Menu Meny
Våre favoritter: The Ten Bells, London

Våre favoritter: The Ten Bells, London

Ta en halvliter på Jack the Rippers pub

Mitt første inntrykk var at The Ten Bells så ut som en hvilken som helst annen pub i London. Jeg følte meg litt snytt. Var dette virkelig Jack the Ripper? For denne puben skal ha vært besøkt av både ham og hans ofre.
Med det ene beinet over dørterskelen og med et søkende blikk er det som å gå 150 år tilbake i tid. Alt er så gammelt og slitent. Puben er nesten ikke fornyet siden den åpnet på midten av 1800-tallet.
Vel inne er det tjukt med folk, og jeg kan ikke helt skjønne at et så lite lokale kan romme så mange mennesker. Er virkelig alle de som er her, fascinert av pubens makabre historien?

Puben er ikke pusset opp på lenge, men de som jobber her er byttet ut.
Puben er ikke pusset opp på lenge, men de som jobber her er byttet ut.
Turistene elsker å høre om, og forføres av, de historiske mordene.
Turistene elsker å høre om, og forføres av, de historiske mordene.

Denne puben i Øst-London har vært et vannhull fra 1850-tallet. I årene mellom 1976 og 1988 het den sågar Jack the Ripper. ​Langs den kronglete trappen ned til det dunkle kjellertoalettet henger det gulnede originale utklipp på veggen. Der leser jeg det som er skrevet om Whitechapel-morderen.

Denne puben i Øst-London har vært et vannhull fra 1850-tallet. I årene mellom 1976 og 1988 het den sågar Jack the Ripper.
Langs den kronglete trappen ned til det dunkle kjellertoalettet henger det gulnede originale utklipp på veggen. Der leser jeg det som er skrevet om Whitechapel-morderen. Men øynene mine legger først og fremst merke til en tekst på veggen som noen har skrevet med skjelvende bokstaver: «veien ned til helvete …»
Jeg nøler med å fortsette lenger ned, for tross alt var dette det stedet der Jack the Rippers siste offer, Mary Kelly, ble sett før hun ble myrdet.

84 Commercial Street. Nærmeste holdeplass er Aldgate East Tube Station.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!