Menu Meny

Våre favoritter: Bohemenes Phuket

Og jeg som trodde Phuket var en eneste stor skog av neonlys, barer med svensk meny og paraplydrinker. Et blikk ned Talang road i Phuket By, og mine fordommer forsvant som dugg for en synkende sol.

Bo(ok)hemian Arthouse, Phuket By

Langs den ene veggen står bøker og filmer tett i tett på hyller mellom røft betonggulv og et blekgrønt tak, der en vifte snurrer rolig rundt. Midt imot bokhyllene peker noen kraftige spot'er mot en rad med store fotografier, montert på veggen over noen retroinspirerte sittegrupper. Fotografiene er til salgs. I enden av lokalet troner et gult, kulerundt tv-apparat og en bardisk som er ett hakk for høy for barjenta som står bak den og smiler vennlig.
Hun har frisørklipp og funky sminke og heter Gift, «som i presang».
Gift lager den beste karamelliskaffen og japanske isteen i hele Talang road, og kan fortelle at de pleier å vise indie-filmer på storskjerm på loftet nå og da, og at filmene i hylla er til utleie, mens bøkene er til salgs. Stedet heter Bo{ok}hemian Arthouse (61 Talang rd), eierne er hippe, intellektuelle thaier og klientellet likeså.
Det finnes altså noe så fantastisk som en krysning mellom bokhandel, cinematek, galleri og kul kafé, midt i sentrum av Phuket. Phuket!

Og jeg som trodde Phuket var en eneste stor skog av neonlys, barer med svensk meny og paraplydrinker. Et blikk ned Talang road i Phuket By, og mine fordommer forsvant som dugg for en synkende sol. Før charterturismens inntog var Phuket et møtested for europeiske, kinesiske og arabiske handelsreisende, og i denne gata sitter historien fortsatt i veggene. Idet solen kaster noen siste gylne stråler nedover gata med pastellfargede murhus i portugisisk stil, tennes masse små, røde kinesiske lykter rundt inngangene til vertshus, butikker og kafeer.

Så dette er altså Phuket By. En uventet urban idyll. Ikke en paraplydrink i sikte. Ingen innkastere, ingen baderinger og ingen menyer på skandinaviske språk. Det eneste som minner om Skandinavia her, utenom oss, er et par eksemplarer av Lilja 4ever og Festen i dvd-hylla til Gift på Bookhemian.

Sjekk www.room2521.com for mer (om enn stort sett uforståelig) informasjon.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!