv – en drivendes god bok!

Pris 369,-

Fra antikvariatet: Mischief in Patagonia

To menn i en båt – og 37 000 kilometer med vann
  • Forfatter: H. W. Tilman
  • UTGIVELSESÅR: 1956
  • FORLAG: Travel Book Club Edition 1956
  • SPRÅK: Engelsk

Du behøver ikke engang være interessert i seiling, selv om det er denne boken handler om. H. W.Tilman (Bill blant venner), verdenskjent klatrer fant ut at høye fjell ikke lenger var noe for en mann litt opp i alderen. Han bytter ut sin gamle seiljolle, og drar av gårde sammen med en venn, i den femti år gamle og 45 fot lange båten Mischief. En langtur over noen av verdens mest krevende havstrekninger og gjennom det vanskelige Magellanstedet med sine fryktelige, isende vinder. Til sammen over 20 000 nautiske mil, 37 000 km, hadde de seilt, lange strekninger uten motor fordi propellen var gått i stykker, før de igjen fortøyet i hjembyen Lymington. Dramatikk og kusktørr britisk humor er noe av det som har gjort denne boken til en evig klassiker, obligatorisk i et hvert skipsbibliotek. Og i mitt.

Pris 180,-

CitiX60: New York – 60 local creatives bring you the best of the city

Friskt – og akkurat passe
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: CitiX60
  • SPRÅK: Engelsk

En ny guidebokserie. Du verden, tenker jeg, er det virkelig plass til den, i en vel etablert og stor skog av guidebøker? Har den noe nytt å by på, et nytt konsept? Og jeg prøver å finne den nye formelen. Jeg finner den ikke, til det minner boken for mye om Wallpapers guidebøker. Likevel, det er noe friskt ved denne boken. Selv om den har med mange klassiske spots, har den også med så mange «nye», uvanlig og spennende steder. Den inneholder mye uten å bli for overveldende. Akkurat passe. Og den har oversiktlige, enkle kart, glir lett ned i en lomme, og jeg bestemmer meg for at den skal få plass neste gang jeg drar «over there». Som eneste lille guidebok til en stor, stor by.

Pris 149,-

Verdens fineste fjellturer – 40 turer på 5 kontinenter

Fotturens fyrtårn – i verden
  • Forfatter: Trygve Sunde Kolderup og Maria Philippa Rossi
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: Fri Flyt
  • SPRÅK: Norsk

Lar det seg virkelig gjøre å skrive noe vettugt om verdens beste fjellturer, over 200 sider, bortsett fra å gi noen likegyldige «terningkast»? Eller vil jeg ha glede og nytte av å lese om reisemål som Cape Towns Table Mountain i Sør-Afrika – over én side? Mange turer får omtale over både to og tre, men det er ikke lengder, verken når det gjelder sider eller kilometer, som er vitsen med denne boken: Den er en veiviser til gode fotturer i andre land. Gir deg en starthjelp, blir et slags fotturens fyrtårn. Og du lar deg smitte av forfatternes entusiasme – i tekst og bilder. Boken har praktiske opplysninger om hvordan du kan virkeliggjøre din egen fottur, samt intervjuer med guider som forteller deg om hvordan du selv kan bidra til en mer bærekraftig turisme. Og masse andre tips.Groose Grind i Canada neste år?Yes!

Pris 399,-

The Journey – The Fine Art of Travelling by TrainTogreiser, fantastiske togreiser

Togreiser, fantastiske togreiser
  • Forfatter: Michelle Galindo
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: Gestalten
  • SPRÅK: Engelsk

Og så tusenkronersspørsmålet: Hvis du hadde vunnet 1 mill. i Lotto, hva ville ...Jeg ville pakket kofferten (merk kofferten), tatt boken The Journey under armen og lagt ut på mange, både lange og korte togreiser. Med Orientekspressen, med Royal Scotsman, med Bernina Express – og med Flåmsbana. Og så ville jeg fortsatt: tatt Transsibirske, selvsagt det eksklusive Kyushu Seven Stars i Japan, jeg ville tatt det lille, rare toget fra Siliguri til Darjeeling og V-train fra Bucheon til Cheoram i Sør-Korea. Og ikke gitt meg med det: Royal Rajasthan on Wheels i India, selvfølgelig, California Zephyr i USA, Hurricane Turn i Alaska, toget fra Asmara til Massawa i Eritrea og toget La Micheline i Madagaskar, det siste nærmest en buss på skinner. Og slik ville jeg fortsatt, stadig nye tog og hele tiden med boken The Journey som min veileder, oppildnet av tekst og bilder. Behøver jeg si noe mer?

Pris 519,-

Fra antikvariatet: Til Afrika i sportsfly

Flykrasj – og etterpå ble det verre
  • Forfatter: Per Halle
  • UTGIVELSESÅR: 1959
  • FORLAG: Rune Forlag
  • SPRÅK: Norsk

Forfatteren skriver i sitt forord: «… Da mine to reisefeller ikke ønsker å få sine fulle navn offentliggjort, har jeg tatt hensyn til deres ønske ved bare å bruke deres fornavn.» To venner ble tre, etter en annonse i Aftenposten: «To flyvere har planlagt en tur til Afrika i sportsfly. I den anledning ønsker de å ta med seg en tredje person. Vedkommende må kunne disponere to à tre tusen kroner. En som er i besittelse av godt fotoutstyr, helst smalfilm, foretrekkes.»De fikk seks svar, valgte én og gikk til innkjøp av et enmotors Proctor IV-fly for den svært rimelige sum av 10 000 kroner.«Bensin igjen for fire minutters flyvning, men fortsatt ikke tegn til noen by.» Havari i Atlasfjellene, misforstått landingsforbud (det røde lyset gjaldt bilene som skulle krysse rullebanen i Gibraltar), og jammen er det også våpen med – interessant og spennende. Som en god røverroman.

Pris 70,-

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela – en moderne vandring langs tusenårige ferdselsveier

Opplevelser langs pilegrimsveier.
  • Forfatter: Ulf Luthman
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: Dreyer

Førsteinntrykk: god størrelse, en bok du kan ha med deg på selve turen. Gode, lett leselige detaljkart for hver av de 32 dagene, og masse praktiske tips når det gjelder gjennomføring av turen. Fotografiene i boken er ganske gode, men er i trykken blitt litt for blasse. Viktigere er det: Boken inngir tillit, jeg stoler på den, og det er viktig når jeg i så mange dager skal bruke den som min veileder. Pilegrimsveien til Santiago er blitt populær. Ifølge bokenvar det 839 nordmenn som gikk denne turen i 2013. Den boken omhandler den mest alminnelige strekningen å gå, Camino Francés, fra Saint-Jean-Pied-de-Port i Frankrike, over Pyreneene og videre til Burgos og León før du ankommer Santiago. En riktig god bok, både for planlegging og gjennomføring.

Pris 349,-

Postapokalypse nå! – Håndbok i overlevelse

Postapokalyptiske aha-opplevelser.
  • Forfatter: Anne Linn og Andreas Kumano-Ensby
  • UTGIVELSESÅR: 2014
  • FORLAG: Spartacus

Siste i en lang rekke med overlevelsesbøker, rekken som startet med hvordan du skal tenne en nying, lage seljefløyte og overleve i villmarken. Denne boken har med seg en del av det gamle, som hvordan du tapper sevje, og oversikt over spiselige planter. Men boken er også langt mer avansert, mer tidsriktig, som: Hvordan finne trygg mat i forurensede områder. Maur som kosttilskudd. Eller: Slik overlever du en atomeksplosjon. Det interessante ved boken er imidlertid ikke at den kan være nyttig som oppslagsbok, men at den er en bok du kan lese fra første til siste side, både for å bevisstgjøre ting du vet fra før, og for atskillig nye aha-opplevelser.

Pris 299,-

Make My Day – Tokyo

En likegyldig guide for Tokyo
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: Lonely Planet
  • SPRÅK: Engelsk

LP er et av verdens største reisebokforlag, og et av de første. Tony og Maureen Wheelers bok Across Asia on the Cheap kom i 1973, og siden den tid har LP gitt ut reiseguider for nesten hvert eneste land i verden. Ikke bare reiseguider, men også andre, reiserelaterte bøker i store og små formater.Nå har de lansert en ny serie: Make My Day. Bøkene er spiralinnbundet med omslag, og ideen er at det skal være lett å finne fram til aktiviteter morgen, formiddag og kveld. Derfor er boken bygget opp etter et flippover-system i tykt, glanset papir og med sider som er delt i tre. Dette har sikkert virket snedig i teorien, men i praksis er det langt fra det. Det er ikke informasjonene du får det er noe galt med, det er selve formen. Morsomt første gang, men så: legg vekk – ikke brukervennlig nok. Men det skal boken ha: Den har et godt utbrettskart.

Pris 109,-

Fra antikvariatet: Årstidene ‒ Brev fra Kjørkelvik, nr. 11 og 12, 1954

En ramsalt reiseskildring.
  • Forfatter: Aksel Sandemose
  • UTGIVELSESÅR: 1954

Utgivelsen av Årstidene ga nok ikke de store sedlene i kassen, for i forordet har Sandemose en oppfordring til å betale abonnementet så fort «De» kan og siterer sin medutgiver, Johan Vogt: «Alle vet hvor viktig det er at pengene er tilstede når der er bruk for dem.» For noen historier. For en fortellerevne! For en språkets mester! Vi starter i St. John’s i Newfoundland. Forfatteren hadde det ikke lett: – Jeg hadde hatt en dag med ytterligere tungsinn. Jeg var svidd av selve verdenssmerten da jeg gikk om bord.Skuta SS «Ginger» skulle til varmere strøk, til San Juan i Puerto Rico. Det er slåssing og drikking, det er saftige, historier om livet om bord, ramsalt om selfangst, og det blir ikke mildere når vi kommer til Karibia. Reiseskildring på sitt beste. I et antikvariat må du regne med å betale ca. 350 kroner.

Pris 350,-
Reiseskildring

Veien til Mandalay – en reise fra Burma til Myanmar

Kunnskapsrikt og lettlest om Burma
  • Forfatter: Kristoffer Rønneberg
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: Dreyer
  • SPRÅK: Norsk

I dag er det stuerent for turister, men får få år siden var Burma/Myanmar et ganske lukket land, boikottet av mange. Så sent som i 2011 skjedde forandringen: juntaen satte fri politiske fanger, pressesensuren ble mildere og boikotter ble opphevert.Et vakkert land, et interessant land, men et land vi vet lite om. Nå ligger det for våre føtter, klart til å stille vår nysgjerrighet. Det har ikke vært lett å finne oppdatert kunnskap om Burma, men nå har journalisten Kristoffer Rønneberg skrevet en nyttig og innsiktsfull bok. En bok både for deg som skal til Burma og for deg som vil lære landet å kjenne fra en lenestol.Boken sier mye om de store politiske trekkene i landets historie, men vel så interessant er forfatterens personlige registreringer innen hverdagskulturen, som hvordan bruke nasjonalplagget longyi.En bok med mye humor og kunnskap – varmt anbefalt.

Pris 349,-
Reiseskildring

Francigena – I pilegrimsspor gjennom Italia

En kulturhistorisk fottur
  • Forfatter: Lise Foss
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: Dreyer
  • SPRÅK: Norsk

De fleste kjenner pilegrimsveien til Santiago de Compostela i Spania. Mindre kjent er pilegrimsveien i andre europeiske land. Lise Foss har gjennom mange bøker hjulpet oss på fotturer i Europa, vært vår fører. Denne gangen leder hun oss i pilegrimenes fotspor gjennom Italia, selv om ruten egentlig starter i Canterbury. Dette er en rute som islendingen Nikolaus Bergsønn gikk allerede i år 1150 og som nå er en av de europeiske kulturrutene, «nyrestaurert» for fotturister.Lise Foss fører oss gjennom landskap som Piemonte og Toscana, gjennom byer som Aosta, Vercelli, Pavia, Piacenz og Lucca, før vi ender i Roma. Dit fører som kjent alle veier – og stier.Fotografiene burde vært bedre, kartene er ikke mer enn akseptable, men teksten er både informativ og interessant. Og den inspirerer oss til å la nordlige fjelltrakter vente i år – for å velge Via Francigena.

Pris 299,-
Maritim

Mot til å seile – 101 råd til deg som vil kaste loss og dra

Det nødvendige, og ikke så mye mer
  • Forfatter: Dag Ahlgren
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: dagasforlag.no
  • SPRÅK: Norsk

Boken ser ganske «tørr» ut. Ingen fargebilder og kun med noen ganske få illustrasjoner. Mange sider har lite tekst så den blir «hengende» øverst på siden. Likevel: boken fungerer som en innføring i seilasens blå bølger. Den gir deg litt vind i seilene, for å si det på den måten. Ikke helt nok, men tilstrekkelig til å komme i gang, søke mer opplysninger der den er å hente. En inspirasjonskilde. Det er bra, men også litt synd, for den kunne ganske enkelt vært så mye mer. Men så tenker jeg, jeg tror i tråd med forfatterens intensjoner: gjør vi for mye ut av det? Utstyrer vi båtene våre med for mye stæsj og for mange hjelpemidler. Tar vi rett og slett fra oss selv det som burde være de essensielle: Den rene seilegleden? Side for side får jeg derfor sans for denne bokens litt gammeldagse, sobre enkelthet.

Pris 298,-
Historisk

Fra antikvariatet: Fra krigen Japan–Kina

Et interessant tidsdokument
  • Forfatter: Willy Rudolph
  • UTGIVELSESÅR: 1938
  • FORLAG: Filadelfiaforlaget
  • SPRÅK: Norsk

Antikvariatet er et eventyrland. Jeg må innrømme at bøker fra Filadelfiaforlaget har vært meg fremmed. Men se, i en hylle står det en bok om en konflikt jeg vet lite (les: ingen ting) om: Krigen mellom Japan og Kina – japansk trakassering av Kina og kineserne allerede fra tidlig i 1930-årene. Side for side pirrer boken min nysgjerrighet. For hvem kan stå for kapitler som "Japansk general under norsk flagg"?Willy Rudolph var misjonær i Kina og opplevde sammen med sin familie en dramatisk tid der, med bombetokter fra japanske bombefly og henrettelser av lokale kinesere utført av japanske tropper.Familien opplevde nok ikke denne krigen på sitt mest redselsfulle, men likevel som svært dramatisk. Som episoden da forskjellen mellom en katolsk og evangelisk misjonsstasjon kunne bety liv eller død; katolske misjonsstasjoner hadde nemlig rykte på seg for å skjule våpen.Et interessant tidsdokument på 124 sider.

Pris 80,-
Reisedokumentar

På kjøret

  • Forfatter: Eskil Engdal
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: Vigmostad Bjørke
  • SPRÅK: Norsk

Jeg tar ikke for hardt i når jeg hevder at Eskil Engdal er en av våre aller beste når det gjelder reportasjer fra andre steder i verden. Tenker meg litt om og slår til: Den beste!Vanligvis i Dagens Næringsliv, nå i bokform, med undertittelen «Reportasjer fra Rockefeller til Verdens Ende». Det kan høres lokalt ut, men er det ikke. Ikke er det rene reiseskildringer heller. Mer litterære tekster om steder, opplevelser – i verden. «Hertuginnen og håpeløsheten», om hertuginnen av Alba, er ren nytelse. Ellers: fantastiske historier. Og det er her Engdal har sin styrke, i tillegg til å være en glimrende stilist, han har sansen for den gode historie, den virkelig gode historie.Marit Eikemos forord er godt skrevet, men er så forklarende at den virker som en nedtur. Når jeg leser en bok skal nysgjerrigheten, spenningen over teksten, bare være min og bare min.

Pris 349,- Gå til butikk
Reiseskildring

Mitt Afrika – Opplevelser fra sykkelsete

  • Forfatter: Sigrid Mogård
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: Stetind forlag
  • SPRÅK: Norsk

Ni land, 11 800 km., fire måneder. På sykkel – Tour de Africa. De sykler gjennom ørken, i sterk motvind, med intens varme ogav og til med ekstrem luftfuktighet. Sykler blir stjålet, magen slår seg vrang, en av deltakerne får malaria og de blir plaget av ville hunder.En av deltakerne er norsk – møt Sigrid Mogård. Hun har skrevet en bok om turen, rett på sak. Hun legger ikke skjul på vanskelighetene, her er det lite prat om heltedåd, men vi aner likevel en stor fysisk og psykisk prestasjon. Og mange opplevelser: møtet med arabiske kamelselgere i Sudan, steinkastende barn i Etiopia og vakre masaikvinner i Kenya. Hun svømmer med delfiner på Zanzibar og sykler med elefanter i Botswana. Som leser lider jeg når hun lider, og smiler når hun klarer et av delmålene sine. Underholdende og interessant lesning, eventuelle svakheter blir ubetydelige.

Pris 299,-
Reisebiografi

Hjalmar Dale – Den glemte eventyrer

  • Forfatter: Randulf Valle
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: Cappelen Damm,
  • SPRÅK: Norsk

Det ligger litt i tiden: våre største helter er på en måte litt «utbrukte», vi må litt ned i rekkene og finne enten nr.2–heltene eller de ukjente heltene. Og så oppdager vi at deres liv i virkelighetene ikke ligger noe tilbake i forhold til de «største». Ja, jeg har lest mye pelsjegerlitteratur. Om harde liv der menn er menn … Men nei, jeg har ingen kjennskap til Hjalmar Dale. Om ham har RandulfValle skrevet en murstein av en bok, men motsetning til flere av denne type bøker er den ikke for lang. Legg så til at boken inneholder et usedvanlig rikt og interessant billedmateriale. Fra den gang og fra i dag. Og jeg fråtser i guttedagenes hellige navn: Store Slavesjø, caribou, Hudson Bay og Mackenzie River. Vi dyrket jo Helge Ingstad og Jack London. Litt annerledes, men nå altså Hjalmar Dale – og Randulf Valle.

Pris 399,-
antikvarisk reisebiografi

Fra antikvariatet: The White Monk of Timbuctoo

  • Forfatter: William Seabrook
  • UTGIVELSESÅR: 1934
  • FORLAG: Harcourt, Brace and Company
  • SPRÅK: Engelsk

Jeg har jo selv møtt dem, disse einstøingene som av en eller annen grunn har slått seg ned på et øde sted, langt utenfor folkeskikken. Som har forlatt et liv og funnet et annet.The White Monk of Timbuctoo. Jeg måtte jo ha den. Kjenner jo byen, men noen munk i dette muslimske området hadde jeg aldri hørt om. Ny viten for meg: at Sahara før og etter begynnelsen av forrige århundre var et eget bispedømme, at kristne og muslimer i Timbuktu levde i mer eller mindre harmoni. Mer fordi presten, franskmannen Père Dupuis-Yakouba var så samlende, mindre fordi han forandret livet, gikk ut av kirken og på den måten ble splittende – mest innenfor den franske kolonimakten.En oppsiktsvekkende og interessant bok, ikke minst med våre dagers konflikter i dette området for øye.

Pris 240,-
Guide

Berlin

  • Forfatter: Erle Marie Sørheim
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: Kagge
  • SPRÅK: Norsk

Det er lett å tenke «nok en guidebok om Berlin» hadde det ikke vært for at forlaget allerede har gitt ut så mange gode guidebøker i serien 100 unike opplevelser, bygget over et godt konsept.Erle Marie Sørheim er åpenbart en solid kjenner av Berlin, og hun har fått med seg andre som også har et høyt kunnskapsnivå om byen. Boken gir seg ikke ut for å inneholde alt, er mer et skjønnsomt utvalg av spesielle ting som kjennere av byen setter ekstra stor pris på. Her er det riktig nok en del solide gjentakelser (også nye synsvinkler om det gamle), men også mye nytt, slik det lett blir i en by som Berlin, Europas kreative hovedstad. En selvfølgelig følgesvenn til den tyske hovedstaden,og en solid informasjonskilde når man skal velge blant byens mange attraksjoner. Da kan det ikke gå galt.

Pris 349,-
Fotografi

Fotografér!

Her er en kort intro om boka!
  • Forfatter: Torkil Færø og Tone Elin Solholm
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: Kairos Workshop in a book
  • SPRÅK: Norsk

Det har aldri vært tatt så mange bilder som nå. Knips, knips, se her, se her – glemt, glemt. Instant foto blir ofte som instant kaffe – noe søl. Det skal ikke så mye til for å ta bedre bilder, og å ta fotograferingen tilbake, dyrke kvaliteten. Da føler du mer for bildene, ser på dem oftere, føler mer stolthet. Mange fotobøker legger stor vekt på riktig valg og bruk av utstyr, ofte litt for mye. Slik er denne boken annerledes. Boken til Færø/Solholm sikter seg inn på selve bildet, hvordan du ved å kunne noen få tekniske regler kan forbedre bildene dine. Og med enkle, praktiske oppgaver. Litt kunnskap, litt tanke = bedre bilder. Ikke for mye tekst og teori, bare nok. Verre er det ikke. Og så gøy det blir å fotografere!

Pris 298,- Gå til butikk
Reiseskildring

Marokkanske folkeeventyr

  • Forfatter: Thor Arne Hauer (oversetter) og Marie Louise Tank (red).
  • UTGIVELSESÅR: 2015
  • FORLAG: L.S.P.
  • SPRÅK: Norsk

Marrakech i Marokko er et viktig reisemål for mange nordmenn. På plassen Djemaa el Fnaa kan vi av og til se folk som tilsynelatende umotivert står i ring rundt en mann. Han som står i midten forteller historier, publikum ler og gråter. Fascinerende også for oss som besøkere, selv om vi ikke skjønner språket. Thor Arne Hauer og Marie Louise Tank har møtt en av de mest kjente historiefortellerne, fått ham til å fortelle fortellingene inn på bånd. Hauer har deretter oversatt historiene fra marokkansk til norsk. Boken har 12 gode historier som kan leses uavhengig av hverandre. Selv synes jeg du skal begynne med historien «Kvinnelist». I dag er historiefortellerne på Djemaa el Fnaa på vei bort, og historiene med dem. Men altså ikke helt, det har Hauer og Tank sørget for. En ikke ubetydelig kulturhistorisk bragd.

Pris 298,-
Reiseskildring

Fra antikvariatet: Abd-el-Kader – en roman fra marokkanske fjell

  • Forfatter: John Knitte
  • UTGIVELSESÅR: 1935
  • FORLAG: P. F. Steensballes Eft., 1935
  • SPRÅK: Norsk

En bok som nesten har alt: Den har et snev av skikkelig gammeldags ukebladromantikk, den er ikke helt uten rasisme, men den er også åpenbart skrevet av en forfatter som har solid kunnskap om både marokkansk historie og landets landskap.Det er særlig dette som gjør boken leseverdig. Boken handler om en fransk general og hans datter som blir kidnappet av en marokkansk gruppe som kjemper for landets uavhengighet. Merkelige familieforhold, dramatiske bakholdsangrep og mye fortrengt, umulig kjærlighet. Drivende godt fortalt.

John Knittel var sveitser, men skrev bøkene sine på engelsk. En bestselgerforfatter før annen verdenskrig. Da ble han medlem av Europäische Schriftsteller-Vereinigung (stiftet av Joseph Goebbels!), mens datteren hans var med i den tyske motstandsbevegelsen Weiße Rose. Boken er oversatt av den norske forfatteren Ronald Fangen.

Pris 120,-
Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!