Menu Meny
Våre favoritter: Hamburg, Tyskland

Våre favoritter: Hamburg, Tyskland

Dyster og stygg, sier onde tunger om Hamburg, men Tysklands nest største by er også både spennende og levende. De alliertes bomber jevnet sentrum med jorden, men ikke alt ble ødelagt i det dødelige regnet av prosjektiler i juli 1943 og det etterfølgende året.
Speicherstadt er et område som klarte seg godt, med sine kanaler og over hundre år gamle lagerhus bygget i murstein. Et nygotisk Venezia som ble reist for å lagre kaffe, te og krydder og andre varer fra koloniene. Her ligger modelljernbanemuseet Miniatur Wunderland ‒ et funn for elektrisk tog-nerder, kryddermuseet Spicy's Gewürzmuseum ‒ himmelrike for matelskere, og Hamburg Dungeon ‒ som byr på både spøkelser og det skumle Hamburg.
Går du videre ut mot elva Elbe, kommer du til den trendy HafenCity, der boliger, kafeer, butikker og konserthuset Elbphilharmonie har tatt over det gamle havneområdet.

Hipsterområdet i Hamburg heter Marktstrasse og minner en del om det gamle slakterhusområdet i København. Enkle, hyggelige barer, økomat, secondhandbutikker, kortreist mat og regnbueflagg. Fortsett til Bullerei. Der spiser du økologisk og kortreist i et røft industriromantisk miljø.

Bullerei ligger i Lagerstrasse 34b, t-banen til Sternschanze, bullerei.com.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!