Menu Meny

Våre favoritter: Solid luksus i Portugal

Helge Baardseth

Spania har sine paradores, Portugal sine pousadas: gamle klostre, borger og slott (og noen ganske få nybygde) som er ombygd til hoteller.

Deilig luksus i Vila Vicosa

Når jeg reiser, bor jeg vanligvis på beskjedne steder. Vanligvis, men ikke alltid. For når jeg drar til den iberiske halvøy, forandrer jeg ham og det utelukkende på grunn av hotellene. Jeg innrømmer det gjerne, her lengter jeg etter gammeldags, god luksus. For: Spania har sine paradores, Portugal sine pousadas: gamle klostre, borger og slott (og noen ganske få nybygde) som er ombygd til hoteller. Steder som før var for de få, men nå er åpnet for allmuen, for deg og meg. Der kan vi riktig breske oss og late som om vi er hertuger for en dag eller to. Passer du litt på og reiser før eller etter sesongen, kan disse vakre stedene, med enorme rom, parker, hager, bassenger, gobeliner, tykke murer og tunge lysekroner også åpne seg for deg, rent økonomisk. Og kjøper du et klippekort av typen «fra slott til slott», kan det faktisk bli ganske rimelig.
Portugal har mange imponerende pousadas. Noen, som Pousada de Manteigas i Sao Lourenço, ligger høyt og fritt med romslig utsyn, andre ligger som midtpunkt i et bymiljø eller som strategiske forsvaranlegg.
Min favoritt, Pousada de Vila Viçosa D. Joao IV, ligger seks mil fra byen Évora, i den historisk interessante landsbyen Vila Viçosa. Pousadaen ble bygget i 1514 av hertugen av Braganza, så ble det brukt som kloster, men det forble i familiens eie helt fram til 1935. En stund var det feriested for barn, før det ble bygget om til hotell.
Et historisk sted, ikke noe dilldall, bare ren og deilig luksus.

Oversikt over alle pousadaene i Portugal finner du på nettsiden www.pousadas.pt

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!