Menu Meny
Våre favoritter: Val Gardena, Italia

Våre favoritter: Val Gardena, Italia

Barmark i skiparadiset

Du kan jo ikke glemme det som er det store med Val Gardena i Dolomittene: Skiheiser, skiutleie og hotell etter hotell med gulv som tåler tunge slalåmstøvler, ligger spredt ut over dalen med de dramatiske fjellveggene. I sommersesongen er det litt roligere i bakkene, men med desto mer liv oppe på fjellplatåene. De er tilgjengelige også for den som ikke er så dristig.
Det er hyggelig nok å vandre langs stiene som ligger ved landsbyene Ortisei og Santa Cristina, men for å få en skikkelig fjellfølelse skal du ta taubanen opp og starte turen på et høyere nivå.

Ta heisen opp fra dalen og vandre videre på de behagelige bølgende stiene i fjellene rundt Val Gardena.
Ta heisen opp fra dalen og vandre videre på de behagelige bølgende stiene i fjellene rundt Val Gardena.

​Det er hyggelig nok å vandre langs stiene som ligger ved landsbyene Ortisei og Santa Cristina, men for å få en skikkelig fjellfølelse skal du ta taubanen opp og starte turen på et høyere nivå.

Jeg tar Seiser Alm-banen fra Siusi til Compatsch. Vel oppe starter turen over de grønne Alpe-engene. De går snart går over i bratt terreng, over tregrensen. Hele tiden ser du den spisse og mektige toppen Plattkofel. Eller Sasso Piatto eller Sasplat, som den også kalles, for i Sør-Tyrol har det meste tre navn.
Jeg går over snøfonner, rett inn i en naturverdensarv der luften blir tynnere og murmeldyrene stadig mer høylytte. Vel framme ved turisthytta Schlernhaus smaker det godt med en øl, og ved middagen blir det en liten vennegjeng av oss som sitter ved samme bord. Neste morgen vandrer vi sammen videre.

Overnattingsstedene, refugi, oppe i fjellene holder vanligvis åpent fra midten av juni til midten av september.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!